Skip to content

Un nou rol curajos pentru Cate Blanchett, Actrita devine calugarita pentru The New Boy, film care merge la Cannes. Primele imagini.

Actrita laureata a premiului Oscar este protagonista celui mai recent film al lui Warwick Thornton, „The New Boy”, care va debuta la Cannes 2023 in sectiunea Un Certain Regard.

Plasat in Australia anilor 1940, „The New Boy” este povestea unui baiat orfan aborigen in varsta de noua ani (Aswan Reid) care ajunge in toiul noptii la o manastire izolata, condusa de o calugarita renegata (Blanchett). Prezenta copilului tulbura lumea delicat echilibrata a manastirii si intalnirea cu el transforma totul intr-o poveste despre lupta spirituala si costul supravietuirii.

Mezi Atwood, Deborah Mailman, Wayne Blair si Kenneth Radley sunt, de asemenea, protagonisti.

„The New Boy” a fost filmat in Australia de Sud, cu finantare pentru productie din partea Departamentului First Nations al Screen Australia, care se concentreaza pe viata popoarelor aborigene si a insularilor din Stramtoarea Torres din aceasta tara.

Scenaristul si regizorul Warwick Thornton se afla la a doua sa aparitie la Cannes cu „The New Boy”, dupa filmul „Samson & Delilah” din 2009, care a castigat premiul Caméra d’Or pentru regizori debutanti. De asemenea, el a regizat „Sweet Country”, care a obtinut Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Venetia si Premiul Platformei la Festivalul International de Film de la Toronto in 2017. Atat „Sweet Country”, cat si „Samson & Delilah” au castigat Premiul AACTA pentru cel mai bun film din partea Academiei Australiene de Arta Cinematografica si de Televiziune.

„The New Boy” este primul film al lui Blanchett de la rolul nominalizat la Oscar din „TÁR”, de Todd Field. Blanchett urmeaza sa fie vazuta apoi in „Borderlands”, de Eli Roth, bazat pe franciza de jocuri video cu acelasi nume, dar si serialul „Disclaimer”, despre o jurnalista de televiziune specializata in documentare, scris si regizat de Alfonso Cuarón dupa romanul din 2015 al lui Renée Knight. Sacha Baron Cohen, Lesley Manville, Kodi Smit-McPhee si Hoyeon sunt confirmati ca fiind co-protagonisti.

Citește în continuare