Skip to content

Andreea Vasile, Ana Covalciuc, Alec Secareanu, Andrei Hutuleac, Pavel Bartos si Andreea Gramosteanu printre mentorii care ii vor indruma pe liceeni la IDEO Ideis 2023. Festivalul se desfasoara intre 11 si 18 august la Alexandria

De 18 ani, Ideo Ideis sustine adolescentii din Romania sa exprime ce sunt si le ofera resursele necesare pentru a modela comunitatile de care au nevoie in devenirea lor.

In fiecare vara, timp de 7 zile, trupele de teatru de liceeni care se inscriu in festival isi antreneaza curiozitatea intr-o experienta de mentorat alaturi de creatori profesionisti. Maniera in care acest tip de interactiune isi pune amprenta asupra tuturor celor implicati va fi celebrata anul acesta la Ideo Ideis Festivalul de Teatru Tanar (11-18 august, Alexandria).

Faci lumea sa semene cu tine este mesajul in jurul caruia va fi construita experienta acestei editii de  festival de care anul acesta se vor bucura peste 100 de adolescenti din Romania. 21 de artisti ii vor ghida, de-a lungul celor 7 zile petrecute in Alexandria, in procesele de dezvoltare prin teatru, arte alaturate si mentorat.

Anul acesta revin in festival fosti participanti Ideo Ideis, de data aceasta in calitate de traineri.  Vlad Ionut Popescu, Oana Jipa, Bogdan Tulbure, Mara Oprea si Vlad Galer au facut parte, in adolescenta, din trupe de teatru participante, iar anul acesta vor sustine ateliere de teatru in calitate de actori profesionisti. Alaturi de ei, vor lucra cu trupele selectate formatori precum Ana Covalciuc, Liviu Chitu, Corina Moise si Alexandra Tofan.

Pe langa muzica, dans, film, productie multimedia, make-up si scriere creativa, pentru prima data adolescentii vor putea face primii pasi in lumea costumelor de teatru, alaturi de scenografa Stef Chelaru.

Printre cei care au acceptat provocarea de a veni si reveni ca traineri de arte alaturate se numara muzicianul Alexei Turcan, coregrafii Filip Stoica, Ioana Marchidan si Mariana Gavriciuc, cineastul Tudor Platon, make-up artistul Anastasia Jitariu si Marius Hodea – virtual experience designer.

Vor mai fi mentori actorii Andreea Vasile, Bogdan Farcas, Alec Secareanu, Andrei Hutuleac si Marin Grigore, Pavel Bartos, Andreea Gramosteanu si Maria Obretin.

Citește în continuare