Skip to content

(video) Cei patru rockeri KISS si-au prezentat avatarurile care vor sustine concerte de acum incolo. Avatarurile au fost create de compania lui George Lucas si cei care au facut show-ul ABBA Voyage

Trupa KISS a sustinut sambata, la Madison Square Garden din New York City, ultimul concert din turneul de adio End of the Road.

In timpul bisului, cea mai recenta formatie KISS – fondatorii Paul Stanley si Gene Simmons, impreuna cu chitaristul Tommy Thayer si bateristul Eric Singer – au parasit scena inainte ca KISS-ul virtual sa se lanseze intr-o interpretare a piesei „God Gave Rock And Roll To You”.

„Incepe o noua era”, scria pe ecranele video de pe scena.

Avatarurile au fost create de compania de efecte speciale a lui George Lucas, Industrial Light & Magic, in parteneriat cu Pophouse Entertainment, o companie co-fondata de Björn Ulvaeus de la ABBA, care a lucrat la seria de concerte virtuale ABBA Voyage a trupei suedeze. Reprezentata sub forma unor versiuni de supereroi ale personajelor Demon, Starchild, Catman si Spaceman de la KISS, trupa virtuala a fost adusa la viata cu ajutorul trupei reale, care a jucat in costume de captura de miscare.

Per Sundin, directorul general al Pophouse Entertainment, a declarat pentru Associated Press ca aceasta noua tehnologie le permite celor de la KISS sa isi continue mostenirea pentru „eternitate”. El a explicat: „KISS ar putea avea un concert in trei orase in aceeasi noapte, pe trei continente diferite. Asta este ceea ce ai putea face cu aceasta tehnologie”.

„Oamenii ne-au intrebat mereu „Ce veti face cand va veti opri?”. Ei bine, trupa nu se va opri niciodata. Pentru ca nu detinem trupa. Fanii detin trupa. Lumea detine trupa”, a declarat Stanley intr-un videoclip promotional lansat dupa concert.

„Adica, am petrecut 50 de ani pentru ceea ce inseamna KISS pana in acest punct”, a continuat el. „Si lucrand cu ILM si lucrand cu Pophouse, cu totii impartasim aceasta viziune de a duce KISS la un nivel complet diferit, dincolo de a fi doar o trupa de muzica. Intotdeauna ne-am considerat mai mult decat o trupa de muzica.”

„Ceea ce am realizat a fost uimitor, dar nu este suficient. Trupa merita sa traiasca mai departe, pentru ca trupa este mai mare decat noi. Este emotionant pentru noi sa facem urmatorul pas si sa vedem KISS imortalizat.” Gene Simmons a adaugat: „Putem fi vesnic tineri si vesnic iconici, ducandu-ne in locuri la care nu am visat niciodata. Tehnologia il va face pe Paul sa sara mai sus decat a facut-o vreodata.”

„Sfarsitul acestui drum e inceputul altuia „, a spus Stanley multimii inainte de ultimul salut catre public. „Noi nu plecam nicaieri. Ne veti vedea mereu in lucruri diferite. Va vom vedea in visele voastre”.

Avatarele KISS Demon, Starchild, Catman si Spaceman sunt reprezentate ca versiuni de super eroi ale trupei.

In plus fata de spectacolele cu avatare, KISS va continua prin alte initiative, inclusiv un muzeu KISS in Las Vegas, croaziere KISS, un film care urmeaza sa apara si un spectacol de desene animate.

Kiss a fost formata in New York in 1973 de Paul Stanley (voce, chitara ritmica), Gene Simmons (voce, chitara bas), Ace Frehley (chitara solo, voce) si Peter Criss (tobe, voce). Cunoscuta pentru vopseaua de pe fata si tinutele extravagante de scena, trupa a devenit celebra la mijlocul anilor 1970 prin spectacolele live in stil shock rock, care prezentau spectacole in care respirau foc, scuipau sange, fumau chitarele, trageau rachete, levitau tobele si aveau efecte pirotehnice. Trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta, Stanley si Simmons ramanand singurii membri constanti. Formatia finala a fost formata din ei, Tommy Thayer (chitara solo, voce) si Eric Singer (tobe, voce).Cu machiajul si costumele lor, membrii trupei au preluat personalitatile unor personaje de benzi desenate: Starchild (Stanley), Demon (Simmons), Spaceman sau Space Ace (Frehley), si Catman (Criss). Din cauza unor diferente creative, Criss a parasit trupa in 1980, iar Frehley in 1982. Ei au fost inlocuiti de Eric Carr (Vulpea) si, respectiv, Vinnie Vincent (Razboinicul Ankh).

Citește în continuare