Skip to content

OAMENI DE TREABA, regizat de Paul Negoescu, este disponibil de astazi pe Netflix

Filmul Oameni de treaba,regizat de Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian si Crina Semciuc este pe Netflix de astazi, 25 aprilie.

Comedia neagra care il are ca protagonist pe Iulian Postelnicu in rolul lui Ilie, un politist intr-un sat de granita din nordul Romaniei, s-a bucurat de aprecierea criticilor din strainatate si din tara, de un bogat circuit festivalier si a primit 10 nominalizari la Premiile Gopo 2023, eveniment care are loc tot pe 25 aprilie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul National ,,I. L. Caragiale’’ din Bucuresti.

Oameni de treaba, o comedie neagra care spune povestea unui politist din mediu rural prins intr-o serie de intamplari nefaste care il obliga sa ia decizii importante, a avut premiera internationala in 2022 la Festivalul de Film de la Sarajevo si a fost selectat in peste 20 de festivaluri internationale.

Pentru interpretarea sa exceptionala, protagonistul Iulian Postelnicu are in palmares doua premii obtinute la Festivalul International de Film de la Cottbus (Germania) si Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur (Belgia). 


Alaturi de Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian si Crina Semciuc, din distributie mai fac parte actorii Oana Tudor, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Radu Ghilas, Cezar Amitroaei, Lenus Teodora Moraru, Alexandra Vicol, Ioan Cretescu, Petrut Butuman, Marius Rusu, Bogdan Horga, Gheorghe Frunza, Irina Mititelu, Andrei Stehan, Vitalie Bichir, Catalin Mindru si Delia Lupascu. Filmul a avut premiera nationala pe 25 noiembrie 2022.

Distribuit in Romania de Bold Film Studio, Oameni de treaba a atras atentia presei de specialitate, fiind comparat de publicatia britanica Screen International cu un western de fratii Coen sau Tarantino.

Variety l-a descris pe Ilie „un om ridicol de innodat intr-o cultura a coruptiei incat este greu de spus unde incep si unde se termina propriile impulsuri si principii”, iar Cineuropa a laudat interpretarea remarcabila a actorului principal, Iulian Postelnicu – „straluceste cu adevarat, construind de la zero (cu un nou accent, postura si o gama impresionanta de grimase) un personaj pe care publicul nu va sti niciodata daca ar trebui sa-l compatimeasca sau sa-l urasca.”

La Premiile Gopo, Oameni de treaba/ Men of Deeds beneficiaza de 10 nominalizari la categoriile: Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai buna regie – Paul Negoescu, Cel mai bun actor in rol principal – Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor in rol secundar – Vasile Muraru, Cea mai buna actrita in rol secundar – Crina Semciuc, Cel mai bun scenariu – Oana Tudor si Radu Romaniuc, Cea mai buna imagine –  Ana Draghici, Cel mai bun montaj – Eugen Kelemen, Cea mai buna muzica originala -Marius Leftarache, Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura – Bistra Ketchidjieva, Andreea Lupu.

Citește în continuare