Skip to content

Jacob & Co. a lansat cel mai scump ceas din lume. Cu un pret record de 20 de milioane de euro, a fost lucrat de 25 de specialisti timp de aproape 4 ani si are 216,89 carate de diamante galbene.

Specialistii Jacob & Co. au realizat probabil unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume, decorat cu 76 de pietre rare tsavorite si 57 de diamante galbene taiate in forma de smarald. 

Compania americana de bijuterii si ceasuri de mana a prezentat recent modelul Billionaire Timeless Treasure in timpul expozitiei anuale „Watches & Wonders” din Geneva, Elvetia. Cu 216,89 carate de diamante galbene, ceasul are un pret record de 20 de milioane de euro.

Specialistii Jacob & Co. au petrecut trei ani si jumatate cautand pe tot globul diamante galbene de inalta calitate, taindu-le si incorporandu-le intr-o bratara de aur complexa. 

In total au gasit 425 de diamante cu taietura Asscher, in nuantele galben fantezie si galben intens pe care le-au integrat in ceasul-bijuterie care reprezinta exclusivitatea, opulenta si calitatea conceptului de „High Jewellery” (bijuterie de cea mai inalta calitate).

Pietrele pretioase au fost taiate printr-o metoda cu o complexitate ridicata pentru a crea un efect de caleidoscop. Carcasa din aur galben  a ceasului a fost lucrata intr-o maniera similara, veriga cu veriga, pintene cu pintene, si ajustata cu precizie pentru a se potrivi perfect diamantelor rare.

Seraina Wicht, directoarea departamentului de ceasuri si gemologie — o ramura a mineralogie care studiaza clasifica, evalueaza si certifica pietrele pretioase dupa metodee stiintifive, in conditii de laborator —a declarat intr-un comunicat de presa: „In cazul diamantelor albe, primim loturi cu zeci sau sute de pietre pretioase. Pentru Billionaire Timeless Treasure, primeam pietre una cate una, doua cate doua, cel mult trei. S-a intamplat de mai multe ori sa petrecem mai multe saptamani fara sa primim o piesa care sa fie demna de utilizat.”

Crearea ceasului Billionaire Timeless Treasure a necesitat talentul a 25 de specialisti, 10 dintre acestia avand calificari in utilizarea diamantelor iar 15 fiind mesteri care au modelat rama si ceasul in sine.

Diamantele galbene sunt incredibil de rare, cu un raport de aparitie de 10.000 la 1 in comparatie cu diamantele albe.

Intregul proces a presupus examinarea cu meticulozitate a 880 de carate de diamante galbene brute pentru a selecta cele 216,89 carate finale care au fost taiate si dispuse individual ca un mozaic in miniatura, fiind puse in valoare de tsavorite verzi.

Potrivit specialistilor reuniti la „Watches & Wonders” din Geneva, este prima data cand pietrele pretioase au fost taiate la un nivel atat de ridicat de complexitate pentru un ceas. Rezultatul este o bijuterie maximalista de inspiratie neo-baroca, unul dintre cele extravagante ceasuri create vreodata.

Cadranul si calibrul JCAM39 sunt evidentiate de 76 de tsavorite verzi – piatra preferata a lui Jacob Arabo, fondatorul companiei – taiate in forma de smarald. In total, ceasul cantareste 297 de grame.

Modelul Timeless Treasure completeaza acum colectia Billionaire, lansata in 2015, primul ceas din serie fiind impodobit cu 260 de carate de diamante albe.

Colectia Billionaire a fost creata —asa cum ii spune si numele — pentru miliardari si pentru iubitorii de diamante, toate ceasurile din selectie avand un numar extraordinar de pietre pretioase.

Primul ceas Billionaire a fost creat ca un proiect pe comanda in 2015, ulterior au fost create alte 20 de piese unicat, unul dintre ele fiind achizitionat de boxerul Floyd Mayweather in 2018 iar altul de Cristiano Ronaldo (in trecut, ambasadorul brandului) care a purtat un model similar la inceputul acestui an. Ambele exemplare au fost vandute cu 18 milioane de euro.

Lansata in 1986 de Jacob Arabo, un imigrant din fosta USSR, compania Jacob & Co. a avut de-a lungul timpului parteneriate cu marile studiouri de la Hollywood pentru lansarea unor modele inspirate de filme de actiune —precum Batman, Fast & Furious — dar si colaborari cu muzicieni care i-au mentionat in melodiile lor — precum Beyonce, Jay-Z sau Nas — si cu designeri de lux precum Virgil Abloh de la Louis Vuitton. Recent, Rihanna a purtat un ceas Jacob & Co. in timpul showului din pauza SuperBowl 2023.

Citește în continuare