Skip to content

Radu Micu „Ii multumesc mamei pentru ca ma iubeste neconditionat si ma sustine cu totul. Si eu o iubesc si o voi iubi toata viata asta si dincolo de ea.”

In luna martie, actorii si mamele lor sunt prezenti pe urban.ro intr-un proiect special care urmareste sa va arate cat de importanta e sustinerea parintilor in cazul in care tinerii aleg o meserie vocationala, dar si sa aduca multumiri emotionante mamelor de orice varsta si din orice generatie.

Radu Micu este actor al teatrului Excelsior unde il puteti vedea in spectacolele Aproape, Orasul nostru, Arlechino si pierdutele iubiri, Praslea cel voinic si merele de aur.

Il puteti vedea pe Netflix in productia „Rise of Empires: Ottoman / Ascensiunea imperiilor: Otomanii, unde e Dimitri, mana dreapta a lui Tepes.

L-ati vazut in seriale TV precum „Valea Muta” (HBO), „Las fierbinti” sau filme precum „The Last Enemy“ (2008), „Catacombs“ (2007), „Sweeney Todd“ (2006), „Blood Rayne“ (2005), „Madhouse“ (2004), „Gunpowder“, „Treason and Plot“ (2004) sau „The Zero Theorem” in regia lui Terry Gilliam cu Christoph Waltz si Matt Damon in rolurile principale. Are un canal de YouTube „Retete povestite”, acolo unde prezinta retete din bucataria arhaica romaneasca alaturi de Bogdan Albulescu.

 Si-a dorit sa devina actor inca de la varsta de 6 ani si tot din aceeasi perioada a inceput sa ia lectii de calarie, mai ales ca tatal lui era medic veterinar si se ocupa mai mult de cai.

Ce a zis mama ta cand i-ai spus ca dai la teatru?

M-a intrebat si la ce alta facultate ca masura de backup m-am gandit! Iar dupa ce am fost trimis sa am o discutie cu decanul facultatii de Psihologie din Iasi, mi-a spus ca a primit sfatul sa ma lase sa fac ce vreau eu pentru ca altfel ma ratez si o sa fiu un om trist. Ma bucur si acum ca mi-a fost alaturi in decizia luata de mine chiar daca e posibil sa nu fi fost pe deplin impacata cu ea. Acum e foarte multumita de ce am facut.

Ti-a vazut spectacole/ filme/ emisiunile la tv? Care? Si ce opinie a avut

Pe toate cred. Si tot timpul a fost langa mine cu sufletul. Mi-a incurajat toate deciziile pe care le-am luat. Oricum emotiile cand stiu ca mama e in sala sunt cele mai mari. Nu stiu de ce sunt asa dar cred ca e firesc.

Pentru ce i-ai multumi mamei tale, ceva care iti este util acum in meseria pe care o ai…

 Multumiri… hmmm… sunt atat de multe si trebuie sa ma rezum doar la cateva…. Ii multumesc pentru ca mi-a incurajat latura artistica (am facut pian cand eram mic), pentru ca am fost incurajat sa fac sport chiar daca schimbam sportul odata pe an ( pentru ca dupa ce il invatam credeam ca e suficient), pentru ca imi citea povesti cand eram mic si in felul acesta imaginatia mea zburda alaturi de ea. Ii multumesc pentru ca ma iubeste neconditionat si ma sustine cu totul. Cu aceasta ocazie si eu ii transmit acelasi lucru, o iubesc si o voi iubi toata viata asta si dincolo de ea.

Citește în continuare