Skip to content

IQOS si Romanian Design Week va invita sa descoperiti „Echoes of Presence”, piesa centrala a expozitiei din acest an. Este o instalatie interactiva, fiecare vizitator influenteaza experienta celorlalti si creeaza un moment unic, multisenzorial.

IQOS prezinta una dintre cele mai spectaculoase instalatii de arta din cadrul Romanian Design Week 2023, cel mai important evenimente dedicat creativilor romani.

Deschisa intre 12 si 28 mai in Piata Amzei din Bucuresti, instalatia „Echoes of Presence” reprezinta piesa centrala a expozitiei Romanian Design Week, in care experientele vizuale se combina cu cele sonore, iar prezenta vizitatorilor influenteaza ambientul si experienta celorlalti.

Conceptul instalatiei a fost supus unui vot public, instalatia castigatoare a strans peste 6.000 de voturi de la membrii comunitatii. Pentru prima oara in istoria evenimentului, experienta va fi dublata de un spatiu expozitional virtual.

Organizata sub tema CONNECTIONS, expozitia RDW2023 va gazdui 162 de proiecte diverse, pe teme de arhitectura, design interior, design grafic, ilustratie, design de produs si design vestimentar. 

Acestora li se alatura inca 128 de proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitala Best Practices, pe care festivalul o lanseaza odata cu editia din acest an si pe care o va continua in anii viitori. Ca in fiecare an, IQOS sustinut evenimentul si ofera oportunitatea tinerilor artisti romani sa-si promoveze creatiile in randul publicului iubitor de arta, arhitectura, moda si design.

Instalatia „Echoes of Presence”, realizata de IQOS si Romanian Design Week, este elementul central al acestei editii si prezinta un traseu prin trei incaperi in care experientele vizuale se combina cu cele sonore si cu cele senzoriale, o incursiune prin care „celalalt” se dezvaluie in permanenta intr-o noua si inedita perspectiva. 

La finalul festivalului, proiectul va ramane in spatiul expozitional si va putea fi vizitat pana la sfarsitul lunii iunie.

Publicul insusi devine parte activa a instalatiei, un concept care ilustreaza tema „impreuna” sub care a fost creata experienta IQOS din RDW anul acesta.

Tema „impreuna” semnifica o calatorie catre celalalt, sentimentul firesc de apropiere de alti oameni. Interfata video pentru colectarea in direct a reactiei generate de exponate transforma cuvintele vizitatorilor in inspiratie pentru ceilalti.

Intr-o zona dedicata, in lounge-ul IQOS, publicul este invitat sa-si lase amprenta asupra spatiilor prin care trece si sa transforme experienta intr-o forma dinamica. Lounge-ul invita la bucurie si la emotie colectiva, vizitatorii au oportunitatea sa-si personalizeze dispozitivele cu modele special concepute pentru RDW, se pot bucura de bauturi imprimate sau pot castiga premii.

In ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din Romania. Editia de anul trecut a atras peste 35.000 de persoane.

IQOS sustine comunitatea creativa aflata la inceput de drum si ofera mai multa expunere, vizibilitate si implicare activa in realizarea viziunii artistice.

Romanian Design Week (RDW) este cel mai mare eveniment interdisciplinar din Romania – un festival care promoveaza designul, arhitectura, creativitatea si inovatia ca instrumente pentru cresterea culturala, sociala si economica. 

IQOS nu este lipsit de riscuri. Elibereaza nicotina, care provoaca dependenta. IQOS este destinat adultilor care altfel ar continua sa fumeze sau sa foloseasca produse cu nicotina.

Citește în continuare