Skip to content

Anul acesta va fi organizata cea mai lunga calatorie cu autocarul. Dureaza 56 de zile si parcurge 22 de tari. Calatoria porneste din Istanbul, trece prin Norvegia iar ultima destinatie este Londra.

Agentia de turism Adventures Overland organizeaza anul acesta o calatorie record cu autocarul, care se prespune ca va dura 56 de zile si va parcurge 22 de tari din Europa.

Experienta, denumita ”Bus to London” este programata pentru luna august si este disponibila pentru 30 de pasageri. Autocarul va porni din Istanbul, cel mai mare oras din Turcia, trece prin Balcani si Europa de Est, Scandinavia si Vestul continentului pentru ca in cele din urma sa ajunga in capitala Marii Britanii, Londra. 

Autocarul va parcurge 12.000 de kilometri iar printre atractii se numara sansa de a ajunge cu feribotul pana in cel mai nordic punct al Europei continentale, Nordkapp din Finlanda. Plimbarea cu feribotul trece prin Golful Finladei si va continua cu o croaziera pe fiordurile norvegiene, o vizita in satul lui Mos Craciun si plimbari prin cele mai mari capitale ale continentului. 

Intregul pachet costa 22.200 de euro si include un mic dejun zilnic, 30 de mese de pranz si cina si toate cazarile asigurate, pe principiul de camera twin. Autocarul este dotat cu facilitati de lux si cu un design modern care asigura o calatorie confortabila, chiar si pe distante lungi. 

Fiecare loc are spatiu suplimentar pentru picioare si un scaun reglabil, o tava pliabila si suporturi pentru bauturi, alaturi de porturi auxiliare de USB pentru incarcarea dispozitivelor electronice. 

Pasagerii pot aduce doua bagaje de dimensiuni mari. Calatoria cu autocarul se va incheia pe 1 octombrie la Londra, dupa 8 saptamani. Mai multe detalii puteti descoperi aici

Tushar Agarwal, co-fondatorul Adventures Overland, a declarat ca „fiecare ruta din cele 22 de tari a fost verificata cu atentie pentru a asigura o calatorie placuta si fara inconveniente, astfel incat fiecare participant al experientei sa poata urca la bord cu gandul ca se afla pe maini sigure.”

Experienta ”Bus to London” este o alternativa la ”Road to London”, o calatorie din India pana in Maria Britanie pe care Adventures Overland o organizeaza inca din 2015. 

Echipa de la Adventures Overland a creat noul traseu de la Istanbul la Londra deoarece programul de calatorii care trecea prin Myanmar, China si Russia nu este disponibil vizitatorilor internationali si nu a putut fi lansat in timp util. In schimb, acestia si-au propus sa stabileasca un nou record mondial printr-un traseu de 12.000 de kilometri. In prezent, cel mai lung drum cu autocarul este de 6.2000 de kilometri, din Lima, capitala din Peru, si pana in Rio de Janeiro, Brazilia, potrivit reprezentantilor de la Guinnes World Record. 

Adventures Overland a fost infiintata in 2012 de catre Tushar Agarwal si Sanjay Madan. Acestia au devenit cunoscuti pentru expeditiile din India si pana in Marea Britanie in care calatorii isi conduceau propriile masini si circulau in convoi. Inainte de a lansa primul tur continental cu autocarul, agentia a organizat trasee si prin Islanda sau Rusia si in unele din cele mai indepartate puncte ale Asiei. 

„Ne dorim sa oferim o experienta de lux intr-un mediu sigur. Prioritatea noastra principala este ca participantii sa se bucure de experienta calatoriei in timp ce noi ne ocupam de documentatia necesara, acte, vize si permise, astfel incat totul sa decurga lin si fara probleme.” a adaugat Agarwal. 

Citește în continuare