Skip to content

UPDATE: A aparut un nou trailer al blockbusterului „Dune: Part Two”. Regizat de Denis Villeneuve, filmul ii are in distributie pe Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Javier Bardem, Léa Seydoux si Austin Butler.

Regizorul Denis Villeneuve a dezvaluit primele imagini din „Dune: Part Two”. Fotografiile ofera o prima vedere a personajelor deja cunoscute dar si a noilor actori care se vor alatura distributiei.

Creat sub forma unui blockbuster cu o distributie impresionanta care include atat cei mai iubiti actori ai tinerei generatii dar si actori cu experienta si cu trofee Oscar la activ, continuarea Dune este unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.

Pe site-ul revistei Vanity Fair au fost dezvaluite in exclusivitate primele imagini din „Dune: Part Two”, alaturi de un interviu cu Villeneuve si actorii din rolurile principale care ofera primele detalii despre povestea pe care o veti vedea pe marile ecrane in toamna acestui an.

UPDATE, 3 mai 2023: A aparut primul trailer al productiei „Dune: Part Two”. Va invitam sa il urmariti mai jos.

UPDATE #2, 30 iunie 2023: Warner Bros a dezvaluit un nou trailer al filmului care prezinta mai multe imagini cu personajele principale jucate de Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Timothée Chalamet si Zendaya.

Villeneuve declara ca filmul nu este o continuare ci o a doua parte: „Am vrut ca filmul sa se deschida exact acolo unde am lasat personajele in primul film. Nu exista un salt in timp. Am vrut o continuitate dramatica cu prima parte.”

Din distributia primului film care revine in urmatorul lungmetraj fac parte Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Javier Bardem si Dave Bautista, carora li se vor alatura, printre altii, Léa Seydoux, Austin Butler si Florence Pugh.

Potrivit descrierii filmului de pe site-ul Warner Bros, partea a doua va explora  „calatoria mitica a lui Paul Atreides, care se va uni cu Chani si cu Fremen in timp ce se afla pe calea razbunarii impotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. Aflat in fata unei alegeri intre dragostea vietii sale si soarta universului cunoscut, el se straduieste sa previna un viitor teribil pe care numai el il poate opri.”

Filmul va avea premiera in cinematografele romanesti pe 3 noiembrie 2023, va invitam sa descoperiti mai jos imaginile publicate in Vanity Fair.

In partea a doua, Paul va fi nevoit sa calareasca unul dintre viermii desertului pentru a deveni un Fremen cu drepturi depline si pentru a-i conduce intr-un contraatac menit sa ii razbune familia cazuta la datorie.

„Este o chestiune de viata si de moarte pentru ca, daca o dai in bara, te vei sinucide. Este un ritual de trecere. Este modul in care devii adult in lumea Fremen. Este o parte foarte importanta a culturii lor si respecta viermii ca semizei, asa ca au o relatie religioasa cu acestia.”, a declarat Villeneuve pentru Vanity Fair.

Florence Pugh se alatura universului Dune in rolul Printesei Irulan, fiica imparatului Shaddam IV (interpretat de Christopher Walken), conducatorul suprem al galaxiei. Potrivit regizorului, Irulan are o miza uriasa pentru ca se teme ca tatal ei ar putea pierde tronul: „Cand am intalnit-o pe Florence, m-a frapat siguranta ei, cat de ancorata este ca tanara, cat de directa. Are ceva inerent regal in ea. Cred cu siguranta ca Florence ar putea deveni, in viitor, prim-ministru.”

Un alt personaj nou este printul Harkonnen Feyd-Rautha, interpretat de Austin Butler (recent nominalizat la premiile Oscar si castigator la BAFTA pentru rolul din „Elvis”) care contribuie la producerea colapsului pe care il prevede printesa Irulan. In adaptarea din 1984 a romanului lui Frank Herbert, personajul lui Butler a fost interpretat de Sting, filmul fiind regizat la vremea respectiva de David Lynch.

Potrivit lui Villeneuve: „Austin Butler a adus pe ecran o incrucisare intre un criminal in serie psihopat si sociopat si Mick Jagger.”

Povestea filmului Dune se concentreaza asupra unor razboinici care se lupta pentru controlul mineralului care altereaza mintea, care se gaseste doar pe Arrakis si care ii imbogateste pe cei care il consuma cu ochi albastri luminosi. 

Pe langa razbunarea lui Paul, continuarea Dune se va centra si pe o poveste de dragoste intre el si Chani (jucata de Zendaya) pe care Villeneuve a incercat sa o combine cu „filmul de actiune si de razboi” pe care planuia sa il realizeze. Zendaya a declarat ca „A fost amuzant sa incercam sa ne dam seama, in aceasta discutie spatiala si futurista, cum flirteaza ei? Cum arata ei ca se plac unul pe celalalt? Cum suna asta? Cred ca este la fel de strain pentru noi cum probabil ca este s pentru personaje.” 

La randul lui Chalamet, spune ca personajul lui Zendaya este cheia personajului sau: „Universul din Dune este o lume complexa din punct de vedere geopolitic si cu o multime de metafore ecologice si tehnologice care rezista si astazi. Dar, in centru, exista aceasta relatie in care Chani devine un fel de busola morala. Ea este intr-adevar forta umanizatoare, de impamantare a acestui lucru.”

Pentru a sublinia sentimentul de iubire dintre cei doi, Villeneuve a optat sa filmeze la „ora magica” de la apusul soarelui cand lumina calda creeaza o atmosfera feerica. Filmarile au avut loc in deserturile din Abu Dhabi si Iordania, fapt care a pus presiune pe Zendaya si Chalamet sa fie cat mai concentrati pentru ca aveau maxim o ora la dispozitie in fiecare zi sa filmeze scene impreuna.

Printre celelalte personaje care revin se numara Gurney Halleck, interpretat de Josh Brolin, un soldat al familiei Atreides si un mentor pentru Paul, care i-a oferit prima sa pregatire de razboinic. Halleck a supravietuit atacurilor care au doborat Casa Atreides si se pregateste sa-si razbune prietenii intr-o batalie masiva.

Rebecca Ferguson revine in rolul Lady Jessica, mama si protectoarea lui Chalamet. Ca membra a fratiei religioase Bene Gesserit, Lady Jessica crede in profetia conform careia fiul ei va deveni eliberatorul galaxiei.  Daca in primul film aparea adesea in tinute ornamentate si ceremoniale, in al doilea film ea va fi o prezenta sumbra care a pierdut totul si care trebuie sa elaboreze o strategie pentru a-si indeplini ambitiile. Tatuajele care apar pe chipul ei sunt legate de profetia Bene Gesserit.

Fratiei i se alatura un nou personaj Lady Margot, interpretat de Léa Seydoux. Va fi agent secret in film, Villeneuve o descrie ca o femeie plina de surprize, scopul ei este sa se asigure ca omenirea se va indrepta in directia corecta.

Prima parte a filmului Dune a devenit unul dintre primele blockbustere post-pandemice si a fost nominalizat la 10 premii Oscar, castigand sase trofee. 

Este un proiect la care Denis Villeneuve lucreaza de zeci de ani, visand sa adapteze romanul lui Frank Herbert inca din adolescenta, cand l-a descoperit la varsta de 13 ani.

In interviul oferit Vanity Fair, cineastul povesteste cum inca se gandeste la ce ar fi putut sa faca mai bine in primul film si vorbeste despre anumite esecuri pe care incearca sa le accepte. Merita mentionat ca Villeneuve e considerat un vizionar care a reusit sa creeze mai multe proiecte de mare impact in Hollywood, atat in randul publicului dar si al criticilor de specialitate. Printre acestea se numara „Arrival”, continuarea „ Blade Runner 2049” si thrillerul „Prisoners”.

Citește în continuare