Skip to content

Productii cu Richard Bovnoczki, Ofelia Popii, Liviu Pintileasa, Bogdan Nechifor, Cezar Antal si Florina Gleznea, in weekend la Zilele unteatru. Evenimentele aniverseaza 13 ani de la infiintarea teatrului condus de Andrei si Andreea Grosu.

In week-endul care urmeaza, unteatru a pregatit trei zile cu atmosfera de festival, la aniversarea primilor 13 ani ai teatrului independent cu sediul in strada Sfintii Apostoli nr. 44.

Un proiect independent lansat in urmă cu 13 ani, unteatru s-a remarcat in peisajul cultural autohton prin productii de calitate, apreciate nu numai de publicul bucurestean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. In jurul teatrul s-a format o comunitate de artisti incurajati de dorinta de experimenta si a se exprima liber prin arta spectacolului.

Micro-festivalul aniversar „Zilele unteatru” va avea loc intre 21 si 23 iulie si va aduce in pim-plan productiile prezentate in premiera in ultimul an. 

Andrei si Andreea Grosu, directorii unteatru, au declarat ca ,,Simbolul fluturelui ilustreaza vizualul editiei din acest an, amintind de celebra teorie conform careia, o mica bataie de aripa a unui fluture poate provoca o tornada in celalalt capat al lumii, intr-un viitor nu imediat, nici foarte indepartat. Micile intalniri din sala de spectacol si-au demonstrat, de-a lungul vremii, forta de a genera modificari semnificative in structura fiecaruia dintre cei prezenti. Poate ca teatrul nu va transforma lumea intr-un loc mai bun, dar va continua sa creeze contextul unor intalniri relevante.’’

Woyzeck – P.O.V.

Seria de evenimente aniversare va fi deschisa cu o proiectie organizata in sala mica unteatru. Vineri, pe 21 iulie, puteti urmari in premiera „Woyzeck – P.O.V.” – un mix de teatru, film şi arta digitala, cu Ionut Visan, Richard Bovnoczki, Sabrina Iaschevici, Liviu Pintileasa, Bogdan Nechifor si Florina Gleznea. Imaginea si montajul ii apartin lui Adi Bulboaca. 

Productia abordeaza tema distrugerii fiintei sociale chiar de catre aparatul represiv numit societate. Proiectia va rula in loop, intre orele 18:00 si 21:00.

Sambata, de la ora 17:00, Camelia Pintilie, Corina Moise si Denisa Nicolae revin pe scena in „Risipire”, spectacolul regizat de Vlad Balan, despre rolul pe care il joaca amintirile in iubirea pentru celalalt.

Risipire

La aflarea vestii unui diagnostic nemilos, protagonista povestii este pusa in fata unei decizii imposibile. Tratamentul ii va sterge toate sentimentele si amintirile create alaturi de persoana iubita. 

Otrava

Tot sambata, de la ora 20:00, ii puteti urmari pe Alina Berzunteanu si Cezar Antal in „Otrava” (in regia lui Toma Danila), in care doi oameni care s-au iubit candva se intalnesc in locul in care s-au despartit pentru totdeauna de fiul lor. 

Mass

Mini-festivalul va fi inchis duminica, de la ora 20:00 de „Mass”,  o co-productie unteatru si Teatrul National ,,Radu Stanca’’ din Sibiu. Vor urca pe scena Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki si Marius Turdeanu in productia care aduce pentru prima oara in Romania textul semnat de Fran Kranz.

Biletele sunt disponibile pe https://www.unteatru.ro/

Citește în continuare