Skip to content

UPDATE. Primele imagini cu Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega si Justin Theroux in Beetlejuice 2. Filmul care ii reuneste pe Tim Burton si Keaton  are premiera in septembrie.

UPDATE 21 martie: Studiourile Warner Bros au dezvaluit primele imagini oficiale de la filmarile Beetlejuice Beetlejuice (titlul oficial al celui de-al doilea film al francizei). Fotografiile au aparut in premiera pe site-ul publicatiei Entertainment Weekly.

Dupa 36 de ani, Michael Keaton reia unul dintre rolurile iconice ale anilor ’80 si ’90. Winona Ryder revine in rolul Lydia Deetz iar Catherine O’Hara reia de asemenea rolul Delia Deetz.

Jenna Ortega se alatura distributiei in rolul lui Astrid, fiica Lydiei ─ Ortega a devenit noua preferata lui Tim Burton dupa ce au lucrat la serialul „Wednesday” ─ iar Justin Theroux il joaca pe Rory, un exorcist despre care nu se cunosc detalii momentan.

Michael Keaton e in campanie de promovare pentru cel mai recent film regizat de Tim Burton, Beetlejuice, si a marturisit intr-un interviu ca reintalnirea cu Burton si filmarile pentru continuarea acestei pelicule legendare din 1988 au fost „cea mai mare distractie pe care am avut-o pe platou de mult timp”.

 Keaton a subliniat cat de revigorant a fost sa aiba o filmare in stil clasic fara ecrane de croma dupa „ani” petrecuti lucrand cu ecrane verzi uriase. Inainte de „Beetlejuice 2”, Keaton si-a reluat rolul lui Batman pentru „The Flash”, un film de benzi desenate cu multe efecte vizuale.

„Pe de o parte, ai zice: „Ei bine, bineinteles ca este cel mai distractiv. Pare distractiv’. Dupa cum stiti, nu functioneaza intotdeauna asa”, a spus Keaton. „Singurul lucru asupra caruia [Tim] si cu mine am decis de la bun inceput, daca o vom mai face vreodata, nu eram deloc interesat sa fac ceva in care sa existe prea multa tehnologie. Trebuia sa se simta facut manual. Este cel mai interesant lucru. Cand ajungi sa faci asta din nou, dupa ani de zile in care ai stat in fata unui ecran urias, pretinzand ca cineva este vizavi de tine, este o distractie enorma.”

„Ceea ce a facut filmarile si mai amuzante a fost sa privesti pe cineva din colt care iti tinea ceva in mana, sa privesti pe toata lumea din camera de filmare si sa spui: „Acestia sunt oameni acolo, care opereaza aceste lucruri, incercand sa faca totul bine””, a adaugat Keaton.

Keaton a declarat anul trecut pentru revista Empire ca Burton a acordat prioritate efectelor practice pe platoul de filmare al „Beetlejuice 2”.

„Beetlejuice este cea mai tare distractie pe care o poti avea lucrand”, a spus Keaton la acea vreme.”Este atat de distractiv, este atat de grozav. Si stiti ce este? Il facem exact asa cum am facut primul film. Este cea mai mare distractie pe care am avut-o lucrand la un film de, nu pot sa va spun cat de mult timp.”

Burton a regizat „Beetlejuice 2” dupa un scenariu semnat de Alfred Gough si Miles Millar, creatorii filmului „Wednesday”. Keaton se intoarce in rolul principal alaturi de Winona Ryder si Catherine O’Hara, care revin in distributie. Printre actorii noi din franciza se numara vedeta din „Wednesday” Jenna Ortega, Willem Dafoe, Monica Bellucci si Justin Theroux. Warner Bros. urmeaza sa lanseze „Beetlejuice 2” in cinematografe pe 6 septembrie.

Articolul original a fost publicat pe 22 februarie 2024.

Citește în continuare