Skip to content

(galerie foto) Primele imagini din sezonul 2 „The Wheel of Time” si data lansarii noilor episoade. La doi ani de la primul sezon, Rosamund Pike revine intr-unul dintre cele mai scumpe seriale realizate pana acum.

Prime Video a dezvaluit primele imagini din cel de-al doilea sezon al serialului „The Wheel of Time” (Roata Timpului) si a anuntat data lansarii acestuia. Noile episoade vor avea premiera pe 1 septembrie 2023, simultan in peste 240 de tari si teritorii din intreaga lume, inclusiv Romania.

Serialul este o coproductie cu Amazon Studios si Sony Pictures Television Studios, primul sezon a fost filmat pe un buget estimat la 80 de milioane de dolari, devenind una dintre cele mai scumpe productii de televiziune realizate vreodata.

Bazat pe seria fantasy de succes a romanelor lui Robert Jordan, „The Wheel of Time” spune povestea lui Rand al’Thor (Josha Stradowski), un fermier sarac care afla ca este Dragonul renascut – o figura periculoasa din istorie, destinata sa salveze lumea sau sa o distruga. Disperata sa il protejeze de Cel Intunecat, o armata de vrajitoare puternice incearca sa tina cont de puterea lui care este in continua crestere dar si de haosul care se apropie si care il urmareste la fiecare pas.

Potrivit descrierii Prime Video: „Roata Timpului se invarte, iar Ultima Batalie se apropie. Desi Rand credea ca l-a distrus pe Cel intunecat, raul nu a disparut din lume. In sezonul al doilea, amenintari noi si vechi ii cauta pe tinerii prieteni din Cele Doua Rauri, acum imprastiati prin lume. Femeia care i-a gasit si i-a indrumat este acum neputincioasa sa ii ajute, asa ca trebuie sa gaseasca alte surse de putere.”

Au trecut aproape doi ani de cand primul sezon The Wheel of Time a fost lansat pe Amazon Prime Video, povestea a culminat cu o confruntare in care au fost implicati Rand al’Thor si Moiraine Damodred (Rosamund Pike). 

Imaginile din sezonul al doilea aparute in urma cu cateva ore nu dezvaluie indicii legate de povestea care va fi ecranizata insa publicatia EW a confirmat ca eroii seriei sunt imprastiati din diverse colturi ale lumii, fiecare este prins in propriile aventuri.

Potrivit Prime Video dupa ce a aflat ca este de fapt Dragonul renascut, Rand s-a ascuns pentru a nu-si rani prietenii in cazul in care va fi cuprins de nebunie, asa cum au facut-o incarnarile anterioare ale Dragonului. Mentorul sau, Moiraine, si-a pierdut acum legatura cu Puterea Unica si, odata cu ea, si relatia ei emotionala cu Lan (Daniel Henney). In timp ce Moiraine se intoarce in orasul ei natal, Cairhien, Egwene (Madeleine Madden) si Nynaeve (Zoë Robins) incep antrenamentul Aes Sedai pentru a invata cum sa isi controleze propriul acces la Puterea Unica.

Romanele lui Robert Jordan au fost adaptate pentru televiziune de showrunnerul si producatorul Rafe Judkin, cunoscut anterior pentru Agents of S.H.I.E.L.D. si Hemlock Grove. 

In timp ce primul sezonul s-a inspirat din cartea „Ochiul lumii”, primul roman din seria lui Jordan, sezonul 2 va fi bazat in mare pe urmatoarea carte: „Marea vanatoare” insa este posibil sa fie incluse elemente si din alte romane ale seriei. In total, sezonul 2 are opt episoade.

„Acest sezon este plin de tipete, plansete, lupte si doi oameni care vorbesc intr-o camera, Am construit aceasta baza. Stiti cine sunt acesti oameni, iar acum trebuie sa ii vedeti plecand in aceste calatorii. Calatoriile pe care Robert Jordan le-a creat sunt epice. Este un cadou pentru cei care cunosc cartile sa urmareasca serialul, pentru ca vad continuta in fiecare dintre aceste personaje calea care se afla in fata lor. In sezonul 2, ne aflam pe aceasta cale. Pana la sfarsitul sezonului, opt episoade mai tarziu, este pur si simplu masiv. Sunt entuziasmat ca oamenii sa o vada.”, a declarat anul trecut la New York Comic Con regizorul serialului, Rafe Judkins.

Pe langa Pike si Stradowski, serialul ii are in rolurile principale si pe Daniel Henney in rolul lui Lan Mandragoran, Zoë Robins in rolul lui Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden in rolul lui Egwene al’Vere, Marcus Rutherford in rolul lui Perrin Aybara, Dónal Finn in rolul lui Mat Cauthon, si Ceara Coveney in rolul lui Elayne Trakand.

Citește în continuare