Skip to content

Mariah Carey anunta venirea sezonului festiv printr-un videoclip haios. Artista se “decongeleaza” anual pe 1 noiembrie pentru a porni spiritul Craciunului cu “All I Want For Christmas is You”.

Devenita in mod neoficial vestitorul sezonului festiv, Mariah Carey anunta inceputul perioadei sarbatorilor de iarna printr-un videoclip amuzant postat pe conturile ei de pe retelele de socializare.

Artista a carei voce se aude in fiecare an in toate magazinele, taxiurile si  patinoarele cu hitul atemporal “All I Want For Christmas Is You” isi ia atat in gluma dar si in serios rolul de emblema a spiritului Craciunului. Astfel, a creat un scurt trailer in acest sens.

Ziua de 1 noiembrie marcheaza o traditie anuala pentru Carey, care posteaza in fiecare an, la miezul noptii, indragita ei piesa „All I Want for Christmas is You”.

Anul acesta, cantareata in varsta de 54 de ani a dat startul numaratorii inverse pana la Craciun cu un videoclip in care se dezgheata treptat, anuntand intr-un final ca “A venit timpul” perioadei festive.

In videoclip, data si ora pot fi vazute schimbandu-se de la „31 octombrie, ora 11:59” la „1 noiembrie, ora 12:00”, in timp ce usa unui seif se deschide si o dezvaluie pe Carey prinsa intr-un bloc de gheata, purtand o salopeta in stilul doamnei Claus.

In seif se afla o multime de asistenti ai lui Carey care folosesc uscatoare de par pentru a o ajuta sa scape din blocul de gheata. Printre spiridusi se afla si gemenii ei, Monroe si Moroccan, in varsta de 12 ani, care se alatura festivitatilor si danseaza pe ritmurile hitului de Craciun.

Traditia lui Carey este inspirata de perioada festiva din SUA si UK care incepe de obicei dupa 1 noiembrie cand magazinele introduc stocurile tematice de Craciun. In Romania, spiritul sarbatorilor se simte dupa Ziua Nationala pe 1 decembrie, cu precadere dupa 6 decembrie, dupa Sfantul Nicolae.

Devenit unul dintre cele mai populare cantece de Craciun din istoria muzicii pop, “All I Want For Christmas Is You” i-a adus lui Carey o multime de onoruri si titlul simbolic de “Regina Muzicala a Craciunului”. Isi mentine acest titlu lansand in fiecare an noi inregistrari, videoclipuri si turnee centrate in jurul melodiei

Single-ul lansat in 1994 a devenit un element de baza care marcheaza perioada Craciunului insa a ajuns pe primul loc in clasamentele muzicale abia in 2019. Iar Carey este singura artista care a avut acelasi cantec in topuri in patru decenii diferite, in ultimii ani reusind performanta de a se clasa anual ca no.1.

„Cand a aparut prima data, a fost mai mult o chestie treptata. A fost popular, dar nu avea ceea ce are acum. Simt ca oamenii au crescut cu acest cantec si a devenit o parte din viata oamenilor in ceea ce priveste modul in care se bucura de sarbatori. Asta ma face sa ma simt foarte mandra ca o persoana care iubeste atat de mult Craciunul.”, a declarat Carey in 2019. 

Anul acesta, Carey va porni intr-un nou turneu festiv intitulat “Merry Christmas One and All!”. Va demara pe 15 noiembrie in Highland, California, va sustine 13 concerte in America de Nord si va incheia cu un show pe 17 decembrie la Madison Square Garden din New York.

Citește în continuare