Skip to content

Interviu Ebonée Noel (serial FBI, AXN Romania): „Este foarte impresionant ca agentii FBI previn lucruri grave in fiecare zi. Treaba lor este sa se gandeasca la lucruri la care noi nu ne gandim”

foto AXN Romania

FBI – unul dintre cele mai populare seriale de tip procedural drama din lume e acum pe AXN Romania. Va fi difuzat cate un episod nou in fiecare luni seara de la ora 21:00.

Creat de castigatorul premiului Emmy, Dick Wolf, si de echipa din spatele francizei Lege si Ordine, FBI a devenit unul dintre cele mai de succes seriale de tip procedural drama din lume. Povestea se concentreaza pe munca neobosita a echipei de criminalisti ai  Biroului Federal de Investigatii din New York, care isi pun la bataie talentul, inteligenta si expertiza tehnica in rezolvarea unor cazuri de o importanta majora pentru securitatea Statelor Unite ale Americii.

Primul sezon ii va pune pe agentii speciali fata in fata cu numeroase cazuri extraordinare si misiuni dificile, inclusiv terorism, spionaj si crima organizata. Nascuta intr-o familie de politisti, Maggie Bell (interpretata de Missy Peregrym) este agent special FBI cu o abilitate exceptionala de analiza a crimelor si solutionare a cazurilor aparent fara rezolvare. Dedicata muncii sale, ea isi pune adesea viata in pericol pentru a-si face datoria. Partenerul ei este Omar Adom „OA” Zidan (interpretat de Zeeko Zaki). El se confrunta, de asemenea, cu proprii demoni, deoarece, ca veteran al Marinei,  se lupta acum sa se adapteze la viata civila si sa faca fata trecutului sau complicat. Echipa ii mai include pe agentul Isobel Castille (Alana de la Garza), agentul adjunct Jubal Valentine (interpretat de Jeremy Sisto) si Kristen Chazal (interpretata de Ebonée Noel), analistul grupuluiu, cel care aduce o perspectiva unica a cazurilor, prin abilitatile sale tehnice si intuitia ascutita.

Prin amabilitatea AXN Romania va prezentam un interviu cu Ebonée Noel, actrita care interpreteaza analistul de date al echipei FBI, o fata cu o minte sclipitoare si foarte ambitioasa.

 Ce a facut ca „FBI” sa fie unul dintre cele mai populare show-uri TV?

„Cred ca este o combinatie de cazuri importante, multa actiune si, de asemenea, interactiunea dintre personaje. Am lucrat mult pe platourile de filmare pentru a reda chimia naturala din fiecare scena. A fost foarte distractiv, deci cred ca oamenilor le va placea sa ne priveasca.”

Ce te-a surprins cel mai mult la personajul tau, Kristen?

„Kristen este foarte dura cu ea insasi. Are multa incredere, intra adesea in scena stiind despre ce vorbeste si face foarte multa cercetare. Dar sunt cateva episoade cand poate a facut un pas gresit sau instinctul ei initial a fost incorect, iar atunci tensiunile ei s-au amplificat. Cred ca exista multa presiune interna pe umerii ei.”

Erai pregatita sa interpretezi un analist FBI?

„Cu siguranta nu scriu algoritmi, asa cum face Kristen. Am avut multi prieteni programatori in facultate, asa ca, intamplator, am invatat multe, cel putin despre cum functioneaza internetul si cum functioneaza diferitele dispozitive. Deci pot intelege ce spune Kristen. Dar as putea sa o fac chiar eu? Absolut nu.”

A fost o provocare abordarea dialogului procedural din serial?

Incerc doar sa ma asigur ca inteleg despre ce vorbesc. Cercetez ceea ce imi este necunoscut, astfel incat eu, Ebonée, sa inteleg ce se intampla si apoi totul devine mai usor de retinut. Este mult mai greu sa-ti amintesti o bucata de text in care nu esti sigur despre ce vorbesti. Odata ce inteleg logica, este mai usor pentru mine.

Cum ai descrie dinamica dintre Kristen si Maggie?

Maggie si Kristen rad mereu in secret de OA. Kristen are o multime de emotii puternice si multe opinii despre lucrurile care se intampla. Si cred ca, intentionat sau neintentionat, Maggie si Kristen gandesc la fel. Este foarte distractiv atunci cand avem acele momente doar intre noi, fetele, cand avem de filmat o scena in birou.

Continua sa va surprinda cazurile din serial?

Fiecare episod are ceva complet diferit, fie ca e vorba despre rapiri, acte teroriste sau crime. Mereu te gandesti: „Wow, acesta este un caz de o amploare deosebita de care se ocupa chiar FBI-ul.

Spune-ne mai multe despre cazurile prezentate in serial.

Ceva care m-a surprins cand am citit scenariile este cat de vulnerabili sunt oamenii la aceste lucruri. Ne gandim ca rapirile si otravirile sunt doar subiecte de film, unele iesite din comun. Cred ca unul dintre lucrurile grozave ale serialului nostru este ca evidentiaza acele vulnerabilitati din societate. Cred ca de aceea este convingator, pentru ca este neasteptat… si asta il face sa fie asa important.

 Cat de revigorant este sa joci o femeie inteligenta si capabila?

Se simte familiar, nu se simte ca ceva iesit din comun. Ce este provocator despre Kristen este ca ceea ce vorbeste este stiinta pura, extrem de detaliata. Ea lucreaza cu algoritmi complicati si face munca analitica. E rapida, iscusita, inteligenta si cu o intuitie ascutita.

Ce diferentiaza „FBI” de alte drame procedurale?

As spune ca toate crimele sunt extrem de complicate si cred ca ceea ce este foarte impresionant despre echipa FBI este faptul ca ei previn astfel de lucruri in fiecare zi. Treaba lor este sa se gandeasca la lucruri la care noi nu ne gandim. Acele lucruri fac parte din procesul de gandire cotidian al fiintei umane… Nu toti gandim ca un agent FBI si e interesant ca ei sa te introduca in modul lor de gandire. Cred ca din acest motiv este incitant, iti face inima sa bata mai repede, e ca si cum ai vedea un blockbuster in fiecare saptamana.

Un nou episod FBI va fi difuzat in fiecare luni de la ora 21.00 pe AXN Romania.

Citește în continuare