Skip to content

DC Comics o introduce pe Trinity, fiica lui Wonder Woman. Dupa 800 de numere ale benzilor desenate, celebra supereroina devine mama.

In timp DC Studio a anuntat la finalul anului trecut ca proiectul lungmetrajului „Wonder Woman 3” a fost anulat, DC Comics se pregateste sa reinventeze celebrul personaj care a devenit o emblema a miscarii feministe.

Scenaristul Tom King si graficianul Daniel Sampere au anuntat recent ca au planuri mari pentru Wonder Woman in lunile urmatoare. Pentru a celebra numarul 800 al benzilor desenate vor introduce un nou personaj pe nume Trinity, fiica lui Wonder Woman.

Trinity va aparea in numarul aniversar al benzilor desenate care va fi disponibil inaintea noii serii Wonder Woman din toamna acestui an.

Numarul 800 va aparea in luna iunie si va deveni final de serie pentru actualul volum Wonder Woman. Scopul lansarii este de a oferi o mostra a lucrurilor care vor urma in noua revista — care porneste de la numarul 1 — disponibila in septembrie. 

Trinity isi va face debutul intr-o poveste a scriitorului Tom King (cunoscut si pentru povestile lui Batman) si graficianului Daniel Sampere care se vor ocupa exclusiv de noua revista Wonder Woman.

La fel ca majoritatea numerelor speciale aniversare DC Comics, Wonder Woman #800 va cuprinde povesti scrise de mai multi creatori care au lucrat de-a lungul timpului pentru celebrele benzi desenate. King si Sampere planuiesc sa o introduca pe Trinity fanilor seriei pentru ca mai apoi personajul sa preia un rol important in noua serie Wonder Woman.

DC Comics is giving Wonder Woman a daughter named Trinity Credit : Daniel Sampere for DC Comics.

Devenind mama pentru prima data, Wonder Woman se alaturi altor supereroi din universul DC care au devenit parinti in ultimele doua decenii.

Wonder Woman se alaturi unui grup format din Batman, fiul sau Damian Wayne fiind introdus in 2006, si Superman cu fiul sau, Jon Kent aparut in 2015. Intr-un interviu acordat publicatiei IGN, King a declarat ca Damian si Jon au fost sursele de inspiratie pentru Trinity, ideea initiala fiind furnizata de graficianul Mitch Gerards cunoscut pentru seria „Mister Miracle”.

„Mitch a avut o idee grozava de a face un fel de povestire scurta pentru toate varstele, ca urmare a seriei noastre Mister Miracle, in care Jon si Damian ar avea grija de copilul lui Scott si al lui Barda, Jack. Acest lucru m-a facut sa ma gandesc la fiul lui Batman si la fiul lui Superman ca frati mai mari babysitteri si la faptul ca, de fapt, persoana de care ar trebui sa aiba grija este sora lor mai mica, fiica lui Wonder Woman.”, a declarat King.

La randul lui, scenaristul Wonder Woman are trei copii, dintre care doi sunt de varste apropiate iar altul cu 5 ani mai mic decat cei doi, asa ca este familiarizat din propria experienta cu dinamica fratilor-babysitteri si potentialul de comedie si drama pe care il furnizeaza un astfel de context.

Exista si un motiv practic pentru a-i oferi lui Wonder Woman propriul copil. Damian Wayne si Jon Kent s-au dovedit amandoi foarte populari, mai ales datorita aparitiilor din seria Super Sons.

Pe de o parte, aparitia progeniturilor acestor personaje iconice este un mod de a reinventa povestea si de a fi relevanta pentru publicul care a crescut cu benzile desenate cu supereroi. Cei care au inceput sa cumpere revistele DC Comics in anii ’80 si ’90 au devenit la randul lor parinti si rezoneaza cu povesti care oglindesc oarecum vietile lor.

De altfel, influenta fiului lui Batman, Damian, s-a raspandit inclusiv pe micul ecran. Personajul a aparut in seria animata „Harley Quinn”.

La randul ei, Wonder Woman a mai avut companioni tineri de-a lungul timpului. 

In 1965 a aparut Donna Troy, originala Wonder Girl, membra fondatoare a grupului Teen Titans, personajul fiind inclus in recenta ecranizare a serialului live-action „Titans”. Ulterior, Cassie Sandsmark a fost introdusa in 1996 si a devenit al doilea personaj care a purtat mantia lui Wonder Girl.

Cea mai recenta Wonder Girl a fost Yara Flor, un personaj brazilian creat in 2021 a carui legatura cu „Amazonul” avea mai mult de-a face cu padurea tropicala amazoniana decat cu insula Themyscira (locul de origine al lui Wonder Woman). Ea urma sa fie pentru scurt timp in centrul unui nou serial de supereroi de la CW, realizat de Greg Berlanti, producatorul Arrowverse, dar proiectul nu s-a concretizat.

In ceea ce priveste aspectul fizic al lui Trinity, Sampere a declarat pentru IGN ca aceasta este diferita de alti companioni ai mamei sale. 

„Ideea mea a fost sa realizez un echilibru intre unele detalii clasice ale Wonder Woman (cum ar fi stelele sau bratarile) amestecate cu un aspect mai modern. Am prezentat un posibil design pentru Diana atunci cand am inceput seria, cu ea avand pantaloni lungi pe care in cele din urma nu i-am folosit, asa ca m-am gandit ca este o ocazie frumoasa de a-i oferi lui Trinity acei pantaloni. De asemenea, am vrut sa-i dau un aspect mai mult de supererou si mai putin bazat pe razboinic, asa ca am redus la minim partile de armura.”

King a mai explicat ca Trinity a fost una dintre primele idei pe care le-a dezvoltat pentru seria Mister Miracle, dorindu-si ca aceasta sa se „joace in aceeasi cutie cu nisip” cu fiii lui Batman si Superman.

Soarta lui Wonder Woman in filmele DC Studios a fost direct influentata de pandemie.

Inspiratia pentru Wonder Woman a fost extrasa din povestile creatorului William Moulton Marston, din anii 1940, si ale lui George Pérez.  De-a lungul timpului, personajul a aparut in filme, seriale de televiziune — live action si animate — si jocuri video, cea mai celebra portretizare apartiandu-i actritei Lynda Carter care a jucat-o pe Diana Prince din 1975 pana in 1979 in serialul Wonder Woman.

Dezvoltarea unui film de live action dedicat celebrului personaj a inceput in 1996 insa proiectul s-a concretizat abia in 2015 cand au inceput filmarile pentru primul „Wonder Woman”. Personajul a fost ecranizat de Gal Gadot, deschizand o multime de usi  in Hollywood pentru actrita de origine israeliana.

Desi primul film al francizei cinematografice a fost un succes urias la nivel mondial, cu incasari de peste 800 milioane de dolari din box office, al doilea film a generat pierderi uriase pentru DC Studios. Lungmetrajul „Wonder Woman 1984” a fost produs cu un buget de peste 200 milioane de dolari (in care nu sunt incluse costurile de marketing care mai adauga de obicei cateva zeci de milioane de dolari) dar a fost lansat la finalul primului an pandemic — cand majoritatea cinematografelor erau inchise — asa ca a generat incasari de 169 de milioane de dolari din box office. 

Citește în continuare