Skip to content

(video) A aparut primul trailer „Rebel Moon”, noul blockbuster semnat de Zack Snyder care va fi lansat pe Netflix. Anthony Hopkins, Michiel Huisman, Jena Malone si Charlie Hunnam sunt in distributie.

UPDATE: A aparut primul trailer „Rebel Moon”, va invitam sa il urmariti mai jos si sa descoperiti tot ce trebuie sa stiti despre unul dintre asii pe care Netflix ii pregateste pentru finalul acestui an.

Filmul va avea doua parti, prima se numeste „A Child of Fire” si va fi lansata pe 22 decembrie 2023 iar a doua este intitulata „The Scarviger” si va aparea pe 19 aprilie 2024.

Netflix a dezvaluit primele imagini din viitorul film al lui Zack Snyder. In stilul Star Wars, lungmetrajul „Rebel Moon” spune o noua poveste din coltul indepartat al galaxiei unde o colonie lunara pasnica Veldt este fortata sa renunte la recolta lor in favoarea militantilor de la Mother World.

Avand-o ca protagonista pe actrita Sofia Boutella, filmul este descris ca un „eveniment epic stiintifico-fantastic, aflat in lucru de cateva decenii”.

Zack Snyder, cunoscut pentru 300, Man of Steel si Army of the Dead, a creat scenariul „Rebel Moon” fiind inspirat de creatiile lui Akira Kurosawa si de filmele Star Wars. Cineastul a pornit proiectul ca un film Star Wars pe care l-a propus companiei Lucasfilm, fiind dezvoltat ulterior ca o poveste de sine statatoare. 

Recent se discuta ca productia ar putea fi lansata sub forma unui serial insa Netflix a anuntat ca este vorba despre un lungmetraj care va fi disponibil pe 22 decembrie. In ultimii ani, Netflix a pastrat saptamana dinainte de Craciun pentru a lansa blockbusterul anului: in urma cu doi ani a lansat hitul „Don’t Look Up”, anul trecut a lansat „Bullet Train”. De aceea, se asteapta ca Rebel Moon sa fie una dintre cele mai mari productii Netflix ale anului.

Sofia Boutella joaca rolul lui Kora, o straina misterioasa care traieste printre sateni si devine speranta lor pentru supravietuire.

Kora este insarcinata sa gaseasca luptatori antrenati care sa i se alature pentru a lupta impotriva Lumii Mame (Mother World) si aduna o mica gasca de razboinici – straini, insurgenti, tarani si orfani de razboi din diferite lumi, care cauta mantuire si razbunare. Pe masura ce umbra unui intreg taram se indreapta asupra acestei luni fara noroc, se poarta o lupta pentru soarta unei galaxii si, in acest proces, se formeaza o noua armata de eroi.

Epopeea SF este inspirata de „Seven Samurai”, de Akira Kurosawa, din 1954 si se preconizeaza ca vor exista cel putin doua parti ale aventurilor lui Kora.

Intr-o interviu acordat publicatiei Vanity Fair, Zack Snyder a declarat: „Sunt un impatimit al pedepselor. Nu stiu de ce fac intotdeauna un film cu o echipa mare de actori. Abia astept sa nu mai fac din astea. Dar intre timp, desigur… imi place. Acest film a fost pentru mine un fel de a spune: ‘Bineinteles ca este o epopee spatiala, dar hai sa nu o luam asa. Hai sa o luam intr-un mod mai intim, astfel incat elementele SF sa se simta mai bine ancorate in realitate’. Nu spunem mereu: ‘Uite cat de mari sunt navele noastre spatiale sau cat de ciudate arata planetele noastre!’. Asta se intampla, dar se intampla ca o parte organica a lumii in care te afli. Esti acolo si, astfel, lucrurile pe care le vezi in acea calatorie nu iti sunt impuse sau hranite cu lingurita.”

Distributia filmului ii include pe Anthony Hopkins, Michiel Huisman si Charlie Hunnam. 

Actorul Ed Skrein il interpreteaza pe amiralul Attiucs Noble, Charlie Hunnam este in rolul lui Kai, pilotul mercenar, Michiel Huisman (cunoscut pentru rolul din Game of Thrones) este in rolul lui Gunnar, un fermier din Veldt care tinde sa fie retras si Anthony Hopkins apare in rolul unui cavaler robot antic numit Jimmy (este un rol vocal).

Distributia este completata de Djimon Hounsou in rolul generalului Titus, Staz Nair in rolul nobilului servitor Tarak, Doona Bae in rolul maestrului cyborg al sabiei Nemesis, Ray Fiisher in rolul insurgentului Darrian Bloodaxe, E. Duffy in rolul refugiatului Milius, Fra Fee in rolul maretului oficial al Imperiului, Regentul Balisarius si Jena Malone in rolul fiintei-paianjen misterioase si mortale.

Scenariul a fost scris de Snyder alaturi de Kurt Johnstad si Shay Hatten.

Devenit celebru pentru filme de actiune si cu super-eroi, Zack Snyder a debutat in 2004 cu  „Dawn of the Dead”, un remake al filmului horror cu acelasi nume din 1978. 

Snyder a regizat sau a produs o serie de filme bazate pe benzi desenate, cu supereroi, printre care 300 (2007) si Watchmen (2009), precum si Superman, Man of Steel (2013) si continuarile acestora: Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) si Justice League (2017).  

Cineastul a fost nevoit sa se retraga din proiectul „Justice League” in perioada montajului din cauza mortii fiicei sale. Joss Whedon a fost angajat sa finalizeze montajul insa fanii benzilor desenate au continuat sa ceara Warner Bros varianta lui Snyder. Astfel, in 2021 pe HBO Max a fost lansat „Zack Snyder’s Justice League”, fiind votat al cincilea film favorit al anului intr-o competitie desfasurata pe Twitter de Academia Americana de Film inaintea Oscarurilor de anul trecut.

Citește în continuare