Skip to content

Saptamana viitoare incep concertele de Jazz in Pestera Innerland. The Jazz Cave Festival e un eveniment spectaculos vizual si auditiv cu 20 de formatii de jazz din toata lumea care se desfasoara in Parcul National Bucegi

Cea de-a treia editie a festivalului The Jazz Cave va avea loc in perioada 16 – 18 august 2023 si peste 20 de formatii din Europa si de peste ocean vor fi in concerte pe doua scene – Pestera Innerland si Zanoaga Dreamland.

The Jazz Cave Festival omagiaza diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri sustinute de formatii apreciate din Romania, Bulgaria, Albania, Azerbaidjan, Italia, Irlanda, Olanda, dar si SUA si Japonia.

Line-up-ul aduce impreuna artisti precum Ava Trio, Yukako Yamano, Nico di Battista, Jesse Davis Quartet, Koszika & Hotshots, Noise Linguistix, Sokol Prekalori, Rain Sultanov & Shahin Novrasli, Irina Sarbu Band. Pe langa concerte, publicul se poate bucura de activitati conexe: expozitii itinerante, drumetii in statiunea turistica Pestera-Padina si sesiuni de informare si instruire organizate de Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita.

Cele doua scene unde se vor desfasura concertele ofera experiente diferite, dar complementare.

Pestera Ialomitei, cu arhitectura ei naturala de cupola, amplifica efectul muzicii, oferind o experienta unica iubitorilor jazz-ului. Supranumita si „Pestera Regilor”, este un spatiu cunoscut inca din antichitate si regasit in numeroase izvoare istorice, pestera avand un loc special in scrierile  arheologice, geografice dar si de explorare a folclorului romanesc. Concertele vor avea loc in mijlocul zilei, iar biletele sunt disponibile pe platforma Entertix la pretul de 75 de lei pe zi si 150 de lei pentru toate cele 3 zile: https://shorturl.at/lprvU. Biletul ofera acces la concerte si la evenimentele conexe din Padina, vizitarea Pesterii Ialomitei si o degustare de vin.

Seara, concertele vor fi la Zanoaga Dreamland se afla in campingul montan Zanoaga, la cateva sute de metri de Pestera Ialomitei, in padure si in vecinatatea Lacului Bolboci, un loc unde muzica va fi amplificata de cadrul natural al muntelui.

Concertele vor avea loc seara, incepand cu ora 19:00 si vor fi cu acces gratuit.

The Jazz Cave Festival se desfasoara in Parcul National Bucegi, iar cu aceasta ocazie participantii pot vizita si alte obiective turistice importante precum Babele, Sfinxul, Cheile Tatarului, Crucea Eroilor, Lacul Bolboci, asadar un circuit complet de vacanta, atat cultural cat si de explorare a uneia dintre cele mai frumoase zone montane a Romaniei.

Line-up The Jazz Cave Festival 2023:

16 August, miercuri:

Pestera Innerland

13.00 – Catalin Milea – Tetrismatic (Romania)

15.00 – Yukako Yamano (Japonia)

17.00 – AVA Trio (Olanda)

Zanoaga Dreamland

19.00 – Opening Theory

20.00 – Sorina Rotaru si Alex Olteanu

21.00 –  Soul Serenade

17 August, joi:

Pestera Innerland

11.00 – Noise Linguistix (Bulgaria)

13.00 – Nico di Battista Duo (Italia)

15.00 –  Groove Garden (Romania)

17.00 –Rain Sultanov si Shahin Novrasli (Azerbaidjan) / Jesse Davis Trio (SUA)

Zanoaga Dreamland

19.00 – Koszika si Szasz Csaba

20.00 – Raim Sultanov si Shahin Novrasli (Azerbaijan)

21.00 – Andrei Petrache Trio

18August, vineri

Pestera Innerland

11.00 – Aleka & Chris Guilfoyle (Irlanda)

13.00 – Koszika & Hotshots (Romania)

15.00 – Irina Sarbu Band (Romania)

17.00 –  Ovi & Popfolklorica (Romania)

Zanoaga Dreamland

19.00 – Cristi Horia si Sorin Romanescu

20.00 – Calin Stamatoiu

21.00 – Andrei Irimia trio

Citește în continuare