Skip to content

(foto, video) Dupa 4 ani de pauza, „Black Mirror” revine cu sezonul 6 in luna iunie. Netflix a dezvaluit un prim teaser si imagini cu Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara si Josh Hartnett.

Serialul „Black Mirror” revine dupa o pauza de patru ani. Netflix a dezvaluit ca sezonul 6 al seriei de succes creata de Charlie Brooker va fi lansat in luna iunie si este posibil sa schimbe reteta de succes abordata anterior in care episoadele erau de sine statatoare, fara legatura intre ele.

Netflix a lansat un prim teaser al noului sezon si imagini cu actorii din rolurile principale. Pe langa Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara si Josh Hartnett, distributia este completata de Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Samuel Blenkin si Zazie Beetz.

Teaserul care poate fi vizionat mai jos promite acelasi nivel de suspans, distopie si previziuni sinistre legate de viitorul omenirii.

Pe alocuri, sezonul 6 pare sa fie chiar mai agresiv decat episoadele anterioare, producatorii au beneficiat de un buget mai mare care le-a permis sa creeze un produs cinematografic mult mai impresionant din punct de vedere vizual.

Momentan, nu se cunoaste exact data lansarii dar noile episoade vor aparea candva in luna iunie. Netflix a descris noul „Black Mirror” drept „cel mai imprevizibil, inclasificabil si neasteptat de pana acum.”

Una dintre noutatile din culisele seriei este Bisha K. Ali, showrunner-ul hitului „Ms. Marvel”, care se alatura echipei Black Mirror formate din Charlie Brooker, Annabel Jones si Jessica Rhoades.

Brooker, caruia i se atribuie crearea si scrierea scenariilor pentru noile episoade,  a declarat pentru Tudum.com ca si-a incalcat propriile reguli in timp ce lucra la sezonul 6.

„Intotdeauna am simtit ca „Black Mirror” ar trebui sa prezinte povesti care sunt complet distincte una de alta si sa continue sa surprinda oamenii (si pe mine insumi), altfel ce rost mai are? Ar trebui sa fie un serial care nu poate fi definit cu usurinta si care se poate reinventa in permanenta. Asa ca, in parte ca o provocare si in parte pentru a mentine lucrurile proaspete atat pentru mine, cat si pentru telespectatori, am inceput acest sezon prin a rasturna in mod deliberat unele dintre presupunerile mele de baza cu privire la ce sa ma astept. In consecinta, de data aceasta, pe langa unele dintre cele mai cunoscute tropi „Black Mirror”, avem si cateva elemente noi, inclusiv unele pe care am jurat anterior pe fata ca serialul nu le va face niciodata, pentru a extinde parametrii a ceea ce inseamna chiar „un episod Black Mirror”.”, a declarat Brooker.

Cineastul a adaugat ca povestile includ esenta „Black Mirror” dar vor avea mai multa varietate si „oscilatii nebanuite. Iar pentru a le da viata, avem o lista incredibila de regizori, incredibili de priceputi si inteligenti, care lucreaza cu o distributie de actori atat de talentati incat, sincer, nu au dreptul sa existe. Abia astept ca oamenii sa se infrupte din toate si sper sa le placa – mai ales partile pe care nu ar trebui sa le vada.”

Anuntul revenirii Black Mirror dupa pauza de patru ani a fost facut in urma cu un an cand Variety a anuntat ca fiecare episod nou va fi tratat ca un lungmetraj individual.

„Black Mirror” a debutat in 2011 pe postul britanic Channel 4 unde au fost transmise primele doua sezoane, ulterior Netflix a achizitionat drepturile de difuzare si a transformat serialul intr-un hit la nivel global, cu un buget urias si actori din ce in ce mai cunoscuti.

Sezonul anterior al serialului Black Mirror a fost difuzat in 2019, inainte de pandemia COVID-19. La vremea respectiva, Brooker si-a exprimat dezinteresul de a mai face episoade din serialul de tech-horror pe fondul tragediei globale. In schimb, el si partenera sa Jones au produs pentru Netflix doua speciale mockumentare de sfarsit de an cu tema pandemiei, Death of 2020 si Death of 2021.

Ce se remarca insa e un interes in distributie pentru actori care au deja productii mari in portofoliu si o notorietate buna, pana acum in distributie erau mai degraba actori pe care ii intalneai pentru prima data pe ecran, ei venind din zona de teatru britanic.

Zazie Beetz a fost in serialul FX Atlanta al lui Donald Glover si pe marele ecran in Joker, The Harder They Fall si in viitorul Bullet Train; Paapa Essiedu a jucat in serialul HBO I May Destroy You al Michaelei Coel, precum si in serialele The Gangs of London si The Lazarus Project; Josh Hartnett a jucat ultima data in Sky’s The Fear Index, iar urmatorul va fi in Oppenheimer; Aaron Paul  joaca in Westworld de la HBO, iar recent si-a reluat rolul din Breaking Bad pentru Netflix in El Camino si urmeaza sa apara in ultimul sezon din Better Call Saul; Kate Mara a jucat recent in serialul A Teacher de la Amazon si in Pose de la FX si va aparea in viitorul film despre avorturi Call Jane, care a avut premiera la Sundance; Danny Ramirez a jucat recent in Top Gun: Maverick si in drama Disney+/Marvel The Falcon and the Winter Soldier (Soimul si soldatul de iarna).

Citește în continuare