Skip to content

Cate Blanchett se reintalneste cu regizorul Jim Jarmusch pentru filmul Father Mother Mother Sister Brother. Filmarile au loc in Paris la inceputul anului viitor

Filmul lui Jim Jarmusch, intitulat Father Mother Mother Sister Brother, cu Cate Blanchett protagonista se afla in prezent in productie in West Milford, N.J., inainte de a se muta cu intreaga productie anul viitor la Paris.

Acesta este primul film al lui Jarmusch in peste cinci ani. In aprilie anul trecut, la Festivalul de Film Overlook 2023, Jarmusch a mentionat ca se pregateste sa filmeze un nou film in toamna.

„Filmul pe care il pregatim acum pentru a intra in lucru la sfarsitul acestui an s-ar putea sa nu aiba muzica […] Este un film foarte subtil; este foarte linistit. Si cred ca muzica l-ar putea misca prea mult intr-un sens – este un film amuzant si trist, Le are pe amandoua intr-un fel impletite. Nu stiu daca vreau ca muzica sa adauge altceva peste el”, a spus atunci regizorul care de obicei isi compune muzica pentru filmele sale.

Din cauza grevelor scenaristilor si actorilor filmarile au fost intarziate, iar productia a ajuns abia acum in lucru, urmand sa se mute in Paris in cateva saptamani.

Cineastul nascut in Ohio a fost un punct de influenta in cinematografia indie inca din anii ’80. Filmele sale sunt minimaliste si cu o dinamica in care personajele nu se supun trendurilor, ci tind sa se concentreze mai degraba pe starea de spirit.

Cele mai bune filme ale lui Jarmusch sunt „Paterson”, „Only Lovers Left Alive”, „Stranger Than Paradise”, „Broken Flowers”, „Down By Law” si „Ghost Dog”: The Way of the Samurai”. In 2005, regizorul care are acum 70 de ani, a castigat marele premiul la Festivalul de film de la Cannes pentru filmul “Broken Flowers”, asta dupa ce in 1984 castigase Camera D’or tot la Cannes pentru “Stranger than paradise”. Jarmusch este cunoscut si pentru faptul ca isi compune muzica pentru filmele sale si, de altfel, are si alte albume solo.

Intre timp, Cate Blanchett – care a mai jucat in regia lui Jarmusch in  Coffee and Cigarettes in 2005 – tocmai a incheiat filmarile la „Rumors”, in regia Guy Maddin, si urmeaza sa filmeze in 2024 serialul Apple TV „Disclaimer”, de Alfonso Cuaron.

Blanchett a fost nominalizata la Oscar anul trecut pentru interpretarea sa din Tár, regizat de Todd Field. De asemenea, este cunoscuta pentru interpretarile sale din Ocean’s Eight, Carol, The Lord of the Rings si nu numai.

Citește în continuare