Skip to content

Editura ap! (ACT si Politon) lanseaza o colectie de carti pentru copii si adolescenti: Ap!olodoria! Povesti cu talc pentru tinerii cititori

Intr-o lume in care tehnologia domina tot mai mult timpul copiilor nostri, cartile destinate lor raman un mijloc fundamental pentru dezvoltarea lor, stimularea creativitatii si promovarea compasiunii si a empatiei.

Acum avem in librarii Ap!olodoria!, o noua colectie speciala de carti pentru copii si adolescenti de la Editura ap! (ACT si Politon), menita sa le deschida usi spre aventuri extraordinare, sa le stimuleze imaginatia si sa le transmita valori esentiale.

Prin intermediul acestor carti captivante, cititorii tineri pot explora lumi fantastice, pot invata despre valori morale si pot dezvolta abilitati de gandire critica, toate intr-un mod distractiv si educativ. Astfel, ap! isi continua misiunea de a inspira cititorii de toate varstele, prin povesti educative, pline de talc.

Ap!olodoria!: impreuna crestem cititori, pagina cu pagina. Colectia cuprinde 25 de povesti educative ilustrate atragator si este in continua crestere, pentru a veni in sprijinul copiilor, parintilor si bunicilor.

ap! (ACT si Politon) crede in dezvoltarea continua si aduce cititorilor romani titluri care acopera o gama variata de subiecte din sfere precum dezvoltare personala si profesionala, antreprenoriat, spiritualitate si wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau de a asculta carti, de a le folosi pe post de profesori sau sfatuitori si de a transforma clipele de relaxare intr-un timp calitativ.

Iata cateva dintre povestile din colectia Ap!olodoria! care vor completa biblioteca micilor cititori.

Teama care devine curaj, de Luca Mazzucchelli si Giulia Telli, o poveste incantatoare despre o vulpe cam fricoasa si un bursuc foarte intelept… Ai citit bine. Vulpea din povestea noastra este doar fricoasa, si deloc sireata ca in alte povesti, tocmai de aceea trebuie neaparat sa o citesti. Si acum, vorbind la modul cel mai serios… cine a mai auzit vreodata de o vulpe fricoasa?  Dar, inainte de a-ti povesti mai multe despre aceasta poveste frumoasa si mai ales despre invatamintele foarte utile pe care ti le transmite, iti voi spune cateva cuvinte despre cei doi adulti foarte creativi si foarte simpatici care au lucrat la aceasta carte. Unul a scris-o, Luca, iar celalalt a desenat-o, Giulia.    

Luca Mazzucchelli este psiholog si psihoterapeut, dar si autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei. Luca incearca prin activitatea pe care o desfasoara sa aduca psihologia mai aproape de viata de zi cu zi a oamenilor. Incepand cu luna viitoare, ii vei putea gasi cartile de referinta, Era inimii si Factorul 1%, in portofoliul Editurii ap! (ACT si Politon).    

Giulia Telli este ilustrator. Cunoscuta marelui public ca @mammachelibro, Giulia le recomanda parintilor, prin intermediul retelelor de socializare, carti educative pe care le pot citi impreuna cu copiii lor. Luca si Giulia sunt casatoriti, locuiesc la Milano si sunt parintii a trei copii, care iubesc si ei la randul lor cartile cu ilustratii.

Autobuzul energiei pentru copii, de Jon Gordon, este cartea pe care parintii si copiii o vor parcurge impreuna, ajungand ca, la finalul calatoriei cu autobuzul, sa se cunoasca mai bine unii pe ceilalti. Parintii vor invata despre copiii lor ca si acestia au zile proaste (ca si ei, de altfel) si vor descoperi cum sa ii ajute sa depaseasca mai usor aceste zile cu ajutorul lui Joy, soferita autobuzului. Copiii, la randul lor, vor descoperi prin intermediul lui George, protagonistul povestii noastre, ca ei detin puterea de a-si alege atitudinea fata de ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi.  

Jon Gordon este speaker motivational si autor de bestsellere, cartile sale inspirand de-a lungul timpului adulti si copii din toate colturile lumii. Principiile sale au fost testate de companii din topul Fortune 500, scoli, spitale, organizatii nonprofit, numeroase echipe sportive profesioniste si amatoare, dar si de copii. Dintre titlurile care ii poarta semnatura si care au inregistrat un mare succes la public amintim: The Energy Bus (Autobuzul energiei), The No Complaining Rule (Regula „nu te lamenta”), Training camp (Cantonament), The Shark and The Goldfish (Rechinul si pestisorul de aur), The Positive Dog (Cainele Optimist) si The Carpenter (Tamplarul).

Dragi parinti, dragi copii, bine ati venit in Autobuzul Energiei! Odata cu paginile acestei minunate carti, veti porni impreuna in calatoria vietii voastre, o calatorie in urma careia veti invata sa ganditi si sa va comportati diferit. Atat cei mari (daca e cazul), cat si mai ales, cei mici, trebuie sa invete sa gandeasca pozitiv.

Adio, probleme! Cum sa vorbesti cu lucrurile care te sacaie de Dr. Wayne W.Dyer si Saje Dyer, cu ilustratii de Stacy Heller Budnick, este o alta carte minunata pentru copii din care acestia vor invata o noua lectie importanta de viata. Cartea Adio, probleme! le reaminteste copiilor ca nu toate lucrurile din viata noastra se petrec intocmai asa cum ne-am dori.  Ei vor intelege prin intermediul acestei carti adorabile, si totodata educative, scrise de parintele motivatiei Dr. Wayne Dyer si de fiica sa, Saje, ca anumite lucruri pot fi schimbate in viata, in timp ce cu altele trebuie sa ne obisnuim sa traim, acceptandu-le. Povestea este una adevarata, fiind inspirata de o intamplare din copilaria lui Saje.   

Saje Dyer este cea mai mica dintre cei opt copii ai familiei Dyer. Ea are in prezent 30 de ani, este scriitoare si oratoare aspiranta, dar si mamica unui baietel pe nume Julian. Detine un master in psihologie, iar cartea de fata este prima carte pe care a scris-o, in ea povestind o intamplare adevarata din copilaria ei despre cum a reusit sa se vindece intr-un mod inedit de afectiunea fizica de care suferea. Mai exact, a declarat ea in legatura cu motivul scrierii acestei carti: „Am fost inspirata sa scriu despre cum m-am vindecat de «bubitele» mele intr-o carte pentru copii pentru a impartasi cu micii cititori aceasta minunata idee ca noi oamenii suntem intr-adevar capabili sa ne vindecam singuri.” In prezent, Saje lucreaza la cea de-a doua ei carte, „The Knowing”, alaturi de sora ei, Serena Dyer Pisoni.   

Tatal ei, Dr. Wayne W. Dyer (1940-2015), nu mai are nevoie de nicio prezentare. Supranumit „parintele motivatiei” datorita faptului ca a fost un pionier al domeniului dezvoltarii personale, Dr. Wayne W. Dyer este un autor recunoscut la nivel international, bucurandu-se de un enorm succes, in special printre adulti. Insa, dat fiind faptul ca a iubit foarte mult copiii, el insusi fiind tatal a opt copii, a decis sa scrie carti si pentru tinerii cititori. Iar aceste carti s-au bucurat la randul lor de un real succes printre cititorii de-o schioapa si parintii lor.

Titlurile editurii se regasesc atat in format clasic, cat si sub forma de eBook, MP3 sau audiobook, astfel incat cititorii sa se poata bucura de lectura in orice moment al vietii lor.

Citește în continuare