Skip to content

Lucian Ionescu si Tudor Cucu Dumitrescu joaca in “Hedwig and the Angry Inch”, musicalul iconic care a impresionat America. Spectacolul in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu are avanpremiera in acest week-end.

Pe 21 si 22 mai 2023 vor avea loc avanpremierele unei noi productii a Teatrului Stela Popescu – “Hedwig and the Angry Inch”, un musical de John Cameron Mitchell pe muzica Stephen Trask. Adaptarea, regia, costumele si coregrafia sunt semnate de Razvan Mazilu, iar decorul de Adriana Grand.

Hedwig and the Angry Inch spune povestea unei existente contorsionate intre cautarea succesului pe scena si gasirea implinirii intr-o existenta zbuciumata si nonconformista. Incercarile incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea si sensibilitatea cu care le dezvaluie publicului pe acorduri de rock, au facut ca in jurul piesei sa se teasa o aura de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experienta teatrala cu un mesaj profund uman ce indeamna la deschidere si empatie fata de suferinta pe care o resimte, de fapt, fiecare fiinta umana.

In distributie pe rolul lui Hedwig sunt Tudor Cucu Dumitrescu si Lucian Ionescu, in timp ce Ana Maria Ivan si Crina Matei joaca rolul Yitzhak. 

Lucian a devenit un actor fetis al lui Razvan Mazilu inca de la debutul din studentie cu „West Side Story” si continuand cu „We Will Rock You”, cea mai productie de musical pusa in scena vreodata in Romania, fiind distribuit ulterior si in „Familia Addams” si „Opera de trei parale” la Excelsior si in „Maria de Buenos Aires” la Teatrelli, toate in regia lui Mazilu.

Tudor Cucu Dumitrescu este la prima colaborare cu Mazilu, venind la scurt timp dupa prima nominalizare la Premiile Gopo pentru rolul secundar din lungmetrajul „Marocco” al lui Emanuel Parvu. Anterior, a jucat in mai multe spectacole in regia lui Victor Ioan Frunza, fiind nominalizat pentru cel mai bun actor intr-un rol principal la premiile UNITER pentru rolul Alan Strang din „Equus” de Peter Shaffer, piesa pusa in scena tot la Teatrul Stela Popescu.

Reprezentatiile sunt gazduite de Teatrul Metropolis in Sala Olga Tudorache, intrucat Teatrul Stela Popescu nu poate deschide sala de la sediul din strada Batistei nr. 14 din cauza riscului seismic.

In echipa de creatie au mai lucrat Carmen Stanciu (traducerea textului), Alex stefanescu (traducerea versurilor), Marian Iancu (Lighting designer). Band-ul “The Angry Inch” este compus din Johnny Bica (pian) Irina Caramizaru si Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percutie), Ciprian Pop (chitara), Vlad Vedes (chitara bas). 

Razvan Mazilu declara in prezentarea spectacolului : “Hedwig and the Angry Inch – un nou musical, un nou titlu celebru si indragit, montat in toata lumea, o noua provocare. O intalnire minunata, de adevarata echipa, cu colectivul Teatrului Stela Popescu. O descoperire a unui nou actor de musical – Tudor Cucu Dumitrescu. O reconfirmare a unui mare talent – Lucian Ionescu. in rolul Hedwig, amandoi fac creatii de referinta, adevarate performante. O bucurie de spectacol despre iubire, marginali, toleranta, acceptare si renastere.”

Musicalul „Hedwig and the Angry Inch” de John Cameron Mitchell, muzica si versurile de  Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public inca de la prima sa punere in scena pe off-Broadway, din anul 1998. 

Castigator al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat in sute de productii pe scene de pe intreg mapamondul. Piesa a fost ecranizata in anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival si o nominalizare la Globul de Aur.

Spectacolul are acces 18+, durata de 90 de minute (fara pauza) si, dupa avanpremierele de pe 21 si 22 mai de la orele 19:00, se va juca in premiera pe 7 si 8 iunie cu distributie dubla. Biletele pot fi achizitionate pe www.teatrulstelapopescu.ro, mystage.ro, iabilet.ro si theatrum.ro.

Citește în continuare