Skip to content

In acest week end avem filme in parcurile bucurestene. In Parcul Titan filme premiate la festivaluri, in Parcul Obor filme pentru copii si adolescenti. Intrarea libera

            In acest week end avem filme in aer liber, in parcurile bucurestene, o experienta frumoasa de vacanta pentru intreaga familie.

In Parcul Titan, pe Insula Artelor, sunt programate filme care au fost premiate in festivaluri europene sau chiar la Oscar. In parcul Titan la  https://cinemainaerliber.ro/ accesul publicului este gratuit si puteti vedea urmatoarele filme.

Vineri, 25 august – Decizia de a pleca / Decision to leave (2022), regia: Park Chan-wook.

2 nominalizari la BAFTA, alte 50 premii si 138 nominalizari.

 Hae-joon, un detectiv cu experienta, investigheaza moartea suspecta a unui barbat prabusit de pe varful unui munte. A sarit sau a fost impins? Cand detectivul Hae-joon ajunge la fata locului, incepe sa o suspecteze pe sotia acestuia, Seo-rae. Dar pe masura ce sapa mai adanc in ancheta, detectivul se trezeste tot mai atras de tanara vaduva.

Sambata, 26 august – Conspiratie la Cairo / Cairo conspiracy (2022), regia: Tarik Saleh. Nominalizat la Palme d’Or si pentru Cel mai bun scenariu al Festivalul de Film de la Cannes, nominalizat pentru Cel mai bun film strain la Premiile César.

Un thriller politic plasat in Universitatea Al-Azhar din Cairo, epicentrul puterii in islamul sunnit.

Adam, fiu de pescar, este primul din familia lui care primeste o bursa de studii la Al-Azhar. in prima zi a noului an universitar, Marele Imam se prabuseste si moare in fata studentilor adunati in curtea moscheii. O serie de evenimente il aduc pe Adam in mijlocul luptelor neinduplecate pentru putere, in care sunt implicate serviciile secrete egiptene.

Incercand sa se infiltreze ca spion in intrigile politice de la universitate, Adam este prins intre interesele celor mai mari si reala lui credinta intr-o lume mai buna.

Duminica, 27 august – Kompromat (2023), regia: Jérôme Salle.

Un diplomat francez care lucreaza in Siberia este arestat pentru detinerea de pornografie infantila si aruncat in inchisoare. Inspirat din fapte reale, filmul urmareste incercarile eroului de a evada, in conditiile in care guvernul propriei tari pare ca l-a abandonat.

In parcul Obor este KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Publicul Tanar, etapa Open Air

Vineri 25 august 20:00 – Cronicile din Narnia: Printul Caspian / The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Regia: Andrew Adamson, AG, 150 min.

             Filmul pastreaza sirul intamplarilor din momentul in care Peter, Susan, Edmund si Lucy Pevensie sunt chemati din nou in Narnia pentru a se lupta cu dusmanul care ii ameninta pe locuitorii acestui tinut. In lipsa lor, timp de aproape 1300 de ani, Vremea de Aur a Narniei s-a stins, devenind o simpla legenda. Animalele magice, vorbitoare, si fapturile mitice ale acestui tinut abia daca au supravietuit in povestile telmarnienilor, o rasa de oameni condusa de nemilosul Rege Miraz. Puternicul leu Aslan nu a mai fost vazut de o mie de ani.

Cei patru frati au fost adusi in Narnia de Caspian, tanarul mostenitor al tronului telmarnian, tinut prizonier, care vrea sa il infrunte pe maleficul sau unchi Miraz si sa-si recapete astfel locul de drept la tron.

            Sambata 26 august – 20:00 – Cartea vietii / The Book of Life – Regia: Jorge R. Gutierrez, AG, animatie, 95 min.

            Filmul este descris drept o varianta animata a povestii de dragoste dintre Romeo si Julieta, plasata de aceasta data in timpul sarbatorii Zilei Mortilor. Scenariul il are in centru pe Manolo, un tanar chinuit atat de dorinta de a implini asteptarile familiei, cat si de a-i face pe plac inimii. Pana sa aleaga calea pe care sa o urmeze, se imbarca intr-o aventura incredibila, ce-l poarta in trei lumi fantastice in care trebuie sa-si infranga cele mai profunde temeri.

            Duminica 27 august 20:00 – Super Mario Bros: Filmul / The Super Mario Bros. Movie, Regia: Aaron Horvath, Michael Jelenic, AG, animatie, 92 min.

            De la Nintendo si Illumination vine un nou film de animatie bazat pe universul Super Mario Bros, regizat de colaboratorii la Teen Titans Go! si Teen Titans Go! To the Movies, dupa un scenariu de Matthew Fogel (The LEGO Movie 2: The Second Part, Minions: The Rise of Gru). Filmul ii are in distributie pe Chris Pratt in rolul lui Mario, pe Anya Taylor-Joy in rolul Printesei Peach, pe Charlie Day in rolul lui Luigi si pe  Jack Black in rolul lui Bowser.

            Informatiile despre eveniment si programul sunt disponibile pe https://www.facebook.com/kinodiseea.

Citește în continuare