Skip to content

Doua concerte omagiu “ENNIO MORRICONE. MUZICA DE OSCAR” pe 20 aprilie la Ateneul Roman. Canta orchestra Le Muse, sub bagheta maestrului Andrea Albertini

Numarul impresionant de bilete cumparate intr-un timp scurt pentru evenimentul “ENNIO MORRICONE. MUZICA DE OSCAR” de pe 20 aprilie i-a determinat pe organizatori sa puna in vanzare cea de-a doua reprezentatie care va incepe la ora 16.00.

Concertul, un omagiu adus lui Ennio Morricone, cu o colectie a unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore ale marelui compozitor Italian, sub bangheta maestrului Andrea Albertini si a orchestrei “Le Muse” va avea deci reprezentatii de la ora 16.00 si ora 20.00. Biletele pot fi achizitionate de aici

Special guest va fi soprana Susanna Rigacci, cea care l-a insotit timp de 20 de ani pe compozitor in admirabila sa calatorie muzicala. Vocalista va fi Angelica Depaoli.

 Muzica va fi insotita de proiectii din filme si fotografii, proiectate in timpul concertului, care fac un portret unic al geniului lui Ennio Morricone.

Veti putea asculta fragmente din coloanele sonore ale filmelor The Hateful Eight (2015, Quentin Tarantino); La Piovra (1984, Damiano Damiani), The Sicilian Clan (1969 Henri Verneuil), Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto (1970, Elio Petri); The Legend of 1900 (1998), Nuovo cinema Paradiso (1988) sau Once Upon a Time in America (1984, Sergio Leone), dar si multe alte piese din filme celebre.

Ennio Morricone (n.10 noiembrie 1928 – d. 06 iulie 2020) este unul dintre cei mai cunoscuti si mai influenti compozitori din istoria filmului. Versatilul compozitor, orchestrator, dirijor a scris muzica pentru peste 500 de filme si seriale.

Partitura sa pentru “The Good, the Bad and the Ugly” (1966) este considerata una dintre cele mai recunoscute si mai influente coloane sonore din istorie. A fost inclusa in Hall of Fame.

In 1977, Ennio Morricone a compus tema oficiala pentru Cupa Mondiala FIFA 1978. Si a continuat sa creeze inclusiv muzica pentru productii TV europene, precum “Marco Polo”, “La piovra”, “Nostromo”, “Fateless”, “Karol” si “En mai, fais ce qu’il te plait”.

Muzica lui Morricone a fost si in seriale de televiziune, inclusiv “The Simpsons” si “The Sopranos”, si in multe filme, inclusiv “Inglourious Basterds” si “Django Unchained”.

Pe parcursul carierei sale, Morricone a compus muzica si pentru alti artisti, printre care: Paul Anka, Mina, Milva, Zucchero si Andrea Bocelli.

A castigat trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, sase BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d’Argento, doua Premii de Film European, premiul de onoare Leul de Aur si premiul Polar Music Prize in 2010.

Citește în continuare