Skip to content

Google a lansat o noua functie care va ajuta sa gasiti momentul potrivit pentru a rezerva cele mai ieftine zboruri, in cele mai bune conditii de calatorie.

Google a lansat o noua functie in cadrului serviciului online „Flights” de cautare a zborurilor prin care motorul de cautare faciliteaza achizitionarea de bilete de avion prin terte site-uri. Functia ii va ajuta pe utilizatori sa gaseasca varianta ideala de zbor pe baza tendintelor si istoricului de calatorii si ofera in acelasi timp indicatii legate de conditiile de plecare. 

Calatorii vor putea sa vada cele mai mici preturi in functie de programul zborurilor, iar serviciul va face recomandari in functie de destinatia aleasa si de data de plecare si respectiv retur.

Scopul functiei este de a-i ajuta pe utilizatori sa identifice cele mai bune date de zbor, in functie de programul lor si de bugetul dedicat biletelor de avion.

Potrivit indicatiilor oferite de Google cu privire la noua functie, aceasta evidenteaza momentele in care preturile se afla la minim, incepand din prezent si pana la doua sau chiar trei luni inainte de data selectata de plecare. 

Desi biletele pot fi mai ieftine daca sunt cumparate din timp, exista si situatii in care preturile scad cu cateva zile inainte de data plecarii, astfel ca internautii pot selecta o alerta cu privire la modificarile pretului pentru a astepta un pret mai bun sau pentru a obtine cea mai buna oferta. Prin intermediul alertei, utilizatorii vor primi notificari atunci cand preturile scad semnificativ. 

Noua functie vine in completarea informatiilor pe care Google Flights le ofera deja, cum ar fi posibilitatea de a vedea daca preturile pentru intervalul de calatorie sunt „scazute”, „obisnuite” sau „ridicate” in comparatie cu mediile din trecut. 

In plus, pentru unele zboruri este afisata si o insigna de garantare a pretului, ceea ce inseamna ca Google este sigur ca pretul nu va scadea pana la data selectata de plecare. In cazul in care pretul va fi redus, iar utilizatorul a cumparat biletele prin intermediul serviciului Flights, Google va rambursa diferenta prin Google Pay. 

In prezent, garantarea pretului este disponibila doar pentru unele zboruri din SUA si urmeaza ca in viitor sa fie extinsa si in Europa si Asia.

Odata cu noua functie, Google a dezvaluit cateva tendinte cu privire la rezervarile pentru zborurile de la finalul acestui an. Potrivit datelor, pentru zborurile din preajma Craciunului, preturile mai mici sunt cu 71 de zile inainte de plecare, iar cele mai ridicate sunt incepand cu 22 de zile inainte de decolarea efectiva. De asemenea, pentru calatoriile din SUA catre Europa preturile tind sa fie mai mici cu 72 de zile inainte de plecare.

Citește în continuare