Skip to content

In acest week end avem Bucharest Coffee Festival. Testati cafea de specialitate, vedeti concursuri de barista si puteti pleca acasa cu cafeaua preferata.

Editia 2023 a Bucharest Coffee Festival are loc intre 12 si 14 mai si reuneste sute de specialisti in cafea, din Romania si din afara ei, dar si amatori pasionati de aceasta bautura.  

La festival vor fi prezenti producatori, distribuitori si importatori nationali si internationali de cafea, business-uri ce activeaza in domeniul HoReCa: cafenele, prajitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. Astfel, spatiul evenimentului va avea si o zona dedicata procesatorilor si prajitoriilor, unde vor expune si vinde peste 40 de companii din acest segment al industriei cafelei. Festivalul va avea si o zona dedicata importatorilor si distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, indulcitori, dulciuri, etc.

Bucharest Cofee Festival va avea degustari si vanzari de cafea si de accesorii pentru ea, o zona de street food, dar si sortimente rare de cafea. In timpul festivalului puteti urmari concursuri de barista si art latte.

Eveniment al carui scop este promovarea cafelei de specialitate, aduce in prim-plan principalele tipuri de cafea in functie de varietatea plantei cultivate (arabica).

Astfel, cei prezenti vor putea degusta si achizitiona produse pe baza de cafea ce presupune modalitati diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspat prajita.

In cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstratii de preparare, de mixologie (combinatii de cafea cu bauturi alcoolice, in cocktail-uri) si de latte art.

Bucharest Coffee Festival 2023 vine si cu o zona de street-food, in cadrul careia se vor comercializa printre altele: fructe de mare, burgeri de vita angus, porc gatit lent si din alte sortimente de carne, delicii traditionale turcesti, libaneze, siriene, bere artizanala si prosecco.

Consumatorii de produse bio vor gasi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, macinata sau capsule. Cafeaua de tip bio este obtinuta din plantatii caracterizate prin lipsa pesticidelor si a altor substante chimice.

Solutiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate celor interesati de gusturi autentice.

Intrarea la festival este gratuita. Programul de vizitare este: vineri si sambata, orele 10:00-19:00, duminica 10:00-18:00

Bucharest Coffee Festival are loc laNord Events Center by Globalworth, Bucuresti

Citește în continuare