Skip to content

(update) A aparut trailerul filmului despre nefericitul interviu BBC cu printul Andrew – Scoop. Gillian Anderson va fi reporterita care face interviul, iar Rufus Sewell, printul Andrew.

Au fost publicate primele imagini oficiale din viitorul film Netflix despre infamul interviu cu printul Andrew, realizat de Newsnight.

Filmul care se numeste “Scoop” este  bazat pe cartea fostei producatoare a emisiunii Newsnight, Sam McAlister, „Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews”. El urmeaza sa apara pe Netflix in primavara. Acum, Netflix a publicat primele fotografii din ceea ce promite sa fie unul dintre cele mai discutate filme ale platformei.

Viitorul film va aprofunda infamul interviu BBC din 2019 dintre jurnalista Emily Maitlis si printul Andrew, despre legaturile regelui cazut in dizgratie cu Jeffrey Epstein – un interviu care s-a dovedit a fi o gafa teribila care a dus la caderea printului.

Gillian Anderson si Rufus Sewell ii vor interpreta pe Maitlis si, respectiv, pe printul Andrew.

In timpul faimoasei confruntari, cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a a vorbit deschis despre prietenia sa cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infractiuni sexuale, si despre legaturile sale cu Ghislaine Maxwell, doamna care acum ispaseste o pedeapsa cu inchisoarea pentru ca l-a ajutat pe Epstein racoleze fete care urmau apoi sa fie abuzate sexual.

Printul Andrew a folosit interviul pentru a nega ca a intretinut relatii sexuale cu Virginia Giuffre, pe atunci in varsta de 17 ani, spunand ca se afla in Pizza Express din Woking in ziua in care ar fi trebuit sa aiba loc intalnirea si ca versiunea ei despre evenimente este eronata.

Dialogul cu reporterita BBC s-a dovedit a fi o rusine pentru monarhia britanica, in ciuda faptului ca printul Andrew credea initial ca a decurs bine, iar interviul fusese negociat in detaliu.

Ulterior, el a ajuns la o intelegere extrajudiciara cu Giuffre, punand capat in mod oficial unui proces civil intentat impotriva sa in SUA. Se pare ca „suma nedivulgata” a ajuns la 12 milioane de lire sterline.

Scoop este prezentata ca o poveste despre „putere, privilegii si perspective diferite si despre modul in care judecam ceea ce este adevarat” si va oferi o relatare dramatica a modului in care reporterii au asigurat interviul.

Sinopsisul filmului spune ca arata „trasatura interioara a femeilor care au patruns prin cladirea Palatului Buckingham pentru a asigura interviul deceniului”.

Scoop este scris de Peter Moffat (Silk, Your Honor), regizat de veteranul The Crown Philip Martin si co-staruri pe Billie Piper in rolul producatoarei TV Sam McAlister, Keeley Hawes in rolul fostului secretar privat al Printului Andrew, Amanda Thirsk, si Romola Garai in rolul Esme Wren., care a condus Newsnight la momentul interviului.

Interviul real

Cartea care sta la baza filmului a aparut in 2022, iar povestea e spusa din perspectiva producatoarei interviului, cea care a obtinut acordul de a face interviul, care a negociat cu echipa printului Andrew directiile interviului si realizarea acestuia in Palatul Buckingham.

Cartea arata cum sub presiunea opiniei publice subiective si emotionale, chiar si lucrurile facute exceptional si foarte corect etic, sunt judecate ca defaimatoare.

In viata reala, Sam McAlister a avut mult de suferit din cauza acestui interviu care a fost cel mai spectaculos dintre cele realizate in cariera sa la BBC ( tot ea a gasit-o pe fiica celui care a fost directorul lagarului de la Auschwitz, iar povestea e in filmul Zone of Interest nominalizat la Oscar in acest an). Dupa interviu, britanicilor iubitori ai monarhiei li s-a parut ca printului Andrew i-a fost intinsa o capcana si a fost cumva pacalit, asa ca numele celei care a facut negocierile a fost facut public, iar Sam McAlister a fost atacata de britanicii suparati, urmarita de paparazzi, viata ei de mama care isi crestea singura fiica- a ajuns in paginile ziarelor pentru ca lumea sa stie cine a facut posibil interviul.

In cele din urma, desi nu gresise cu nimic, Sam McAlister si-a dat demisia de la BBC.

„Scoop” este primul dintre cele doua filme despre interviul din 2019.

Al doilea va fi pe Amazon Prime Video, care produce o serie din trei parti bazata pe memoriile lui Maitlis. Se spune ca Michael Sheen il va juca pe Printul Andrew, iar Ruth Wilson o va juca pe Maitlis.

Citește în continuare