Skip to content

Michael J. Fox lanseaza un documentar despre viata sa si lupta cu boala Parkinson. Actorul marturiseste despre ranile pe care i le-a provocat boala si cum a muncit in filme in aceste conditii.

 

Michael J. Fox isi prezinta viata la Hollywood in documentarul Still: A Michael J. Fox Movie. reflectand cu o sinceritate dura asupra sanatatii sale si a efortului pe  care l-a facut pentru a ramane activ in meserie pana anul trecut, desi are Parkinson.

Ieri a fost lansat trailerul documentarului regizat de castigatorul premiului Oscar, Davis Guggenheim, cel care a realizat si „Un adevar incomod” documentarul despre vicepresedintele american Al Gore, dar si miniseria  Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

 Filmul “Still: A Michael J. Fox Movie” combina imagini de arhiva de pe platourile de filmare ale unora dintre cele mai memorabile proiecte ale lui Fox – inclusiv „Inapoi in viitor” – cu interviuri, fotografii de epoca si reconstituiri scenice ale unor momente cheie din trecutul personal al actorului.

In trailer sunt incluse marturii emotionante ale momentului in care Fox a descoperit pentru prima data simptomele bolii Parkinson.

„M-am trezit si am observat ca degetul meu mic se misca involuntar. Boala Parkinson”, isi aminteste actorul, acum in varsta de 61 de ani. „I-am spus [sotiei mele] Tracy vestea. ‘La bine si la rau’, imi amintesc ca mi-a soptit. Nimeni din afara familiei mele nu stia”.

Fox, care n-a mai baut niciun fel de alcool de aproximativ 30 de ani, povesteste ca a abuzat de alcool si de pastile dupa ce a fost diagnosticat, ceea ce, spune el, a fost o incercare „de a se ascunde” de realitate. „Dar, toti acei ani 3n care m-am ascuns ma zguduiau sa ma trezesc”, continua el.

Michael J. Fox si sotia Tracy Pollan

Povestea nu este insa una trista, ci mai degraba o celebrare a carismei care a facut ca publicul sa se indragosteasca de Fox de-a lungul anilor 1980.

Filmul abordeaza, de asemenea, luptele zilnice ale lui Fox cu boala Parkinson: a cazut si si-a rupt oase la nivelul fetei, ceea ce a dus la interventii chirurgicale complicate.

Dincolo de toate amanuntele dure, regizorul sustine ca filmul raspunde la intrebarea  “Ce se intampla cand un optimist incurabil se confrunta cu o boala incurabila?” si ca este o motivatie in plus pentru ca spectatorii sa-si invinga fricile si problemele.

Still: A Michael J. Fox Movie va avea premiera pe 12 mai pe Apple tv.

Michael J. Fox a devenit celebru in toata lumea pentru rolul Marty McFly din trilogia cinematografica „Inapoi in viitor” (1985-1990), un succes critic si comercial.

 De-a lungul anilor 1980 si 1990 a fost vedeta in multe filme de succes Teen Wolf (1985), The Secret of My Success (1987), Casualties of War (1989), Doc Hollywood (1991) si The Frighteners (1996). Fox a revenit la televiziune in serialul ABC Spin City, in rolul principal al lui Mike Flaherty, din 1996 pana in 2000.

In 1998, Fox a dezvaluit diagnosticul Parkinson, boala despre care stia inca din 1991. Ulterior, el a devenit un sustinator al gasirii unui tratament pentru  aceasta maladie si a infiintat Fundatia Michael J. Fox in 2000 pentru a ajuta la finantarea cercetarii. Agravarea simptomelor l-a fortat pe Fox sa-si reduca activitatile si a a acceptat doar job-uri in televiziune, ca invitat in filme cu mare audienta ca Rescue Me (2009) si in drama juridica The Good Wife (2010-2016), care i-au adus aprecieri din partea criticilor.

Fox a castigat cinci premii Primetime Emmy, patru premii Globul de Aur, doua premii Screen Actors Guild si un premiu Grammy. A primit un Oscar onorific in 2022.

Citește în continuare

Ce este realitate si ce e fictiune in "Transatlantic", noul serial lansat astazi pe Netflix. Spune povestea unor tineri care si-au riscat vietile pentru a salva artisti si intelectuali vanati de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, precum Victor Brauner, Marcel Duchamp si André Breton.

Premiera saptamanii pe Netflix este serialul „Transatlantic” semnat de Anna Winger, creatoarea hitului „Unorthodox”.  Incepand de astazi, 7 aprilie, puteti urmari productia formata din sapte episoade si inspirata de romanul…

Citeste mai mult