Skip to content

In procesul de la Londra impotriva lui Kevin Spacey, un actor aspirant a sustinut ieri ca a fost drogat si ca actorul ar fi abuzat de el. In dialogul de cross examinare acesta a recunoscut ca le-a spus prietenilor ar putea recurge la sex cu Spacey daca nu-si gaseste de lucru

Ultimul dintre cei patru barbati din proces care sustin ca au fost agresati sexual de actorul american a depus luni marturie la tribunalul Southwark Crown Court din Londra. El a declarat ca i-a fost teama sa mearga la politie pentru ca se afla intr-o situatie de „David si Goliat”.

La procesul impotriva lui Spacey martorul a spus cum reclamantul a fost invitat la apartamentul lui Spacey din zona Waterloo din Londra – unde acesta locuia in perioada in care a fost director al teatrului Old Vic – dupa ce l-a cautat pentru a-i fi mentor in cariera.

Juratii au ascultat o inregistrare a interogatoriului reclamantului la politie, in care acesta a spus ca initial a fost „foarte incantat” ca starul de la Hollywood se interesa de cariera sa.

Barbatul – care avea 23 de ani la momentul presupusei infractiuni – a baut bere, a fumat canabis si a mancat pizza cu Spacey.

El a spus: „M-am gandit ‘ce persoana buna isi face timp sa ma ajute’, dar era usor descurajat in conversatie si nu prea voia sa vorbeasca despre actorie. In retrospectiva, era doar un singur lucru pe care voia sa-l faca.”, citeaza BBC din marturia acuzatorului.

Agentia de presa Associated Press noteaza si alte marturisiri ale tanarului spunad ca aceasta a recunoscut luni ca mai tarziu a glumit cu prietenii ca ar putea recurge la sex cu castigatorul premiului Oscar daca nu-si gaseste de lucru. Barbatul a spus ca a folosit umorul pentru a face fata traumei pe care a trait-o dupa ce a adormit sau a lesinat in apartamentul starului de la Hollywood si s-a trezit si l-a gasit pe Spacey facand sex oral cu el. „A devenit o gluma si asa am facut eu cu gluma”, a spus el despre batjocura pe care a facut-o despre incident pentru un „sentiment de catharsis”.

Barbatul a declarat ca auzise ca lui Spacey ii placeau „baietii tineri si heterosexuali”, dar „nu stia in acel moment ca era un pradator”.

El a spus ca a plans in timp ce astepta un autobuz spre casa si ca i-a fost teama sa mearga la politie din cauza incidentului. Intrebat de ce nu l-a raportat initial, el a spus: „Era descurajant sa vorbesti cu politia, si sa fii singurul.Nu am avut incredere…. Nu le-am spus nici macar prietenilor”.

Martorul a declarat ca nu s-a plans de Spacey timp de aproape un deceniu dupa incidentul din 2008, deoarece a vrut sa lucreze in industrie.

Reclamantul a fost interogat de Patrick Gibbs KC in numele lui Spacey, si a pus la indoiala motivele sale pentru reclamatia de acum. Gibbs a sugerat ca grijile legate de bani ar fi putut fi in spatele deciziei de a merge la politie si a aborda presa, si a pus intrebari despre obiceiurile sale de cheltuieli si de jocuri de noroc.

Apararea a declarat ca reclamantul a avut discutii cu avocatii despre posibilitatea de a cere despagubiri de milioane de dolari de la Spacey. De asemenea, Gibbs i-a pus intrebari reclamantului despre sexualitatea sa si a sugerat ca stia ca Spacey dorea sa se „cupleze” cu reclamantul atunci cand acesta a fost de acord sa mearga la apartamentul sau.

In timpul interogatoriului incrucisat, avocatul apararii, Patrick Gibbs, l-a confruntat pe martor cu glumele pe care le-a facut ulterior despre Spacey si cu aparentele mesaje sau apeluri pe care i le-a dat starului dupa incident.

Barbatul a recunoscut ca initial s-a opus cererilor politiei de date telefonice si conturi de social media, dar a negat ca a obstructionat ancheta, desi politia nu a putut gasi inregistrarile sale din momentul incidentului.

El a negat ca a ramas in contact cu Spacey timp de patru luni dupa incident, in ciuda datelor din telefonul actorului care pareau sa arate apeluri telefonice si mesaje text catre numarul martorului. Barbatul a respins viguros sugestiile ca a inventat acuzatiile pentru ca ii era rusine ca a intretinut relatii sexuale cu Spacey.

„Aceasta linie de interogare este ofensatoare”, a spus el. „Nu s-a intamplat nimic care sa fi fost consensual”.

Procesul londonez impotriva lui Kevin Spacey in care 4 britanici sustin ca au fost agresati sexual de actor este in plina desfasurare si mai are 3 saptamani de audieri pana la verdic

Citește în continuare