Skip to content

Noel Gallagher se cearta din nou cu fratele sau, Liam. Noel sustine ca fratele sau minte si incearca sa „rescrie istoria” ultimului an „ingrozitor” al trupei Oasis.

Vestea vine dupa ce Liam a anuntat turneul aniversar ‘Definitely Maybe’, care va avea loc in 2024. Liam planuieste sa plece in turneu alaturi de fostul chitarist al Oasis, Bonehead, dar nu si de Noel. Potrivit lui Liam pe X/Twitter, Noel a fost abordat si a refuzat sa participe la viitorul turneu.

Oasis s-a despartit in 2009, dupa o altercatie la Paris, inainte de a canta la festivalul Rock en Seine. Noel a scris: „Este cu o oarecare tristete si o mare usurare sa va spun ca am parasit Oasis in aceasta seara. Oamenii vor scrie si vor spune ce vor, dar pur si simplu nu am putut continua sa lucrez cu Liam o zi in plus”.

Astazi, Noel si-a extins gandurile, afirmand ca a fost un ultim an „ingrozitor” pentru trupa din Manchester si ca nu a vrut sa-si iroseasca viata fiind „nefericit”. Potrivit Daily Star, Gallagher ar fi spus: „Ultimul turneu nu a fost fericit. Celalalt tip incearca sa rescrie istoria ca totul a fost al naibii de grozav. Nu a fost asa. A fost un ultim an ingrozitor pentru Oasis. Ai o singura sansa in viata. De ce sa fii nefericit? Fie ca e vorba de viata personala sau profesionala, de ce? Nu faci decat sa irosesti un lucru pretios.”

 Gallagher a tot dat interviuri in ultimul an despre despartirea de Oasis. Cand a fost intrebat ce parere are despre turneele de reunire a trupei Pulp si Blur, acesta a spus: „Nu stiam asta, dar le urez succes! Blur nu s-a despartit niciodata, nu-i asa? Pulp nu s-au despartit niciodata, doar au plecat si au facut alte lucruri, ceea ce este modul in care se comporta adultii. Din pacate, nenorocita mea de trupa a fost foarte departe de a fi adulta in aceasta privinta. A fost un pic mai mult un crash and burn.”

Artistul a sustinut la inceputul anului ca va fi un turneu de reunire Oasis, dar ca inca se mai discuta pentru ca, in tot acesti ani, nu a existat niciodata o discutie serioasa despre reunire.

In acelasi interviu, el a mai spus despre „Definitely Maybe” ca este „ultimul mare album punk”. „Eram o trupa punk cu melodii Beatles”, a spus Gallagher. „Nu aveam efecte, abia daca aveam echipament, doar multa atitudine, 12 cutii de Red Stripe si ambitie.”

Disputa dintre cei doi frati are radacini adanci si ascunde ceva traume, dar si probleme de ego. La lansarea documentarului despre Oasis, Liam a anuntat ca Noel a blocat in tribunal dreptul de utilizare a pieselor trupei.

Fanii din Romania au fost foarte aproape de a-l vedea pe Liam Gallagher in concert in 2019, insa acesta a anulat in ultimul moment concertul pe care trebuia sa il sustina la Festivalul Fall In Love de la Palatul Mogosoaia, din „motive de securitate legate de scena”, dupa cum a motivat artistul pe contul sau de pe Twitter la acel moment.

Oasis este una dintre cele mai de succes formatii ale anilor ‛90, care a lansat hituri precum „Wonderwall”, „Supersonic” si „Don’t look back in anger” si a vandut circa 50 de milioane de discuri.

Dupa despartirea de Oasis, Liam Gallagher a lansat single-urile  „Wall of Glass” (2017) si „Chinatown” (2017). Trupa lui Noel Gallagher, High Flying Birds, si-a lansat albumul „Who Built the Moon?”, in 2017. Trupa lui a inceput un turneu in America de Nord, alaturi de The Smashing Pumpkins, in august 2019 si mai are programata o serie de concerte alaturi de U2.

Citește în continuare