Skip to content

Google premiaza cele mai populare castele si cetati din Romania. Bastionul Maria Theresia, Castelul Károlyi si Palatul Culturii din Iasi intre cele 9 monumente istorice premiate

Ratingurile si recenziile de pe Google sunt de multe ori un reper pentru turisti daca sa viziteze sau nu un anume obiectiv turistic.

Google a anuntat ieri castigatorii celei de-a treia editii a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiaza cele mai apreciate locatii de pe Google Maps, inclusivdin Romania. Pentru editia de anul acesta, Google a premiat cu castele si cetati din fiecare regiune a tarii si daca nu le-ati vizitat inca e o ocazie buna sa le descoperiti.

Avem o tara foarte frumoasa, cu castele, conace si palate a caror valoare istorica si emotionala e nepretuita, iar vizita turistilor poate fi un impuls pentru intretinerea lor.

Pentru analiza, Google a selectat locatiile cu un profil verificat si actualizat in Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetati si fortarete. Castigatorul din fiecare regiune istorica a Romaniei a fost locatia cea mai apreciata din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare numar de recenzii pe Google Maps in regiunea sa si un rating de peste 4,5 stele. Selectia celor noua castigatori premiati cu „Recenzia de Aur” a fost facuta in urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, in luna mai 2023.

Iata cetatile si castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” in 2023 din partea Google:

RegiuneMonument istoricOras
MaramuresCastelul KárolyiCarei
CrisanaCetatea OradeaOradea
BanatBastionul Maria TheresiaTimisoara
OlteniaCetatea Medievala a SeverinuluiDrobeta-Turnu Severin
MunteniaCastelul PelesSinaia
DobrogeaCetatea Medievala EnisalaEnisala
MoldovaPalatul CulturiiIasi
BucovinaCetatea de Scaun a SuceveiSuceava
TransilvaniaCetatea Alba-CarolinaAlba Iulia

Castelele si alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atractii evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur si-a propus ca anul acesta sa faca vizibile cele mai apreciate monumente istorice din Europa Centrala si de Est pe Google Maps. Selectia include, pe langa Romania, si alte tari precum Polonia, Republica Ceha, Slovacia si Croatia.

Harta cu locatiile castigatoare Google Recenzia de Aur 2023 poate fi accesata aici.

Detalii despre obiectivele turistice din Romania premiate cu „Recenzia de aur” in 2023 si anii anteriori pot fi gasite aici: goo.gle/recenziadeaur

Citește în continuare