Skip to content

Netflix va realiza primul serial autorizat despre viata lui Julio Iglesias. A debutat pe scena internationala la Cerbul de Aur, in 1968, cantand in limba romana. A sustinut peste 15 concerte in Romania si este indragostit de Cluj si Sibiu.

Netflix a anuntat ca a incheiat un acord cu Julio Iglesias pentru a realiza un serial despre viata celui mai de succes cantaret de muzica latino din toate timpurile.

Proiectul va fi realizat cu participarea deplina a lui Iglesias, va fi prima data cand artistul in varsta de 80 de ani a autorizat o productie de televiziune despre viata lui, promitand sa „impartaseasca totul despre viata si incredibila sa traiectorie muzicala”, potrivit unui comunicat de presa.

Aflat in prezent in curs de dezvoltare, serialul va spune povestea modului in care Julio Iglesias a devenit primul artist non-englez care a patruns pe pietele americana si asiatica si s-a transformat intr-unul din cei mai mari cinci vanzatori de discuri din istorie.

De-a lungul celor peste 55 de ani de cariera artistica, Julio Iglesias a inregistrat si a cantat in 12 limbi si a conectat fanii din intreaga lume, devenind primul artist spaniol cu acoperire universala ale carui cantece au fost cantate pe toata planeta. Considerat cel mai celebrat solist din muzica spaniola si latino-americana, albumele lui s-au vandut in peste 300 de milioane de exemplare iar concertele pe care le-a sustinut au numarat o audienta de peste 60 de milioane de spectatori. In acest sens, detine mai multe recorduri mondiala omologate de Guinness. 

„Dupa numeroasele speculatii, carti si documentare in care nu am fost implicat, pentru prima data am decis sa spun adevarul despre viata mea unei companii universale precum Netflix. Dupa multe deliberari, in cele din urma, o scrisoare foarte emotionanta pe care mi-a trimis-o Bela Bajaria (director de continut la Netflix) a fost suficienta pentru a ma convinge ca Netflix este compania ideala pentru a dezvolta acest proiect. Ma simt recunoscator fata de o multime de oameni din multe tari care m-au sustinut si mi-au impulsionat viata.”, a declarat Iglesias despre noul proiect.

Diego Ávalos, vicepresedinte de departamentului de continut la Netflix a adaugat ca  „Julio Iglesias a avut incredere in noi pentru a-si spune povestea. Suntem foarte recunoscatori pentru generozitatea sa. Stim cu totii ca talentul si tenacitatea lui sunt unice in lume. Acum, vom avea ocazia sa vedem dincolo de lumini, de pozele din reviste, de discurile de aur si sa cunoastem cu adevarat in profunzime o persoana exceptionala care a insotit si va insoti multe generatii in fiecare colt al planetei.”

Inainte de a deveni cantaret, Iglesias si-a dorit sa devina fotbalist la Real Madrid insa un accident i-a pus capat carierei sportive.

Iglesias s-a orientat apoi spre muzica, devenind in scurt timp unul dintre cei mai bine vanduti artisti din istoria muzicii. In cei 47  de ani de cariera, a primit 2600 de discuri de aur si platina. A sustinut peste 5000 de concerte in 600 de orase din intreaga lume. 

A cantat in duete alaturi de artisti precum: Frank Sinatra, Stevie Wonder, Willie Nelson, Diana Ross, Dolly Parton, Art Gurfunkel, Paul Anka, Charles Aznavour, Sting, Plácido Domingo si The Beach Boys.

In 2013, la Beijing, a fost numit ”Primul si cel  mai popular artist international al tuturor timpurilor in China ” iar in 2018, la Los Angeles, a primit trofeul Grammy pentru intreaga cariera. 

Prima mare scena pe care a cantat Julio Iglesias a fost la Festivalul Cerbul de Aur. De atunci a pastrat o legatura speciala cu Romania si a revenit constant in tara noastra.

Iglesias a debutat in 1968 la Benidorm Song Festival cu melodia “La vida sigue igual” unde a castigat marele trofeu si a obtinut un contract cu Columbia Records. Inaintea lansarii albumului de debut, Yo Canto, artistul a cantat pe scena Cerbului de Aur, la Brasov, in 1969, marcand prima lui aparitie importanta la un festival international. Asa cum puteti asculta in inregistrarea din arhiva TVR de mai jos, Iglesias a cantat la vremea respectiva in limba romana.

Ulterior, a revenit de numeroase ori in Romania, a sustinut peste 15 concerte in tara noastra, cel mai recent a fost la Sala Palatului din Bucuresti in 2016, alaturi de fiul lui Julio Iglesias Jr..

Despre amintirile pe care le-a creat de-a lungul timpului in Romania, Iglesias a declarat, potrivit ziarului Adevarul: „In 2007, spre exemplu, imi amintesc ca am stat cam doua saptamani, pentru ca am avut cinci concerte. Aveti o tara superba. Mi-a placut mult Clujul, mi-au placut si Sibiul, si zona muntoasa din jurul sau. Imi amintesc ca am fost sa mancam pastravi si sa facem plaja la o pensiune turistica foarte frumoasa, din lemn, la poalele muntelui. La Timisoara, spre exemplu, am fost cazati intr-o vila cu piscina. Mie imi place mult sa inot. intr-o zi, niste paparazzi mi-au facut o poza si s-a nimerit ca in acel moment sa fie in piscina si una din asistentele mele. A doua zi, ne-am amuzat teribil cand am citit ca Julio Iglesias, abia aterizat la Timisoara, are deja o prietena romanca. Romancele sunt foarte frumoase, dar eu sunt casatorit. Apoi imi amintesc ca, la Iasi, a plouat cu galeata in timpul concertului, pe stadion. N-am mai vazut asa o ploaie. Publicul a fost extraordinar, in ciuda vremii.”

Citește în continuare