Skip to content

Astazi in Timisoara in cadrul FLIGHT Film Festival puteti vedea The Zero Theorem. Filmul SF cu Christoph Waltz, Matt Damon si David Thewlis a fost filmat in Bucuresti.

In cadrul Flight Film Festival, parte din evenimetele Timisoara Capitala Europeana a Culturii, astazi, de la ora 20.00 la cinema Victoria puteti vedea un film care a facut foarte multe valuri la vremea lansarii lui: The Zero Theorem – un film regizat de Terry Gilliam, filmat in Bucuresti.

The Zero Theorem il are in prim-plan pe Qohen (Christoph Waltz), un barbat emotiv care traieste intr-o biserica si care si-a petrecut majoritatea vietii asteptand un apel menit sa-i defineasca viata. Lucreaza pentru corporatia Mancorp si nu intra in contact cu nimeni in afara de supraveghetorul sau, Joby (David Thewlis). Dorinta sa de a lucra de acasa tocmai pentru a astepta apelul ii este indeplinita de liderul lor, Management (un Matt Damon care isi face intrarea intr-un costum cu imprimeu de leopard) in schimbul muncii sale in cadrul proiectului The Zero Theorem, o ecuatie prin care se demonstreaza ca 0=100 si care sugereaza ca existenta este inutila.

In distributie ii veti mai putea vedea pe Gwendoline Christie, Ben Whishaw, Tilda Swinton, Ruper Friend, Lily Cole, dar si romanii Emil Hostina si Dana Rogoz.
Filomul a fost nominalizat pentru Leul de Aur si a fost castigator al unei mentiuni speciale in categoria Future Film Festival Digital Award la Festivalul de Film de la Venetia.

Chiar daca nu sunteti in Timisoara sa puteti vedea filmul in cinematograf, cautati-l nu doar pentru povestea foarte interesanta si avangardista (a avut premiera in 2013), ci si pentru a observa versatilitatea Bucurestiului, ale carui exterioare sunt folosite foarte creativ.

Aceasta este ultima zi a festivalului  care a inceput vineri si a avut trei sectiuni filme straine filmate in Romanial  filme cu teme muzicale, filme romanesti premiate la festivaluri europene.

Cea de-a cincea editie a Flight Film Festival a avut si  dpua momente emotionante o proiectie  la Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” , destinata copiilor internati, si o proiectie pentru seniori, la Cinema Victoria.

Au participat ca invitati speciali rina- Margareta Nistor, critic de film, careia i se vor alatura directorul de casting Domnica Carciumaru, producatorul Andrei Boncea si regizorul si scenaristul Dan Iliuta, precum si psihologul  Mircea Dragu, foecare sustinand masterclass-uri pentru tinerii interesati de industria filmului.

Articol realizat cu sprijinul Vodafone

Citește în continuare