Skip to content

Scandalul Alain Delon continua.  Fiul sau Anthony lanseaza „Bastingage”, un roman inspirat de viata sa. Culisele  plangerilor si dezbinarilor dintre copiii actorului

Miercuri, 31 ianuarie, actorul Anthony Delon a anuntat publicarea, la sfarsitul lunii martie, a unui roman inspirat din autobiografia sa, intr-un moment in care in familia sa se isca o disputa in jurul tatalui sau, Alain.

„Iesire pe 27 martie”, a scris Anthony Delon pe Instagram, despre acest roman intitulat Bastingage, aparut la editura Fayard. RTL, care a obtinut cartea, a remarcat numeroase asemanari intre aceasta opera de fictiune si cazul in care este implicata familia Delon.

Postul de radio subliniaza ca romanul nu este doar despre o poveste de dragoste toxica. In fundal, Anthony Delon povesteste viata de zi cu zi a unui tata, Philippe, „muribund si slabit de boala”. Alain Delon, in varsta de 87 de ani, este el insusi slabit de multiple atacuri cerebrale si de limfom.

Protagonistul Philippe, care locuieste in Elvetia, merge si el sa traiasca la tara, in Franta, urmait atent de o femeie care ii vrea averea. Aceasta din urma este o mostenitoare lacoma, dornica sa recupereze banii sotului ei care isi traieste ultimele luni de viata. Este greu sa nu asociezi acest personaj secundar cu Hiromi Rollin, supranumita „doamna de companie” a actorului de catre copiii lui Delon, care o acuza ca exercita o influenta nociva asupra tatalui lor.

Dar Isabelle Saporta, director general al Fayard, editorul Bastingage, respinge similitudinea anumitor elemente ale cartii cu viata de familie a fiului lui Alain Delon.

 „Anthony a scris un roman foarte bun si nu este absolut deloc o relatare fictiva a vietii tatalui sau si a ceea ce a trait acesta”, a declarat ea pentru AFP.

„Aud zvonurile si le inteleg. Poti sa faci totul autobiografic, iar problema cand esti romancier este ca esti mereu citit prin aceasta prisma. Dar este nedrept fata de Anthony, care spune o poveste diferita: dragostea unei tinere cu probleme, zdruncinata de viata, pe care eroul incearca sa o salveze, orice s-ar intampla”, a adaugat ea.

Pe 25 ianuarie, un judecator de tutela l-a plasat pe Alain Delon, in varsta de 88 de ani, foarte slabit de boala, sub un ordin de protectie emis de tribunal, pentru ca un administrator judiciar sa stabileasca „ingrijirea sa medicala”. Retras pe proprietatea sa din Douchy, actorul legendar al cinematografiei franceze este prins intr-un conflict intre copiii sai, care jura fiecare sa vegheze asupra intereselor sale.

In 2019, Alain-Fabien Delon a publicat si el un roman de inspiratie autobiografica, De la race des seigneurs, in care un ucenic actor nu reuseste sa iasa din umbra unui tata admirat de toti, dar tiranic in privat.

Afacerea Alain Delon: tot ce trebuie sa stiti despre plangerile si dezbinarile dintre copiii actorului

Alain Fabien Delon, Anouchka Delon, Anthony Delon

Aproape in fiecare zi, un nou membru al familiei il acuza pe altul de defaimare, harmalaie mediatica, manipulare si multe altele. In mijlocul acestei nebunii mediatice care afecteaza grav imaginea actorului, presa franceza a inceput sa analizeze intamplarile controversate din viata actorului.

Alain Delon a devenit cetatean elvetian naturalizat in 1999. Incepand cu anii ’60 si ’70, el a devenit un simbol al cinematografiei datorita rolurilor sale din Plein Soleil, Le Samouraï si La Piscine. Actorul este, de asemenea, cunoscut pentru imaginea sa de mare seducator si pentru numeroasele femei cu care a impartit viata. In vara anului 2019, la varsta de 83 de ani, Alain Delon a suferit un accident vascular cerebral si o hemoragie cerebrala. De atunci, el a fost tot mai putin prezent in viata publica cu aparitii directe.

Alain Delon a recunoscut ca are trei copii cu doua femei diferite. In 1964, el s-a casatorit cu Francine Canovas, care si-a luat pseudonimul Nathalie Delon si a devenit actrita. Ea a fost singura femeie cu care s-a casatorit. In acelasi an, s-a nascut fiul lor, Anthony Delon, care e cel mai mare din clan, actor si autorul unei autobiografii centrate pe tatal sau, Entre chien et loup.

Dupa un divort si alte relatii, Alain Delon a cunoscut-o pe modelul olandez Rosalie van Breemen in 1987. In 1990, cuplul a avut o fiica, Anouchka Delon. Si ea a devenit actrita si a fost foarte apropiata de tatal ei.

Iar in 1994, s-a nascut fratele sau Alain-Fabien Delon. Acesta a fost model pentru scurt timp, ca si mama sa, si a jucat in filme, ca si tatal sau.

Alain Delon s-a despartit de Rosalie van Breemen in 2001. In 2021, intr-un interviu pentru Paris Match, el a vorbit pentru prima data despre „tovarasa sa japoneza”, Hiromi Rollin, care a fost „foarte prezenta” in timpul convalescentei sale dupa accidentul vascular cerebral. Copiii lui Delon nu o considera ca atare si sustin ca este „doamna lui de companie”, angajata de actor.

Initial, cei trei copii, Anthony, Anouchka si Alain-Fabien, au format un front unit impotriva lui Hiromi Rollin. In iulie 2023, ei au depus o plangere comuna impotriva „doamnei de companie” pentru hartuire, printre altele, si au acuzat-o ca a profitat de tatal lor. Anthony Delon a depus o alta plangere impotriva lui Hiromi Rollin pentru violenta impotriva unei persoane vulnerabile. El a sustinut ca aceasta ar fi ascuns in baia sa 100.000 de euro apartinand lui Alain Delon.

Hiromi Rollin a fost apoi evacuata din casa lui Alain Delon din Douchy-Montcorbon.  Ea declarat pentru RTL ca a fost „data afara” de trei barbati, fara a putea sa-si ia ramas bun de la actor. In schimb, a depus o plangere impotriva celor trei copii, „pentru violenta in grup (…), denunt calomnios si furt”, acuzandu-i ca nu i-au restituit niciodata bunurile.

La 4 ianuarie 2024, plangerile copiilor Delon si a lui Hiromi Rollin au fost respinse, intre timp fratii  s-au separat si au inceput sa aiba opinii si interese diferite.

Anthony si Alain-Fabien Delon au acuzat-o pe sora lor ca l-a manipulat pe vulnerabilul lor tata pentru a-l repatria in Elvetia si a plati mai putin impozit pe mostenire. Anouchka, care locuieste la Geneva, spune ca vrea ca el sa i se alature pentru ca este mai bine ingrijit in Elvetia pentru „bolile sale”. Cei doi frati, pe de alta parte, vor ca Alain Delon sa-si petreaca ultimele zile la proprietatea sa din Douchy-Montcorbon, in regiunea Loiret, pentru a „respecta dorinta” tatalui lor.

Anthony a depus o plangere oficiala impotriva lui Anouchka, care i-ar fi ascuns testele efectuate de tatal lor intre 2019 si 2022. Testele au aratat o „deteriorare cognitiva”, lasandu-l pe actor „intr-o pozitie psihologica slaba si, prin urmare, vulnerabila”. In schimb, Anouchka il da in judecata pe fratele sau vitreg Anthony pentru defaimare. Cel mai tanar, Alain-Fabien, a postat apoi pe retelele de socializare ceea ce parea a fi o discutie misterioasa intre sora sa si tatal ei si a depus plangere impotriva lui Anouchka pentru „abuz de slabiciune in detrimentul tatalui lor”.

Prin intermediul avocatului sau, Alain Delon si-a anuntat intentia de a-l da in judecata pe fiul sau Anthony pentru defaimare, criticand o „debandada mediatica” si o dorinta de a-i face rau lui si fiicei sale. Intr-un comunicat de presa, el i-a reprosat lui Anthony ca ar fi spus ca este „senil” si ca ar cauta publicitate pentru cartea sa.

La randul sau, Hiromi Rollin a denuntat o „tentativa de omucidere deliberata” din partea copiilor, care l-ar fi impins pe actor sa intrerupa tratamentul medical. Ea face referire la SMS-uri schimbate in vara anului 2023 intre copiii lui Delon despre starea de sanatate a tatalui lor, care suferea de limfom difuz. Anthony ar fi sugerat oprirea chimioterapiei si hranirea tatalui sau cu suc de fructe.Avocatul lui Hiromi Rollin a cerut procurorului din Montargis sa deschida o ancheta.

Citește în continuare