Skip to content

Actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing din serialul de succes al NBC „Friends”, a murit. Avea 54 de ani.

Perry a fost gasit mort sambata intr-o cada cu hidromasaj din locuinta sa din Los Angeles, au declarat surse din cadrul fortelor de ordine pentru Los Angeles Times. Autoritatile l-au gasit fara raspuns in jurul orei 16.00, iar la fata locului nu au existat semne de crima sau de droguri.

Perry a dobandit recunoastere internationala pentru rolul lui Chandler, un tanar de 20 de ani, ironic si plin de viata, in serialul „Friends”. A fost nominalizat la premiile Primetime Emmy in 2002 pentru prestatia sa in acest serial emblematic. Drintre cele sase vedete din ansamblul „Friends”, Perry a fost nu doar actor ci si producator, dar s-a confruntat si cu o lunga lupta cu abuzul de substante care i-a pus piedici in cariera.

Mai tarziu in viata, in special cu cartea sa din 2022, „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir” (Prieteni, iubiti si marele lucru teribil: memorii), Perry si-a concentrat o mare parte din energie pe folosirea experientei sale pentru a-i ajuta pe altii sa ramana abstinenti. Cartea a fost tradusa si in Romania la editura  Nemira.

In perioada de glorie a serialului „Friends”, Perry a jucat si in filme de lung metraj, dar nu a reusit niciodata sa se lanseze pe marele ecran.

Pe langa „Friends”, Perry a jucat in seriale de televiziune precum „Studio 60 on the Sunset Strip”, „Go On”, „Mr. Sunshine” si un remake al longevivului „The Odd Couple” al lui Neil Simon, cu Perry in rolul lui Oscar Madison, facut celebru mai intai de Walter Matthau si la televiziune de Jack Klugman.

Perry a obtinut doua nominalizari la premiile Emmy in 2003 si 2004 pentru rolul lui Joe Quincy din „The West Wing”, ca actor invitat remarcabil intr-un serial dramatic.

Perry a avut o lunga asociere cu Warner Bros. TV prin „Friends”, „The West Wing” si „Studio 60 on the Sunset Strip”. Intr-o declaratie, studioul a salutat abilitatile sale de interpret.

„Suntem devastati de moartea prietenului nostru drag Matthew Perry. Matthew a fost un actor incredibil de talentat si o parte importanta a familiei Warner Bros. Television Group”, se arata in declaratie. „Impactul geniului sau comic a fost resimtit in intreaga lume, iar mostenirea sa va continua sa traiasca in inimile multora. Este o zi trista si trimitem dragostea noastra familiei sale, celor dragi si tuturor fanilor sai devotati.”

NBC i-a adus, de asemenea, un omagiu actorului.

„Suntem incredibil de intristati de disparitia lui Matthew Perry”, a declarat NBC intr-un comunicat. „El a adus atat de multa bucurie pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume cu interpretarea sa comica perfecta si inteligenta sa ironica. Mostenirea lui va dainui pentru nenumarate generatii”.

Perry s-a nascut la 19 august 1969, in Plymouth, Massachusetts. Tatal sau vitreg este Keith Morrison, care a fost mult timp prezentator al emisiunii „Dateline” de la NBC News.

La varsta de 15 ani, Perry s-a mutat in Los Angeles pentru a urma cursuri de actorie si a urmat cursurile Scolii Buckley din Sherman Oaks pana la absolvire, in 1987.

Citește în continuare

Noul film al lui David Yates, de astazi pe Netflix. "Pain Hustlers" ii are in distributie pe Chris Evans, Emily Blunt si Andy Garcia. Este o poveste despre coruptia din sistemul farmaceutic american si medicii care prescriu tratamente la comanda producatorilor de medicamente.

“Pain Hustlers”, noul film al cineastului David Yates este de astazi pe Netflix. In distributie sunt Emily Blunt, Chris Evans, Andy Garcia, Catherine O’Hara, Chloe Coleman, Jay Duplass, Brian d'Arcy…

Citeste mai mult