Skip to content

Calea Victoriei si Bulevardul Drumul Taberei devin pietonale in acest week end. Ateliere de arta metalica, magicieni, momente de teatru din Caragiale sunt pregatite pentru aceste zile

In acest weekend devin pietonale Calea Victoriei (intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei, intre orele 10.00 si 22.00) si Drumul Taberei (intre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului, intre orele 11.00 si 22.00.).

Expozitii de arte decorative, ateliere si spectacole pentru copii, vanatori de comori, concerte si reprezentantii teatrale ale celor mai indragite texte ale lui Ion Luca Caragiale sunt doar cateva dintre propunerile de petrecere a timpului liber pentru cel de-al zecelea weekend din proiectul „Strazi deschise – Bucuresti 2023”.

Traseul pietonal din Drumul Taberei, intre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului, include spectacole, activitati recreative si educative realizate de ARCUB, cu sprijinul Primariei Sectorului 6, al Politiei Locale Sector 6 si al Centrului Cultural European Sector 6.

Agamita Dandanache, Tipatescu, Zoe, Jupan Dumitrache, Rica Venturiano, Veta si celelalte personaje savuroase din celebrele piese de teatru „O scrisoare pierduta” si „O noapte furtunoasa” ale lui I.L. Caragiale vor prinde viata in acest weekend in forma unor spectacole-lectura interactive, derulate in cadrul proiectului „Ochii mintii”, ce vor avea loc sambata, respectiv duminica, incepand de la ora 14:00.

Publicul va afla secretele unor personalitati emblematice pentru societatea romaneasca de la sfarsitul secolului al XIX-lea si din prima jumatate a secolului XX si va cunoaste mai multe despre modul in care acestea au schimbat lumea in spectacolul in doua parti „Romani la Portile Lumii” al Teatrului Masca din 8 si 9 iulie. Spectatorii vor afla mai multe despre viata unor personalitati precum Stefania Maracineanu, Smaranda Braiescu, Grigore Antipa, Anghel Saligny, Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Braiescu, Alice Cocea.

Artistul bucurestean care transforma fierul vechi in opere de arta, Dinu Gabriel, le propune spectatorilor un atelier de arta metalica din materiale reciclabile in ambele zile de weekend, iar sambata, 8 iulie, comunitatea Vespa redefineste mobilitatea urbana cu prilejul evenimentului „Impreuna pe doua roti”.

Scoala de Arta Bucuresti organizeaza o varietate de evenimente artistice, inclusiv spectacole de dans contemporan, concerte de chitara clasica pe ritmuri moderne, momente de muzica populara si un concert de muzica pop, sustinut de Vivienne Clement.

Programul artistic din sectorul 6 este completat de spectacolele de magie Street Magic by Andrei Magus si de atelierele de lectura ale Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.

Pe langa evenimentele pregatite pentru programul artistic „Strazi deschise” din sectorul 6, Scoala Populara de Arta asteapta bucurestenii in weekendul 8-9 iulie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Voda 100), cu expozitii de pictura, arta decorativa, design vestimentar, decoratiuni interioare si fotografie.

Calea Victoriei devine una dintre destinatiile de weekend favorite ale bucurestenilor cu activitatile artistice si recreative programate in acest weekend la „Strazi deschise”.

Astfel, cei mici vor avea ocazia sa afle cele mai frumoase povesti cu feline si chiar sa faca parte dintr-un club al pisicilor in „Atelierele Thomasinei”, program pregatit de Muzeul National al Literaturii Romane in gradina institutiei, sambata, 8 iulie, de la ora 11:00.

Sambata si duminica, incepand cu ora 18.00, pe trotuarul din fata Muzeului National de Arta al Romaniei, actorii Teatrului de Animatie Tandarica propun copiilor mici si mari o serie de momente artistice menite sa starneasca zambete. Intalnirea cu papusile Teatrului Tandarica este urmata de Parada Personajelor Operei Comice pentru Copii care incepe, in ambele zile, de la ora 19:30, in zona Monumentului Renasterii si continua pe Calea Victoriei pana la intersectia cu strada Ion Campineanu. Cei prezenti pe Calea Victoriei in cel de-al zecelea weekend „Strazi deschise” vor avea ocazia sa participe si la o vanatoare de comori, activitati de tip sotron si boardgames organizate cu prilejul Targului de ONG-uri #FiiVoluntar, incepand de la ora 10.00.

Duminica, de la ora 11.00, spectacolul-concert „Oglinda neagra” al Teatrului „C.I. Nottara” din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei va fi un prilej de reintalnire cu cele mai simpatice personaje din schitele lui Ion Luca Caragiale.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti este parte din program cu trei expozitii: „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”, care pot fi vizitate in intervalul orar 10:00-17:30.

In weekendurile in care se desfasoara evenimentul „Strazi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 22:00 pana la ora 09:00. Pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

Bulevardul Drumul Taberei | In perioada 8- 9 iulie, traficul va fi restrictionat pe segmentul de drum delimitat de intersectiile cu strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului, pe ambele sensuri. Restrictiile sunt valabile incepand de sambata, 8 iulie 2023, de la ora 8:00, pana luni, 10 iulie 2023, ora 1:00.

Citește în continuare