Skip to content

Starea de sanatate a lui Celine Dion merge spre mai prost. Sora cantaretei a anuntat ca aceasta nu mai are controlul muschilor sai.

Alexandre Vauthier : Front Row – Paris Fashion Week – Haute Couture Fall/Winter 2019/2020 Pictured: Celine Dion, Image: 453703215, License: Rights-managed, Restrictions: -ARG, -BEL, -CZE, -FIN, -FRA, -DEU, -ITA, -MEX, -NOR, -PER, -PRT, -CHE, -GBR, Model Release: no, Credit line: SplashNews.com / Splash / Profimedia

La un an dupa ce a impartasit ca a fost diagnosticata cu sindromul persoanei rigide, cantareata nu mai poate controla anumite miscari ale corpului, potrivit surorii sale Claudette Dion.

„Nu mai are control asupra muschilor ei”, a declarat Claudette pentru site-ul canadian 7 Jours. „Ceea ce imi frange inima este ca ea a fost intotdeauna disciplinata. Intotdeauna a muncit din greu. Mama noastra i-a spus mereu: „O vei face bine, o vei face cum trebuie”.”

In acelasi interviu sora cantaretei a adaugat: „Este adevarat ca atat in visele noastre, cat si in ale ei, scopul este sa se intoarca pe scena. In ce calitate? Nu stiu”.

In luna mai, Celine si-a anulat turneul mondial Courage World Tour din cauza acestei tulburari neurologice rare, care poate provoca spasme musculare dureroase si rigiditate. „Imi pare foarte rau ca va dezamagesc pe toti inca o data”, a scris atunci artista in varsta de 55 de ani pe Instagram. „Muncesc din greu pentru a-mi recapata puterea, dar turneele pot fi foarte dificile chiar si atunci cand esti 100%. Nu este corect fata de voi sa tot amanam spectacolele si, chiar daca mi se rupe inima, cel mai bine este sa anulam totul acum pana cand voi fi cu adevarat pregatita sa ma intorc din nou pe scena.”

Potrivit lui Claudette, sora lor, Linda, locuieste cu Celine in zona Las Vegas, in timp ce aceasta primeste ingrijiri de la medici specializati in sindromul persoanei rigide.

Si, desi castigatoarea premiului Grammy se concentreaza pe odihna, recent a reusit sa petreaca timp de calitate cu fiul ei René-Charles, in varsta de 22 de ani, si cu gemenii Nelson si Eddy, in varsta de 13 ani, la meciul dintre Montreal Canadiens si Vegas Golden Knights.

In imaginile postate online, Celine a fost vazuta intalnindu-se cu antrenorul Martin St. Louis si pozand pentru o fotografie de grup.”Este o mare onoare sa va cunosc”, i-a spus ea, prin traducere din franceza.”A fost o noapte incredibila”.

Sigur, au fost prezentate doar fotografii nu imagini in miscare, si publicul nu a putut vedea gradul de mobilitate al cantaretei, fiul cel mare aflandu-se mereu in preajma sa ca sustinere.

Diagnosticat pentru prima data in 1956, sindromul persoanei rigide este o afectiune rara si incurabila – desi tratabila – care afecteaza coloana vertebrala si creierul, determinandu-i sa suprastimuleze muschii si sa provoace spasme.

Citește în continuare