Skip to content

Un tribunal va stabili care dintre cele doua testamente scrise de Aretha Franklin trebuie urmat. Artista spune ca cei patru fii trebuie sa faca cursuri de business ca sa primeasca averea de milioane.

Publicatia Deadline a anuntat ca Aretha Franklin a lasat doua testamente scrise de mana, iar tribunalul va trebui sa stabileasca care dintre ele trebuie urmat.

Ultimele dorinte ale vedetei cantarete Aretha Franklin vor fi judecate incepand de luna viitoare, in cadrul unui proces care va stabili care dintre cele doua testamente scrise de mana va fi onorat.

Disputa este pe milioane de dolari in drepturi de autor, iar beneficiarii vor fi stabiliti in cadrul actiunii legale. Franklin a fost un superstar al muzicii, cunoscuta pentru hituri cu notorietate mondiala precum „Respect” si „Think”. Ea a avut patru fii, dar nu si-a scris niciodata un testament formal, dactilografiat, in prezenta unui avocat sau notar, in ciuda anilor de probleme de sanatate si a unei mosteniri istorice.

In schimb, ea a lasat doua documente scrise de mana, inclusiv unul gasit intr-o canapea. Fiul Ted White II considera ca documentele datate in 2010 ar trebui sa controleze in principal averea, in timp ce fiii Kecalf Franklin si Edward Franklin sunt in favoarea unui document din 2014.

La cateva luni dupa inmormantarea lui Franklin, Owens a gasit un testament scris de mana, datat 2010. Un altul, datat 2014, a fost gasit intr-un caiet sub pernele din casa lui Franklin. Ambele indica faptul ca fiii urmau sa imparta veniturile din muzica si drepturile de autor.

In testamentul mai vechi, White si Owens sunt mentionati ca fiind co-executori. De asemenea, acest document spune ca Kecalf si Edward Franklin „trebuie sa urmeze cursuri de afaceri si sa obtina un certificat sau o diploma” pentru a beneficia de banii artistei.

Versiunea din 2014 taie numele lui White ca executor testamentar si il are in locul sau pe Kecalf Franklin. Kecalf Franklin si nepotii ar urma sa primeasca casa principala a mamei sale din Bloomfield Hills, care a fost evaluata la 1,1 milioane de dolari cand a murit, dar care valoreaza mult mai mult astazi.

Legea din Michigan prevede ca un testament nedactilografiat este valabil daca este scris de mana de catre defunct, este datat si este semnat,

In urma cu cateva luni, publicatia Rolling Stone a dezvaluit ca din 1967 pana in 2007, Biroul Federal de Investigatii (FBI) a strans metodic informatii despre Aretha Franklin folosind apeluri telefonice false, supraveghere, infiltrare si surse foarte plasate, conform documentelor obtinute de publicatie.

La momentul publicarii articolului, FBI nu a comentat in niciun fel subiectul.

Dosarul FBI al lui Franklin – solicitat pentru prima data prin Legea privind libertatea de informare pe 17 august 2018 – are 270 de pagini, iar in documente exista expresii precum „Extremistii negri”, „pro-comunist”, „urasc America”, „radical”, „ violenta rasiala” si „puterea neagra militanta”, pline de suspiciune cu privire la cantareata, munca ei si ceilalti activisti si animatori cu care a petrecut timp. De asemenea, unele documente indica faptul ca ar putea exista materiale suplimentare in posesia FBI, pe care Rolling Stone le-a cerut deja.

Citește în continuare