Skip to content

Chris Noth comenteaza pentru prima data acuzatiile de abuz sexual. „Absolut absurd. Colegii din Sex and the City  m-au eliminat fara apel”. La 2 ani de la acuzatii, nu a fost intentat niciun proces

In contextul lansarii unui nou sezon al continuarii SATC  actorul Chris Noth, acum in varsta de 68 de ani,  a afirmat ca se simte „inghetat” de fostii sai colegi din Sex and the City dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala de catre doua femei in decembrie 2021.

„De obicei, nu raspund la astfel de lucruri”, a scris Noth in legenda la o postare din 23 iunie cu o captura de ecran a titlului articolului. „Si stiu ca oamenilor le plac dramele si barfele… dar acest articol scris de Samantha Ibrahim este un nonsens absolut. M-am gandit ca ati vrea sa stiti”.

Problemele au aparut cand actrita Zoe Lister-Jones a spus intr-o postare pe Instagram ca a lucrat intr-un club detinut de Noth si  l-a acuzat pe acesta ca a fost „in mod constant nepotrivit din punct de vedere sexual cu o colega promotoare” si a mai afirmat ca era „beat pe platou” atunci cand ea a fost invitata in serialul Law & Order.

In plus, Heather Kristin, o fosta dublura din SATC, l-a numit atunci si pe Noth ca fiind actorul „mascul alfa” nenumit anterior despre care a spus ca a „maltratat-o” si a dat dovada de „comportament toxic” pe platou intr-un eseu din februarie 2021.

La momentul respectiv, fostele colege de scena ale lui Noth, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon si Kristin Davis au impartasit o declaratie comuna cu privire la acuzatii.

„Suntem profund intristate sa auzim acuzatiile impotriva lui Chris Noth”, au impartasit pe conturile de socializare. „Le sustinem pe femeile care au iesit in fata si si-au impartasit experientele dureroase. Stim ca trebuie sa fie un lucru foarte dificil de facut si le felicitam pentru asta.”

Apoi, la aproape cinci luni distanta, Parker a rupt tacerea cu privire la acuzatiile aduse fostului sau coleg.

„Nici macar nu stiu daca sunt pregatita sa vorbesc despre asta”, a declarat actrita – care, pe langa faptul ca joaca in serial, este si producator executiv la And Just like That – pentru The Hollywood Reporter intr-un interviu publicat in 2022 mai. „Dar nu cred ca… nu am reactionat ca producator. Ar fi trebuit sa lucrez la asta”

Cand a fost intrebata daca a vorbit cu fostul ei sot de pe ecran, ea a raspuns simplu: „Nu”.

La randul sau, Noth a negat acuzatiile, dand o declaratie pentru E! News in decembrie 2021.

„Acuzatiile impotriva mea facute de persoane pe care le-am cunoscut cu ani, chiar decenii in urma, sunt categoric false”, a spus el. „Aceste povesti ar fi putut fi de acum 30 de ani sau de acum 30 de zile – NU inseamna intotdeauna nu – aceasta este o linie pe care nu am depasit-o. Intalnirile au fost consensuale. Este dificil sa nu pui la indoiala momentul in care au aparut aceste povesti. Nu stiu cu siguranta de ce ies la suprafata acum, dar stiu un lucru: Nu le-am agresat pe aceste femei”.

Acuzatiile nu au mers niciodata mai departe de declaratii in presa, actorului nu i s-a intentat niciun proces, acuzatoarele nu au facut plangeri oficiale.

Citește în continuare