Skip to content

Actori cu dizabilitati de vedere si auz prezinta timp de trei zile spectacole si workshopuri la Teatrul Evreiesc de stat. Proiectul vorbeste despre incluziunea sociala este realizat de compania Na Laga’at din Israel. Accesul e gratuit

Ambasada Statului Israel in Romania si Teatrul Evreiesc de Stat organizeaza in perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2023 o serie de evenimente speciale in cadrul proiectului „Dialog si incluziune sociala – modelul Na Laga’at”.

Pe parcursul celor trei zile, Teatrul Evreiesc de Stat va gazdui si va aduce in atentia publicului spectacole de teatru, workshop-uri si ateliere senzoriale menite sa prezinte in premiera in Romania modelul Na Laga’at din Israel – companie de teatru unica in lume, formata exclusiv din actori cu dizabilitati de vedere si auz, ce are ca activitate permanenta incluziunea sociala si accesibilizarea activitatilor culturale diverse pentru persoanele cu dizabilitati.

Proiectul „Dialog si incluziune sociala – modelul Na Laga’at” isi propune sa schimbe perceptiile, prejudecatile si sa conecteze comunitati, facilitand prin dialog si arta spectacolului acceptarea, incluziunea si comunicarea intre ceea ce inseamna in acceptiunea generala normalitate versus dizabilitate.

Luni, 30 octombrie

• ora 10:00-13:00 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adreseaza actorilor si studentilor la actorie, cu si fara dizabilitati de vedere si auz. Caracterul inedit al atelierului consta in experimentarea actului artistic prin privarea de simtul vazului.

• 0ra 17:00 – Deschidere oficiala si prezentare Na Laga’at

• Ora 18:00 The Warden of Block 11 – spectacol de teatru, realizat de actori cu dizabilitati de vedere

Marti, 31 octombrie

• ora 10:00-12:00 Atelierul simturilor – workshop – prezentarea de catre actorii Na Laga’at, privati de simtul vazului sau al auzului, a modului lor de interpretare, sI experimentarea acestuia.

• ora 12:00-13:30 The Warden of Block 11 – spectacol de teatru, realizat de actori cu dizabilitati de vedere

• ora 15:00-18:00 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adreseaza actorilor si studentilor la actorie, cu si fara dizabilitati de vedere si auz. Caracterul inedit al atelierului consta in experimentarea actului artistic prin privarea de simtul vazului

• ora 18:00-19:30 Degustare de ciocolata in intuneric – workshop realizat sub indrumarea unui ciocolatier profesionist si a unui instructor nevazator.

• ora 20:00-21:30 Degustare de ciocolata in intuneric – workshop realizat sub indrumarea unui ciocolatier profesionist si a unui instructor nevazator.

Miercuri, 1 noiembrie

• ora 10:00-12:00 Atelierul simturilor – workshop – prezentarea de catre actorii Na Laga’at, privati de simtul vazului sau al auzului, a modului lor de interpretare, sI experimentarea acestuia.

• ora 12:30-15:30 Atelier teatral incluziv – evenimentul se adreseaza actorilor si studentilor la actorie, cu si fara dizabilitati de vedere si auz. Caracterul inedit al atelierului consta in experimentarea actului artistic prin privarea de simtul vazului.

• ora 18:00-19:30 Olarit in intuneric – workshop experimental, realizat sub indrumarea unor instructori nevazatori.

• ora 20:00-21:30 Olarit in intuneric – workshop experimental, realizat sub indrumarea unor instructori nevazatori.

Accesul la toate evenimentele este gratuit, pe baza inscrierii nominale la adresa de e-mail [email protected].

Citește în continuare