Skip to content

De vineri, 19 mai, reincep showurile de la Fantanile Urbane din centrul Capitalei. Programul complet al spectacolelor pana in luna octombrie.

Incepand de vineri seara, pe data de 19 mai, revine spectacolul de apa, muzica si lumini de la Fantanile Urbane din centrul Capitalei, din zona Pietei Unirii.

Intitulate in mod poetic „Simfonia Apei”, showurile au debutat in urma cu cinci ani si se afla la cea de-a patra editie, fiind menite sa ii aduca pe bucuresteni si pe turisti impreuna in serile de vara.

Fiecare spectacol este tematic, inspirat din cultura romaneasca —sport, stiinta sau arta — anul acesta fiind celebrati cei 120 de ani de la prima auditie a „Rapsodiei Romane” semnate de George Enescu. Tema este numita de organizatori „Rapsodia Apelor” si va include si muzica celor mai cunoscuti compozitori romani. 

De-a lungul verii, showurile tematice vor fi completate si cu momentul „PACE”, pentru a reaminti ca pacea ramane importanta pentru toata lumea.

Incepand cu 19 mai, vizitatorii sunt asteptati la Fantanile Urbane din zona Unirii in serile de vineri, sambata si duminica, pana la inceputul lunii octombrie. 

In lunile mai si august 2023, intre orele 20:30 – 22:30, spectacolul incepe la ora 21:00. In lunile iunie si iulie 2023,  intre orele 21:00 – 23:00, spectacolul incepe la ora 21:30. In lunile septembrie si octombrie 2023, intre orele 19:30 – 21:30, spectacolul incepe la ora 20:00 . 

Spectacolele dureaza aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit. 

In zilele si in intervalul orar in care au loc spectacole, traficul rutier va fi restrictionat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins intre Bulevardul Dimitrie Cantemir si Splaiul Independentei (zona fantanilor).  

Fantanile de la Piata Unirii, redeschise in anul 2018 dupa un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova in baza obligatiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primaria Capitalei, sunt primele fantani din Romania care beneficiaza de echipamente si tehnologie de ultima generatie la nivel european, in materie de divertisment cu apa. In prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricarei unitati individuale din cele 44 de fantani independente, dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. 

Fantanile reabilitate au fost recunoscute, omologate si publicate in 2019 drept „Cel Mai Lung sir de Fantani Coregrafice Sincronizate din Lume”, de catre Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), avand o suprafata a apei de 16.200 m². 

Pentru detalii in timp real despre programul spectacolelor, va invitam sa urmariti pagina de Facebook Simfonia Apei.

Citește în continuare