Skip to content

Usher este cap de afis al spectacolului de la Super Bowl 2024. Cu 8 premii Grammy si 80 de milioane de discuri vandute, Usher este printre putinii artisti invitati de Michael Jackson pe scena alaturi de el.

Usher a fost confirmat ca solist principal pentru showul grandios care va fi pus in scena in pauza meciului Super Bowl 2024. Anuntul a fost facut de Apple Music, NFL si Roc Nation, mini-recitalul lui Usher va avea loc duminica, 11 februarie 2024 pe Allegiant Stadium din Las Vegas.

Aceasta va fi a doua oara cand Usher va canta la Super Bowl dupa prestatia din 2011 cand s-a alaturat trupei Black Eyed Peas, cap de afis la editia respectiva. Desi pentru 2024 a fost anuntat numai numele lui momentan, este de asteptat sa nu urce singur pe scena, existand posibilitatea sa mai fie inclusi si alti cantareti in cadrul showului.

Usher a declarat ca este o onoare „sa bifez in sfarsit o reprezentatie la Super Bowl de pe lista mea de dorinte. Abia astept sa aduc lumii un spectacol diferit de tot ce au mai vazut de la mine pana acum. Multumesc fanilor si tuturor celor care au facut posibila aceasta oportunitate. Ne vedem foarte curand”.

Super Bowl este meciul pentru castigarea campionatului National Football League (NFL), fotbalul american profesionist. Lansat in 1967, a devenit cel mai urmarit program de televiziune din Statele Unite ale Americii si este considerat o sarbatoare nationala. In mod obisnuit, programul transmis live la TV este urmarit de peste 100 de milioane de americani.

„Usher este un artist iconic a carui muzica a lasat o amprenta de nesters in peisajul cultural de-a lungul carierei sale, nu am putea fi mai incantati sa il avem in calitate de cap de afis al Apple Music Super Bowl Halftime Show din acest an”, a declarat Seth Dudowsky, seful departamentului muzical al NFL, intr-un comunicat de presa.

La randul lui, Jay-Z, directorul Roc Nation, l-a descris pe Usher ca un artist si un „showman suprem. Inca de la debutul sau, la varsta de 15 ani, si-a trasat propriul sau curs unic. Dincolo de muzica lui impecabila si de coregrafia exceptionala, Usher isi dezvaluie sufletul. Calatoria lui remarcabila l-a propulsat pe una dintre cele mai mari scene din lume. Abia astept sa vad magia pe care o va crea pe scena”.

Fiind cel mai prestigios concert pe care il poate sustine un artist american, Usher o urmeaza pe scena Super Bowl 2024 pe Rihanna care a creat un show memorabil la editia de la inceputul acestui an.

Showul Rihannei din pauza Super Bowl 2023 al Rihannei, a devenit viral atat prin prestatia scenica — care a inclus mai multe scene suspendate in aer — dar si prin anuntul sarcinii cantaretei, care a venit ca o surpriza pentru toata lumea.

In timp ce canta pe stadionul State Farm din Glendale, Arizona, cantareata hitului „Diamonds” a purtat o salopeta rosie cu o bustiera lucioasa care i-a pus in evidenta burtica de gravida, anuntand al doilea copil pe care urma sa il aiba — intre timp a nascut — cu rapperul ASAP Rocky. 

Showul Rihannei a devenit cel mai urmarit din toate timpurile, fiind organizat si promovat de NFL si Roc Nation pentru al cincilea an consecutiv. Parteneriatul dintre cele doua companii — NFL este liga fotbalului american iar Roc Nation este agentia muzicala 360° fondata de Jay-Z care le reprezinta pe Beyonce si Rihanna, printre multi altii — a avut ca rezultat spectacolele Super Bowl sustinute de Shakira si Jennifer Lopez (2020), The Weeknd (2021) si un omagiu adus muzicii hip-hop in 2022 de Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige si Kendrick Lamar.

Unul dintre cei mai de succes artisti pop-R&B de la sfarsitul secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea, Usher a obtinut primul sau single de succes in topuri in 1993 cu „Call Me a Mack” (1993), pe cand era adolescent.

Fiind semnat la casa de discuri LaFace, Usher a avut la finalul anilor ‘90 un impact instantaneu asupra muzicii pop, R&B, hip-hop si soul americane, fiind numit de jurnalistii de la The Guardian cel mai bun dansator din muzica pop, dupa Michael Jackson.

Artistul a obtinut pentru prima data discul de platina cu My Way (1997), iar in scurt timp a castigat premiile Grammy pentru cea mai buna interpretare vocala masculina R&B in ani consecutivi cu „U Remind Me” (2001) si „U Don’t Have to Call” (2002). 

Apogeul succesului lui muzical a fost atins cu al patrulea album din cariera: Confessions (2004).

„Confessions” a lansat patru hituri consecutive care au ajuns pe primele locuri in clasamente nu doar in SUA dar si in Marea Britanie, Germania, Franta, inclusiv in Romania. Printre melodiile care inca sunt difuzate la radiourile locale aproape 20 de ani mai tarziu se numara „Yeah!” sau „Caught Up”.

Ulterior, a lansat albumele „Here I Stand” in 2008 si „Raymond v Raymond” in 2010, ambele debutand pe primele locuri in clasamente. Au urmat hiturile „Love in This Club”, „OMG” (feat. willi.am) si „DJ Got Us Fallin’ in Love” (feat Pitbull).

Fiind considerat in mod simbolic „regele muzicii R&B” si unul dintre cei mai ascultati artisti americani din istorie, Usher detine opt trofee Grammy, a vandut peste 80 de milioane de discuri la nivel global, dintre care peste 23 de milioane de albume numai in SUA, si a avut peste 20 de hituri care au atins primele locuri in clasamentele muzicale, printre care merita amintite „Climax” (2012) si „I Don’t Mind” (2014).

Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale a fost cand Michael Jackson l-a invitat alaturi de el pe scena, intr-o perioada in care presa il numea Usher drept „urmasul Regelui muzicii pop” datorita abilitatii sale de a canta si dansa foarte bine in acelasi timp.

In ultimii doi ani, Usher a sustinut o rezidenta de concerte in Las Vegas, incepand cu celebrul Caesars Palace si continuand cu Park MGM. 

Cele mai recente singleuri ale sale pot fi ascultate mai jos, sunt „GLU” si „Good Good”, ambele au fost lansate anul acesta, dupa doi ani de la cele mai recente melodii.

In adolescenta, Usher a fost sustinut de rapperul si producatorul muzical Sean „Puff Daddy” Combs. Dupa ce a castigat orice premiu posibil in industria muzicala americana — inclusiv cateva pentru intreaga cariera — artistul s-a pozitionat la randul ca mentor si producator pentru o intreaga generatie de noi solisti. In 2005 a investit in lansarea fenomenului Justin Bieber alaturi de managerul care l-a descoperit pe acesta, Scooter Braun iar in 2013 a devenit jurat si antrenor in cadrul emisiunii pentru noi talente „The Voice”, unul dintre concurentii sai castigand sezonul sase al competitiei americane. 

Citește în continuare