Skip to content

In acest week end pe Kiseleff se desfasoara  Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii”. Sambata de la ora 14, o parada de 400 de costume populare merge de la Ateneu in Piata Victoriei.

Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Bucuresti” aduce in atentia publicului urban arta populara, traditiile autentice si cele mai frumoase spectacole de folclor din tara si din strainatate, reunite intr-o celebrare a multiculturalismului.

Festivalul va debuta, in mod traditional, cu o parada a costumelor populare romanesti si internationale, care va avea loc sambata, 17 iunie, incepand cu ora 14.00, pornind din Piata George Enescu (Ateneul Roman) pe Calea Victoriei, devenita pietonala, spre Piata Victoriei, pana pe Soseaua Kiseleff. Aproximativ 400 de artisti, ansambluri nationale si internationale, comunitati si minoritati din tara, dar si fanfare, vor impresiona trecatorii prin costumele traditionale specifice, dar si prin demonstratiile de cantece si dans, sarbatorind diversitatea culturala.

In cele doua zile de festival, intre orele 15.00 si 22.00, pe scena amplasata pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si Piateta Regelui, vor interpreta vedete de muzica populara, ansambluri si orchestre cu istorie in valorificarea folclorului national, reprezentative pentru toate regiunile tarii, dar si ansambluri internationale. Minoritatile si comunitatile nationale vin la Festivalul International de Folclor „Muzici si Traditii in Bucuresti” sa prezinte cantecele, portul si dansurile traditionale, intr-un spectacol plin de culoare si diversitate.

Prima seara se va incheia cu un concert Gheorghe Zamfir si Orchestra „Lautarii” din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros. Inchiderea festivalului, duminica seara, va fi marcata printr-un concert Stefan Banica.

Evenimentul va aduce publicului si un trag de mestesugari, dar si unu gastronomic cu preparate din diverse zone ale tarii.

Intrarea la toate activitatile evenimentului este libera.

In vederea desfasurarii evenimentului, traficul rutier va fi restrictionat intre Piateta Regelui (Soseaua Pavel D. Kiseleff cu strada Arhitect Ion Mincu) si Piata Victoriei, pe strada Monetariei (toata strada, de la intersectia cu Bulevardul Ion Mihalache), incepand de vineri, 16 iunie 2023, ora 20:00 si va fi reluat luni, 19 iunie 2023, incepand cu ora 06:00.

Citește în continuare