Skip to content

Spectacolul „Caravaggio”, produs de Teatrul Maghiar de Stat din Timisoara, va fi prezentat miercuri 27 septembrie la Teatrul Odeon. In Festivalul Teatrelor Maghiare la Bucuresti – BUKFESZT sunt spectacole regizate de Andrei Serban, Gianina Carbunariu, Erwin Simsensohn, Visky Andrej


Spectacolul „Caravaggio” produs de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara va fi prezentat miercuri, 27 septembrie, ora 20:00, in cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare la Bucuresti – BUKFESZT, editia a II-a la teaatrul Odeon.

„Caravaggio” este regizat de Visky Andrej, pe un text scris de Visky Andras.

Rolul titular ii apartine actorului Balazs Attila, iar din distributie fac parte actorii Erdos Balint, Jancso Elod, Kocsardi Levente, Bandi Andras Zsolt, Vajda Boroka, Borbely B. Emilia si Vadasz Bernadett. Autorul piesei „Caravaggio Terminal”, Visky Andras, se numara printre cei mai prolifici dramaturgi maghiari contemporani, fiind director artistic asociat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca de peste 20 de ani.

Spectacolul descrie destinul tragic, redat insa cu mult umor, al pictorului Michelangelo Merisi da Caravaggio, artist cu un temperament de nestapanit, dar cu un succes rasunator in pictura, atat printre laici, cat si in fata Papei. Muzica, scenografia si efectele vizuale spectaculoase date de proiectiile celor mai cunoscute picturi ale artistului reusesc sa creeze un univers care fascineaza publicul de toate varstele.
Spectacolul este interpretat in limba maghiara si va fi tradus in romana si engleza, prin supratitrare.

In perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2023 va avea loc a doua editie a Festivalului Teatrelor Maghiare la Bucuresti – BUKFESZT, in ambianta salilor elegante ale Teatrului Odeon.

Publicul bucurestean va avea ocazia sa vada spectacole valoroase ale teatrelor care fac parte din Uniunea Teatrelor Maghiare din Romania – MASZIN: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara, Teatrul „Szigligeti” din Oradea, Trupa „Harag Gyorgy” a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc si Teatrul „Tomcsa Sandor” din Odorheiu Secuiesc.

Cele sapte spectacole din festival sunt regizate de Andrei Serban, Gianina Carbunariu, Anca Bradu, Erwin Simsensohn, Gyorfi Csaba, Visky Andrej si Zakarias Zalan.

„Dorim ca spectacolele noastre sa fie vazute de publicul larg din Bucuresti pentru ca fiecare intalnire cu spectatorii noi, mai ales cu cei nefamiliarizati cu interpretarea in limba maghiara, prilejuieste o privire proaspata, o noua premiera pentru actori, o noua viata pentru un text deja stiut. BUKFESZT este, totodata, un promotor al culturii maghiare atotcuprinzatoare, in care credem cu totii si – in teatrele noastre – ne straduim sa o onoram”, declara Balazs Attila, presedintele Uniunii Teatrelor Maghiare din Romania.

Biletele sunt puse in vanzare pe site-ul Teatrului Odeon si au preturi cuprinse intre 30 si 60 de lei.

Toate spectacolele din festival vor fi traduse in limba romana, prin supratitrare.

Citește în continuare