Skip to content

Iluzionistul Aaron Crow si campionii mondiali la magie vor urca pe scena Festivalului International de Magie de la Timisoara. Spectacolele se desfasoara pe mai multe scene, in mai multe limbi.

Pe langa titlul de Capitala Europeana a Culturii pe care il detine in 2023, Timisoara va fi in luna octombrie si capitala europeana a magiei.

Unii dintre cei mai mari campioni mondiali la magie vor fi prezenti la Timisoara in perioada 3-7 octombrie pentru Festivalul International de Magie. Spectacolele vor fi in trei limbi si se vor desfasura pe mai multe scene.

Lista magicienilor care isi vor pune in scena cele mai spectaculoase trucuri ale lor este condusa de Aaron Crow, belgianul fiind considerat unul dintre cei mai talentati iluzionisti ai timpurilor moderne.

Pe langa Crow, la Festivalul International de Magie de la Timisoara veti vedea cei mai buni artisti din Norvegia, Coreea de Sud, Franta, Germania, Austria si Romania.

Minodora Magica, project managerul festivalului, a declarat: „Faptul ca Aaron Crow va fi din nou in Magic Gala Show de la Timisoara se datoreaza exclusiv publicului. Am avut reactii extraordinare ale spectatorilor care ne-au solicitat sa il readucem pe scena festivalului. Adevarul este ca, ce a facut Aaron Crow la prima editie a Festivalului International de Magie „Time for Magic” nu s-a mai vazut la Timisoara. Pentru cei care vor sa il revada, dar si pentru cei care vor sa ii descopere magia, iluzionistul Aaron Crow vine in octombrie la Timisoara ca sa eclipseze scepticii si sa extazieze pasionatii de imposibil.”

Cunoscut si sub numele de The Silent Mentalist, The Warrior sau Mystical, Aaron Crow  este celebru in intreaga lume ca mentalist, magician si danger-act. In portofoliul lui se afla aparitii la „Le Plus Grand Cabaret Du Monde”, „Britain’s Got Talent” si „America’s Got Talent”.

Intr-o lume in care tehnologia si efectele speciale domina spectacolele de divertisment, belgianul Aaron Crow reuseste sa pastreze traditia iluzionismului clasic, in care mainile artistului sunt unica unealta de a hipnotiza publicul.

„Ceea ce il face pe Aaron Crow un magician unic este abilitatea sa de a combina elemente de iluzie, teatru si pericol. Pe langa talentul sau exceptional, Aaron Crow este un artist extrem de dedicat si pasionat. Ore intregi de antrenament si perfectionare sunt investite in fiecare detaliu al actelor sale, iar rezultatul final vorbeste de la sine”, declara Lorenzo-Cristian, initiatorul Festivalului „Time for Magic”.

Crow a sustinut showuri in peste 80 de tari, trucurile lui au strans peste 500 de milioane de vizualizari online, fiind prezent in peste 30 de emisiuni TV in prime time, realizate pe toate continentele.

De-a lungul carierei sale, a castigat numeroase premii, dintre cele mai ravnite in lumea magiei: primul loc in Magia Mentala la Campioanatele Mondiale de Magie, premiul pentru cariera la „Le Mandraque d’or” la Paris – Festivalul International de Iluzionism si Presdigitatie, un Oscar al magiei si „The International Brand Personality Award”, acordat anterior unor personalitati precum Steve Jobs, Nelson Mandela sau Lionel Messi.

Evenimentele se vor desfasura pe parcursul a trei zile in care vor avea loc cinci spectacole, unele cu intrare libera.

Festivalul are loc intre 3 si 7 octombrie. Spectacolele vor fi in trei limbi si se vor desfasura pe mai multe scene din Timisoara.

Pe 3 octombrie puteti vedea un spectacol de magie in limba germana la Cinema Victoria si unul in limba engleza la Sala Capitol a Filarmonicii Banatului.

Pe 5 octombrie vor avea loc alte trei showuri: CloseUp Magic – Street Magic, Human Demonstration si Fun Club cu intrebari si povesti despre arta iluzionismului spuse de insusi faimosii magicieni. Toate sunt cu intrare libera, se vor desfasura in aer liber, locurile vor fi anuntate de organizatori ulterior.

Pe 7 octombrie va avea loc Magic Gala Show in care vor urca pe scena Sala Sporturilor Constantin Jude campioni mondiali si staruri internationale, toti pe aceeasi scena la Sala Sporturilor Constantin Jude. 

Pe langa Aaron Crow, vor veni la Timisoara Christian Wedoy din Norvegia (nr.1 mondial la evadari subacvatice), Lea Kyle din SUA (nr. 1 mondial la magie cu schimbari rapide), Young Min din Coreea de Sud (campion mondial la magie generala), Florian Sainvet din Franta (campion mondial la magie manipulatoare), Andrey Jigalov din Germania (nr. 1 mondial la „Cabaret du Monde”) si Lorenzo-Cristian, unul dintre cei mai titrati magicieni romani.

In timp ce Wedoey revine la Timisoara la cererea publicului, Lea Kyle se va afla la prima prestatie pe o scena din Romania dupa ce a primit Golden Bozz la „ America’s Got Talent”.

Lorenzo-Cristian este artist timisorean care sustine turnee in romana, spaniola, engleza si germana. Este primul roman care a devenit membru The Magic Circle din Londra — avandu-i colegi pe David Copperfield, Dynamo, Derren Brown — si primul român care a participat la Olimpiadele de Magie FISM.

Spectacolul este recomandat tuturor celor peste 7 ani. Biletele pentru Magic Gala Show pot fi achizitionate aici, va recomandam sa le luati din timp deoarece au mai ramas putine locuri disponibile cu 2 luni inaintea evenimentului.

Articol realizat cu sprijinul Vodafone.

Citește în continuare