Skip to content

Noile trailere „House of the Dragon va invita sa va alegeti echipa preferata in Dansul Dragonilor, un razboi sangeros intre membrii familiei Targaryen. Sezonul 2 va debuta pe 16 iunie.

HBO a demarat campania de promovare pentru sezonul al doilea din “House of the Dragon” cu doua trailere lansate sub forma unui joc in care publicul poate decide echipa preferata. 

Inspirate de tendinta “gamification”, trailerele ii invita pe fanii seriei sa isi aleaga preferatul in razboiul care urmeaza sa se desfasoare. Echipa verde se lumea pentru Regele Aegon iar echipa neagra se lupta pentru Regina Rhaenyra. Fiecare dintre cele doua trailere prezinta o perspectiva a fiecarui jucator implicat in lupta spectaculoasa care va implica numerosi dragoni. Un al treilea trailer mizeaza pe ideea unui duel intre cele doua ramuri ale familiei Targaryen.

Conceptul de “gamification” aplica structurile si mecanismele din jocurile video pentru a incuraja participarea activa a fanilor seriei in discutiile de pe retelele de socializare. Este o idee cu rezultate foarte bune in raspandirea continutului video, implicand publicul in discutie.

Al doilea sezon “House of The Dragon”, plasat cu doua secole inainte de evenimentele din fenomenul de televiziune „Game of Thrones”, va debuta pe 16 iunie pe HBO.

Dupa un prim sezon in care o multime de noi personaje au fost introduse treptat tespectactorilor, noile episoade se concentreaza mai mult pe actiune si pe conflicte cu miza mare in care sunt implicati si dragonii care au devenit simbolul casei Targaryen.

Noul sezon se va concentra mai mult pe luptele intre “dragoni”, referindu-se atat la bestiile fantastice dar si la razboinicii care le controleaza, aproape fiecare membru al familiei Targaryen avand propriul dragon.

In primul trailer al seriei, lansat la finalul anului trecut, vocea lui Rhaenys Targaryen se aude peste mai multe secvente de lupta spunand ca „Nu exista niciun razboi atat de urat pentru zei precum un razboi in familie si niciun razboi atat de sangeros ca un razboi intre dragoni”.

La randul lui, Daemon Targaryen se imbraca intr-o armura impresionanta, imaginea lui fiind intercalata cu secvente care arata soldati arzand de vii si mai multi membri ai distributiei principale calarind dragonii in lupta.

In noul sezon va reveni o mare parte din distributia primelor episoade dar va include si o serie de actori noi in roluri principale: Tom Taylor in rolul Lordului Cregan Stark, Clinton Liberty in rolul lui Addam de Hull, Jamie Kenna in rolul lui Ser Alfred Broome, Kieran Bew in rolul lui Hugh, Tom Bennett in rolul lui Ulf si Vincent Regan in rolul lui Ser Rickard Thorne.

Noul sezon va avea opt episoade.

Din primul sezon, va reveni o mare parte din actorii deja cunoscuti fanilor seriei: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall si Matthew Needham. 

Li se vor alatura o serie de noi actori in roluri secundare: Abubakar Salim in rolul lui Alyn de Hull, Gayle Rankin in rolul lui Alys Rivers, Freddie Fox in rolul lui Ser Gwayne Hightower si Simon Russell Beale in rolul lui Ser Simon Strong.

Dintre noile personaje, cea mai importanta prezenta pare sa fie cea a a lui Cregan Stark, stramosul lui Jon Snow, unul dintre cele mai indragite personaje din “Game of Thrones”.

Rolul lui Cregan Stark va fi jucat de Tom Taylor, personajul este o figura populara in istoria Imperiului Targaryen din romanul “Fire & Blood” al creatorului Game of Thrones, George R.R. Martin.

In povestea actuala, Cregan este Lord de Winterfell, sosirea lui fiind semnalata la finalul primului sezon. Este vorba despre momentul in care Rhaenyra (Emma D’Arcy) i-a trimis cu reticenta pe fiul ei Lucerys Velaryon (Elliot Grihault) la “Storm’s End” (acesta murind pe drum) si pe celalalt fiu, Jaecerys (Harry Collett), in nord, la Winterfell, pentru a obtine sprijin din locul ancestral al Casei Stark. Iar “tronul” din Winterfell este ocupat de Cregan.

In romanele lui Martin, exista povesti contradictorii despre ceea ce s-a intamplat intre Jaecerys, Cregan si celelalte personaje de la Winterfell. Se asteapta ca noile episoade sa clarifice confuziile din carti, Martin fiind puternic implicat in directia “House of the Dragon” dupa ce producatorii de la “Game of Thrones” au primit un val masiv de ura pentru modul in care au tratat finalul seriei originale.

Adaptat dupa „Fire & Blood”, de George R. R. Martin, „House of the Dragon” se petrece cu aproximativ 200 de ani inainte de evenimentele din „Game of Thrones” (si cu aproximativ 172 de ani inainte de nasterea lui Daenerys Targaryen), in timpul apogeului dinastiei Targaryen.

La debutul seriei in SUA, primul episod din “House of the Dragon” a atras aproape 10 milioane de telespectatori, marcand cea mai de succes premiera a unui serial din istoria HBO. La scurt timp dupa aceea, a fost reinnoit pentru al doilea sezon.

Primul sezon s-a concentrat pe evenimentele care duc la un anumit moment esential al istoriei Targaryen: „Dansul Dragonilor”. Membrii familiei Targaryen, alaturi de dragonii lor, intra intr-un razboi civil care se arata sangeros si brutal. 

Pentru o recapitulare a povestii, va invitam sa cititi mai jos fisa fiecarui personaj cu rol important in „Dansul Dragonilor”.

Citește în continuare