Skip to content

Strazi Deschise in week endul 16-17 septembrie. In premiera Strada Pajurei devine pietonala. Calea Victoriei are activitati artistice.

In programul Strazi deschise, astazi strada Pajurei din sectorul 1 al Capitalei se transforma in zona pietonala, intre strada Presei si strada Faurei. Calea Victoriei e si in acest week end pietonala si are activitati artistice.

Sambata, 16 septembrie, incepand cu ora 17:00, traseul pietonal de pe Calea Victoriei, in zona Statuii Iuliu Maniu, va fi animat de spectacolul interactiv si educativ „Magia ghicitorilor” al Teatrului „Ion Creanga”, o poveste despre lumea ghicitorilor si lumea magiei cu actorii Oliviu-Cristian Bughiu si Cezar Vlad Popescu.

De la ora 18:00, personajele caragialesti, interpretate de actorii Mihaela Mihaescu (Mita Baston), Ioana Flora (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Razus (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragos Musat (Cracanel), Vasile Calofir (Catindatul), Ionel Nitulescu (Ipistatul), prind viata in spectacolul-lectura interactiv „D᾿ale carnavalului”, prezentat pe trotuarul din fata Parcului „Nicolae Iorga”, in cadrul proiectului artistic „Ochii mintii”. 
Intalnirile preferate ale copiilor cu artistii Teatrului de Animatie Tandarica in fata Muzeului National de Arta al Romaniei continua si in acest weekend cu noi momente artistice cu marionete si papusi.

Duminica, 17 septembrie, de la ora 18:00, pe trotuarul din fata Parcului „Nicolae Iorga”, aventurile pline de umor din celebra piesa a lui Ion Luca Caragiale – „O noapte furtunoasa”, sunt puse in scena intr-un spectacol de teatru savuros jucat de actorii: Ioana Flora (Veta), Mihaela Mihaescu (Zita), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupan Dumitrache), Mihai Razus (Ipingescu), Dragos Musat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rica Venturiano) si Ionel Nitulescu (Mitocanul-Pastramagiul), in cadrul proiectului „Ochii mintii”.

Atat sambata cat si duminica  Casa Filipescu – Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti isi asteapta vizitatorii in intervalul orar 10:00 – 17:30 cu expozitiile „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani” si „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani”.

Program artistic „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana” pe strada Pajurei (sectorul 1) / 16 – 17 septembrie 2023

Programul artistic si recreativ al celor doua zile, incepe pe strada Pajurei, de la ora 10.00, cu ateliere de creatie, activitati sportive, zone de joaca si miscare si continua pana la ora 21:00 cu jocuri interactive, ateliere de manualitate si motricitate fina, spectacole interactive de magie sau sesiuni de dans.

Seara zilei de sambata se va incheia cu spectacolul muzical – umoristic „Terapie prin ras” sustinut de artistii Companiei Teatrale Voua, iar, cea de-a doua zi a weekendului este completata cu spectacole de teatru pentru copii si de papusi. Teatrul Excelsior le-a pregatit celor mici o minunata intanire cu personajele uneia dintre cele mai cunoscute povesti – „Cei trei purcelusi”, Biblioteca Metropolitana Bucuresti va continua cu un spectacol de teatru de papusi, iar Tzitzi Poc pune in scena spectacolul-atelier „De ce sunt un dinozaur”, destinat copiilor intre 3 si 8 ani, eveniment care se numara printre proiectele castigatoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana.”

Program artistic „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”  pe strada Cuza Voda nr.100 / 16 – 17 septembrie

Scoala de Arta Bucuresti invita publicul sa admire expozitii de pictura, colaje, grafica, design vestimentar, decoratiuni interioare. De asemenea, sambata, 16 septembrie, publicul este invitat sa participe si la workshopul pictura „Cunoasterea tehnicilor de pictura in acuarela”  la  sediul sau din sectorul 4 al Capitalei, pe strada Cuza Voda nr. 100. Expozitiile pot fi vizitate in intervalul orar 10:30 –  21:30.

Citește în continuare