Skip to content

Madalina Ghenea va fi protagonista intr-o noua franciza de actiune care va avea 3 filme. Va juca in “Lost Book of Creation” alaturi de Matt Hookings, Eddie Hall si Bobby Lee.

La aproape doi ani de la cel mai recent proiect filmat, fotomodelul si actrita de origine romana Madalina Ghenea a fost distribuita intr-un nou rol important. Compania Camelot Media a anuntat prin intermediul publicatiei Variety — care mentioneaza numai proiecte cinematografice importante — lungmetrajul de actiune si aventura “The Lost Book of Creation” care ar urma sa creeze o noua franciza hollywoodiana.

Pentru Madalina Ghenea, care s-a remarcat in “House of Gucci” in regia lui Ridley Scott, este o veste foarte buna. Presa americana anunta ca momentan sunt planuite trei filme in cadrul francizei.

“The Lost Book of Creation” va fi regizat de Roel Reine care a semnat contractul pentru toate cele trei filme aflate in plan.

Scenariul este scris de Matt Hookings care va juca rolul principal alaturi de Madalina Ghenea. Filmul va spune povestea a doi arheologi, Slade (Hookings) si Eve (Ghenea), porniti in cautarea Cartii Creatiei (Book of Creation). 

Desi conceptul nu este nou — ideea de carte a creatiei se regaseste in mai multe culturi, inclusiv in filme si seriale britanice si americane —, Hookings planuieste sa puna intreg sensul omenirii la baza filmului. Astfel, Slade si Eve vor incerca sa obtina cartea care detine cele mai importante raspunsuri din univers: de ce au aparut oamenii si care este secretul existentei lor?

Hookings a declarat: “Sunt mai mult decat entuziasmat ca vom reusi sa aducem la viata prima parte a acestei francize, cu o echipa incredibila, atat distributia cat si creativii din spatele camerei. The Lost Book of Creation este un omagiu pe care il aduc filmelor clasice de aventura pe care ni le amintim si le iubim cu totii. Scenariul este plin de adrenalina, actiune si iubire.”

De origine galeza, Hookings si-a inceput cariera in joburi de cascador in filme precum Avengers, Maleficent, Edge of Tomorrow, Guardians of the Galaxy si Snow White and the Huntsman. In 2013 a fondat Camelot Films.

Filmarile vor incepe anul acesta in insula Malta si in Orientul Mijlociu. Din distributie mai fac parte Bobby Lee (“The Dictator,” “Pineapple Express”) si Eddie ‘The Beast’ Hall (“Expend4bles”) care a castigat in 2017 competitia “Cel mai puternic barbat din lume”.

Proiectul este produs cu ajutorul schemelor de finantare pentru filme internationale din Malta.

Camelot, compania de productie care a realizat si filmul “Prizefighter” cu Ray Winston si Russell Crowe, a obtinut finantare de la Malta Enterprise, o organizatie responsabila cu dezvoltarea economica a tarii. Potrivit acordului semnat intre entitati, Camelot opereaza in intregime din Malta si s-a angajat sa produca o serie de proiecte cinematografice filmate in intregime pe insula.

Filmul va beneficia si de schema generoasa de cash rebate pe care guvernul maltez o ofera productiilor de filme: 40% din buget va fi decontat.

Guvernul roman a promis anul trecut ca un program similar va fi implementat si la noi, mai multe despre schema cash rebate la nivel local puteti citi aici.

Cea mai recenta aparitiei a Madalinei Ghenea pe marele ecran a fost in „Deep Fear” in care joaca alaturi de Ed Westwick. Desi nu a avut recenzii pozitive, filmul s-a bucurat de succes pe Netflix, fiind cel mai vizionat lungmetraj in mai multe tari europene, este disponibil si in Romania.

Inainte de „Deep Fear”, Gheana a jucat in productia romaneasca „Urma” ─ regizata de Dorian Boguta si premiata cu 3 trofee Gopo ─ si in blockbusterul „House of Gucci” unde a interpretat rolul Sophiei Loren.

Nascuta in 1987 in Slatina, Madalina Ghenea si-a inceput cariera ca fotomodel la varsta de 15 ani si a avut din primii ani succes international, in special pe teritoriul italian. De-a lungul timpului, a pozat pentru campanii publicitare La Perla, Peroni, Lormar, Grimaldi Mare, New Yorker si Damiani.

S-a remarcat in presa internationala dupa aparitia in videoclipul „Il tempo tra di noi” al lui Eros Ramazzotti si in 2008 ca protagonista a celebrului calendar Peroni. Treptat, a devenit faimoasa si prin prisma relatiilor pe care le-a avut cu actorii de top de la Hollywood, Leonardo DiCaprio si Gerard Butler dar si cu designerul Philipp Plein.

Ca actrita, a debutat in comedia „I soliditi idioti: Il film”, urmata de roluri in „Dom Hemingway” (2013) in regia lui Richard Shepard cu Jude Law, Richard E.Grant si Emilia Clarke in rolurile principale si „Youth” (2015) al lui Paolo Sorrentino, productie care a castigat Palme d’Or-ul la Cannes, a primit o nominalizare la Oscar si doua la Globurile de Aur. In 2014 a jucat rolul Doroteei Malatesta in serialul de succes „Borgia”, urmat de postura de prezentatoare a Festivalului Sanremo din 2016. Ulterior, a aparut in Zoolander 2 si „All you ever wished for”. 

Cel mai important credit din portofoliul ei ramane „House of Gucci” care i-a avut in distributiepe Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek, Camille Cottin si Jack Huston. Filmul a avut incasari de peste 150 de milioane de dolari, a primit nominalizari la Globurile de Aur, la BAFTA si premiile Oscar.

Citește în continuare