Skip to content

Martin Scorsese va fi actor in filmul „In the Hands of Dante”, in regia lui Julian Schnabel. Joaca alaturi de Jason Momoa, Gerard Butler, John Malkovich si Al Pacino.

Martin Scorsese a primit aseara Ursul de Aur Onorific al Festivalului de Film de la Berlin, prilej sa fie anuntat si un nou proiect al regizorului: va fi actor cu un rol mic, dar puternic in viitorul film politist al lui Julian Schnabel, „In the Hands of Dante”.. El il va interpreta pe un intelept care il influenteaza pe Dante Alighieri in timp ce acesta scrie „Divina Comedie”,

Aceasta noua intepretare se anunta a fi cel mai important rol pe care l-a avut ca actor, desi Scorsese a aparut in multe dintre filmele sale si a jucat ocazional in filme ale altor regizori – l-a interpretat pe Vincent van Gogh intr-un segment din filmul „Dreams” al lui Akira Kurosawa din 1990 si si-a imprumutat vocea pentru rolul rechinului pufferfish din „Shark Tale”.

„Este extraordinar in film”, a declarat Schnabel pentru Variety, numind rolul lui Scorsese „un rol stralucit si important” si adaugand: „Nu-ti poti lua ochii de la el.”Alte doua persoane care au vazut imagini din „In the Hand of Dante” – pe care Schnabel il editeaza in prezent la New York – au fost, de asemenea, impresionate de intensitatea interpretarii lui Scorsese.

„In mana lui Dante” are o distributie plina de vedete, care ii cuprinde pe Oscar Isaac, Gal Gadot, Jason Momoa, Gerard Butler si Al Pacino.

Filmul se bazeaza pe cartea omonima a lui Nick Tosches, care are in centru un manuscris scris de mana al poemului „Divina Comedie” al lui Dante Alighieri, gasit in biblioteca Vaticanului. Poemul ajunge de la un preot la un sef al mafiei din New York, de unde este luat de Tosches dupa ce i se cere sa ii verifice autenticitatea. Apoi, la fel ca Dante, Tosches porneste in propria sa calatorie.

Dar naratiunea din „Mana lui Dante” se intersecteaza si intre secolele XIV si XXI, unele personaje avand vieti paralele in epoci diferite.

„Nu stiu daca este un erudit, dar este cineva care stie lucruri”, a spus Schnabel in timp ce se afla pe platoul de filmare din Italia, descriind personajul fara nume interpretat de Scorsese in filmul sau. Guido Cavalcanti, un poet italian care a avut o influenta intelectuala majora asupra lui Dante Alighieri, il trimite pe Dante la Venetia pentru a-l vedea pe inteleptul interpretat de Scorsese pentru a primi sfaturi pentru calatoria sa in „Divina Comedie”.

„Hand of Dante” il are in distributie si pe muzicianul si actorul britanic Benjamin Clementine („Dune”), care interpreteaza un personaj demonic prin excelenta care penduleaza intre trecut si prezent.Clementine contribuie, de asemenea, la coloana sonora a filmului.A lti actori de prima mana sunt John Malkovich si Louis Cancelmi („Killers of the Flower Moon”), care joaca atat rolul unui asasin platit din prezent pe nume Lefty, cat si pe cel al nobilului Guido da Polenta, care a fost binefacatorul lui Dante.

Filmul independent – care ar putea avea premiera la Festivalul de Film de la Venetia – a fost filmat in mare parte in Italia, in locatii precum Sicilia, Venetia, Verona, Roma si Viterbo.

Citește în continuare