Skip to content

Dire Straits nu se va mai reuni vreodata. Basistul John Illsley a marturisit ca trupa a refuzat o suma foarte mare de bani pentru a se reuni

In ciuda asteptarilor fanilor si a unor declaratii din media ultimilor ani, Dire Straits nu se va mai reuni vrepdata.

Intr-un interviu acordat zilele trecute publicatiei The Telegraph, basistul John Illsley a dezvaluit ca rockerii de la „Money for Nothing” au refuzat multi bani pentru a se reuni.

Illsley, care inca se mai intalneste cu fostul manager al trupei, Paul Crockford, a explicat: „De fiecare data cand luam pranzul, el imi spune: „As vrea ca oamenii sa nu-mi mai ofere sume uriase de bani pentru a-i reuni din nou pe cei de la Dire Straits””.

Dire Straits s-a despartit pentru prima data in 1988, inainte de a se reuni doi ani mai tarziu. In cele din urma s-au despartit definitiv in 1995.

John Illsley

„Intr-un fel stiam ca lucrurile se apropie de sfarsit”, si-a amintit Illsley. „Si am fost destul de fericit in legatura cu asta, pentru ca eram epuizati. Epuizati din punct de vedere mental, fizic, emotional. Cele mai multe dintre casniciile noastre se destramau, nu ne vedeam prea mult copiii – totul era gresit, practic. Sunt lucrurile obisnuite care li se pot intampla oamenilor din trupe”, spune basistul in interviu.

„Dar atunci cand opresti o masinarie precum cea a Dire Straits, exista un vid masiv”, a adaugat el. „Si te intrebi daca a fost o idee buna. Si a trebuit sa-mi tot spun ca a fost o idee buna. Pentru ca faci altceva, complet diferit”.

Chiar daca nu are niciun interes sa reuneasca din nou trupa, Illsley ramane prieten cu fostul sau frate de arme de la Dire Straits, Mark Knopfler. Muzicianul spune ca au „o relatie minunata, minunata” si vorbesc „ori de cate ori avem nevoie”.

Dupa destramarea trupei Dire Straits in 1995, Mark Knopfler a inceput o cariera solo. De-a lungul anilor, el a lansat noua albume de studio, unele dintre ele cuprinzand colaborari cu fosti membri Dire Straits.

Cantaretul a lucrat cu claviaturistul Guy Fletcher si bateristul Danny Cummings pentru lansari precum „All the Roadrunning” si „Get Lucky”. In ciuda acestor parteneriate, el nu a aratat niciun interes pentru o reuniune a trupei la scara larga.

Pe de alta parte, fostul solist al trupei Dire Straits a dezvaluit singura conditie care l-ar fi convins la o reuniune cu ani in urma e o actiune caritabila „As face asta doar pentru o actiune caritabila. Ma bucur ca am trait toate acestea – m-am distrat mult cu ele – dar imi plac lucrurile asa cum sunt”.

Inainte ca trupa sa puna capat complet lucrurilor in anii ’90, a luat o pauza pentru o perioada in 1988. Knopfler a explicat decizia lor spunand ca „avea nevoie de o pauza” dupa albumul „Brothers in Arms” si turneul care l-a urmat.

Ani mai tarziu, cantaretul a recunoscut ca nu i-a placut faima pe care i-a adus-o Dire Straits. „Pur si simplu a devenit prea mare. Daca cineva imi poate spune un lucru bun despre faima, as fi foarte interesat sa il aud”.

Mark Knopfler care are acum 74 de ani si-a lansat cel mai recent album solo, „Down the Road Wherever”, in 2018 si a pornit intr-un turneu mondial pentru a-l sustine. In acea perioada, el a lasat sa se inteleaga ca acesta va fi ultimul sau turneu dar, mai tarziu, muzicianul a spus va continua sa ofere spectacole live.

Citește în continuare