Skip to content

Philip Selway  a anuntat ca Radiohead sunt gata sa revina pe scena. Tobosarul a fost saptamana trecuta invitat la un podcast unde a povestit planurile trupei

Ultimul album lansat de Radiohead a fost „A Moon Shaped Pool” din 2016. Unii fani raman sceptici cu privire la o potentiala reuniune din cauza proiectului secundar al lui Thom Yorke si Johnny Greenwood, trupa The Smile, cu care vor lansa anul viitor LP-ul ‘Wall Of Eyes’, precum si pentru ca cei doi vor  porni intr-un turneu in Marea Britanie si Europa.

Saptamana trecuta insa Selway a apariut intr-un podcast cu Crow Hill Company si tobosaul Radiohead a spus: „De fapt, noi ca trupa doar ne-am luat o mica pauza; ultimul concert pe care l-am sustinut a fost in 2018, dar acum ne intoarcem in jurul acestui punct al reuniunii. Exista ceva special in aceasta relatie creativa si personala , ceva ce stim fiecare ca nu vom putea obtine in alta parte.”

El a continuat:” Simt ca este ceva in care sa ne scufundam din nou si sa exploram cu adevarat si sa vedem in ce alte directii ne poate duce.”

Aceasta nu este prima data cand Selway a facut aluzie la o reuniune Radiohead care va avea loc in curand.

La inceputul acestui an, tobosarul a declarat ca el si colegii sai de trupa se vor intalni la inceputul acestui an pentru a incepe sa puna lucrurile in miscare.”Ne vom reuni la inceputul anului si sunt sigur ca vom incepe sa analizam alte idei pentru ceea ce urmeaza”, spunea el atunci pentru Prog Magazine : „Dincolo de ‘Kid A’ si ‘Amnesiac’ pe care le-am facut [proiectul de reeditare a albumului ‘Kid Amnesia’ din 2021 si expozitia interactiva], sa fim impreuna intrun priect este un fel de a merge mai departe pentru noi ca artisti. Cand a fost pandemia, am planuit sa ne oprim de la Radiohead in acel moment, pentru a ne putea ocupa de alte lucruri. Dar asta a insemnat doar ca acele alte proiecte au cam crescut, asa ca acordam timp pentru ca toate aceste proiecte sa mearga acolo unde trebuie. Dar da, ne vom reuni in curand si in urmatorii doi ani va fi ceva nou pe piata.. Singurul mic obstacol este faptul ca in viitorul imediat avem cu totii alte proiecte pe care am vrea sa le ducem la bun sfarsit cum trebuie. Exista o dorinta colectiva de a face muzica intr-o forma sau alta intre noi cinci. Cu totii pretuim cu adevarat aceasta relatie muzicala, care exista de 38 de ani. Ramane foarte importanta pentru noi.”

Intre timp, Radiohead se aude intr-un context surprinzator: pe coloana sonora a ultimului sezon din serialul The Crown, in episodul 4 este ‘Paranoid Android’

Formata in 1985, Radiohead este o trupa rock engleza din Oxfordshire, Anglia.Initial cunoscuta sub numele de On a Friday, trupa era formata din Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O’Brien si Phil Selway.De la infiintare, trupa a lansat noua albume de studio, care s-au bucurat toate de succes de critica si comercial. Radiohead este cunoscuta pentru marca lor unica de rock alternativ, care incorporeaza elemente de electronica, psihedelica si rock experimental.

De la formarea lor, trupa a experimentat continuu cu sunetul lor, explorand genuri si tehnici de productie care au avut o mare influenta in dezvoltarea muzicii. De-a lungul ultimelor trei decenii, a devenit una dintre cele mai influente trupe, iar impactul lor poate fi inca resimtit in muzica de astazi.

Radiohead a fost intotdeauna cunoscuta pentru sunetul sau experimental si inovator.Trupa a impins continuu limitele muzicii, explorand o varietate de genuri si tehnici de productie. Inca de la primele sale albume, trupa a explorat genuri precum rock alternativ, muzica electronica si chiar muzica clasica.Radiohead a fost, de asemenea, laudata pentru explorarea diferitelor genuri si pentru utilizarea unei productii dinamice si stratificate. De-a lungul carierei lor, trupa a experimentat cu diferite stiluri, creand un sunet unic si innovator, iar muzicieni precum Coldplay, Muse, Kings of Leon sau The Killers au recunoscut ca munca lor a fost inspirata de creatiile Radiohead.

Citește în continuare